Kuře na sto způsobů: Vyzkoušejte kuřecí curry salát

Kuře na sto způsobů: Vyzkoušejte kuřecí curry salát
Zdroj: Albert ČR

Někteří lidé tvrdí, že kuřecí maso je tak trochu nuda. My si dovolíme oponovat, protože i kuře může mít mnoho různých chutí. Záleží na tom, pro jaký styl úpravy se rozhodnete. Dnešní recept je postavený zejména na koření kari.

Jana Jánská
Jana Jánská 19. 09. 2020 11:30

Kuře má jednu velkou výhodu. Zpracujete ho od A do Z. Můžete ho péci, dusit, grilovat, připravit z něj polévku, když vám zbude, dá se jíst i studené, takže vlastně máte další jídlo bez práce. Poněkud neutrální chuť nabízí řadu možností, jak si s ní vyhrát. Už jste vyzkoušeli koření kari?

Zajímavý omyl

Kari totiž původně není koření, ale národní indické jídlo, které dalo té směsi své jméno už v době, kdy Indie byla britskou kolonií. Není jedno kari, ale existuje jich řada tipů. Základní suroviny směsi tvoří kurkuma, kmín a koriandr. Například do indického kari se ale ještě přidává zázvor a chilli. Můžete v něm najít i hořčičné semínko, kopr, bazalku, celer, pískavici, česnek a také hroznový cukr a sůl.

Jestli vám kari až dosud nic neříkalo a v kuchyni jste se mu vyhýbali, nejspíš ani netušíte, že obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek. Navíc zlepšuje trávení a podle některých studií i dobrou náladu a paměť.

Recept na kuřecí rýžový curry salát

Budete potřebovat:

600 g kuřecího masa, 2 lžičky kari koření, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 100 g bílého jogurtu z jižních Čech, 1 lžička jablečného octa, 40 g rozinek, 40 g červené cibule, 200 g řapíkatého celeru, 1 cm zázvoru, 200 g rýžových nudlí, 1 hrst kešu ořechů, 2 vejce

Postup:

Kuře naložte do olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte lžičku kari koření. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu. Marinované kuře opečte na pánvi dozlatova.

Ve velké míse smíchejte jogurt, ocet a zbylé kari koření. Osolte a opepřete. Přidejte rozinky, pokrájenou červenou cibuli, řapíkatý celer a nadrobno pokrájený zázvor.

Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu. Vejce vařte 9 minut, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.

Do misek rozdělte nudle, jogurtový dresink a nakonec kuře. Posypte kešu ořechy a mladými lístky řapíkatého celeru.

zdroj receptu: www.albert.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články