Vánoční pečení s Kamilou Nývltovou: Čtyři triky na to, jak letos ušetřit na surovinách

Vánoční pečení s Kamilou Nývltovou: Čtyři triky na to, jak letos ušetřit na surovinách
Zdroj: Se souhlasem Kamily Nývltové
Zpěvačka Kamila Nývltová aktuálně slaví úspěchy se svou kuchařkou.V knize Na plech s Kamilou nalezneme recepty, které dlouhé roky ověřovala její rodina.Kamila Nývltová bude čtenářům Lifee.cz dávat  v průběhu celého adventu rady ohledně pečení vánočního cukroví.Podle Kamily je možné během pečení šetřit na surovinách, aniž by si toho sváteční návštěva všimla.+ 4 fotky+ 5 fotek

Zpěvačka Kamila Nývltová (33) aktuálně vydává kuchařku Na plech s Kamilou. Je plná osvědčených domácích receptů, které jsou lety prověřené celou její rodinou. Kamila nyní bude po celý advent dávat čtenářům magazínu Lifee.cz užitečné rady stran pečení vánočního cukroví. Vůbec prvním tématem, které společně nakousneme, budou suroviny - vyplatí se na nich šetřit?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 11. 2022 12:00

Krize se dotýká většiny českých domácností a mnozí z nás se budou muset během letošních Vánoc trochu uskromnit. Proto jsme s Kamilou Nývltovou probraly alternativy, které je možné na vánoční cukroví bez výčitek použít, ještě než se do jeho přípravy pustíte.

Polovinu másla nahradí margarín

„Hlavními ingrediencemi vánočního cukroví jsou máslo, ořechy, mouka a cukr, ale zdražilo se všechno," konstatuje zpěvačka, kterou nyní částečně živí také cukrařina. I v této době nicméně existují triky, jak na vánočním cukroví ušetřit, aniž bychom strádali. Lidé mohou místo másla volit margaríny. Je to poznat na chuti, ale pořád lze zvolit zlatou střední cestu a dát půlku másla a půlku margarínu," radí zpěvačka a přidává další fígle.

Ořechy můžete vyswapovat přes sociální sítě

Místo vlašských ořechů můžeme dát do vanilkových rohlíčků lískové, které jsou levnější," míní Kamila, podle které se na chuti tato záměna příliš nepodepíše. Ořechy je ostatně možné získat také prostřednictvím sociálních sítí, kde se v posledních letech rozmohl trend swapování, tedy výměny surovin - a právě ořechy nebo med jsou zde zcela relevantním platidlem. Máte krásné šaty, které do společnosti nenosíte? Zkuste je na Facebooku vyměnit za kilo vlašských ořechů!

Linecké slepujte marmeládou z vlastního ovoce

Chytře si můžeme poradit také s náplní lineckého cukroví. „Pořád máme domácí ovoce, které můžeme dávat do marmelád," radí Kamila vyplenit spíže a sklepy.

Sledujte slevové akce

Mouku na vánoční cukroví dnes mnozí volí bio nebo bez lepku, což obvykle souvisí s množstvím civilizačních chorob, se kterým se musíme v rámci rodiny vypořádat. „U mouky bych se řídila letáky a zjišťovala, kde je aktuálně levnější," radí Kamila Nývltová.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články