Vánoční pečení s Kamilou Nývltovou: Jak bojovat s moly v ořechách? Pomůže vakuovačka

Vánoční pečení s Kamilou Nývltovou: Jak bojovat s moly v ořechách? Pomůže vakuovačka
Zdroj: Se souhlasem Kamily Nývltové
Zpěvačka Kamila Nývltová nedávno pokřtila svoji první kuchařku.Kniha, kterou Kamila Nývltová vydala, se jmenuje Na plech s Kamilou.Knihu Kamile pokřtily Martina Pártlová a Leona Machálková.Zpěvačka Kamila Nývltová teď radí čtenářům Lifee.cz, jak na vánoční cukroví.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zpěvačka a nadšená cukrářka Kamila Nývltová (33) letos provází čtenáře Lifee.cz pečením vánočního cukroví. Tentokrát radí, jak zabránit tomu, aby se cukroví zkazilo, jak jej skladovat a jak poznat zkažené suroviny. Kamila prozrazuje, že jí v kuchyni skvěle pomáhá vakuovačka, díky které se třeba do ořechů nemohou dostat moli.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 12. 2022 12:00

Podle Kamily Nývltové, která nedávno vydala knihu rodinných receptů Na plech s Kamilou, se vyplatí u másla a vajíček dát na své smysly. "Někdo k vajíčkům nečichá, jen klepne a hodí je do těsta. To je chyba, protože třeba zkažená vejce poznáme právě po čichu," vysvětluje zpěvačka.

Ořechy konečně bez molů

„U ořechů zase často dochází k tomu, že se v nich usadí moli. Už když je tedy kupujete, vyplatí se přes obal prozkoumat, jestli tam moli nejsou. Pozná se to tak, že ořechy jsou nápadně rozdrolené na prášek a obalené v malých pavučinkách," radí Kamila, která s larvami v ořechách dlouho bojovala, dokud si nekoupila vakuovačku. Dnes ořechy přesype do pytlíčku, vysaje z něj vzduch a moli nemají šanci.

Cukroví pečte s předstihem

Cukroví, konkrétně linecké, pracny nebo vanilkové rohlíčky, Kamila nedoporučuje péct na poslední chvíli, naopak. Začít bychom měli už začátkem prosince, aby se stihlo uležet na chladném a temném místě - třeba ve sklepě„Za celou dobu, co peču, se mi cukroví nikdy nezkazilo, tedy pokud nebylo plněné nějakým krémem. Tam hrozí, že třeba šlehačka žlukne," radí Kamila slepovat cukroví krémem až těsně před Vánoci.

„Někdo si chce dopředu zadělat také těsto, my ho doma vždycky dělali alespoň dva dny předem. Chutě se hezky propojí a těsto se odleží," míní zpěvačka, která těsto běžně skladuje čtrnáct dní nebo celý měsíc zabalené v potravinářské fólii.

Přebytečné těsto můžete zamrazit

„Když mám těsta víc, tak ho vyvakuuju. Jsou těsta, která z mrazáku vytáhnu klidně za rok. To je super tip. Nedávno jsem v mrazáku našla těsta právě z loňského roku, takže jsem ráda, že tři druhy mám připravené a nemusím se s nimi dělat," přidává Kamila k dobru nápad, jak si ušetřit čas. Vakuované těsto stačí ráno vyndat z mrazáku a večer už můžete péct.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články