Mrkvičky pro koledníky z listového těsta: Skvělé velikonoční pohoštění

Mrkvičky pro koledníky z listového těsta: Skvělé velikonoční pohoštění
Zdroj: Albert

Nechcete o Velikonocích odměnit koledníky obligátními malovanými vajíčky či čokoládovými figurkami a přemýšlíte, čím jiným jim udělat radost? Mrkvičky z listového těsta by mohly být to pravé.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 16. 04. 2022 11:30

Recept není nikterak složitý na přípravu a zabere vám zhruba 45 minut. Navíc budete moct popustit uzdu své kreativitě i fantazii.

Mrkvičky pro koledníky z listového těsta

Na 8 kusů budete potřebovat: 1 listové těsto, 1 lžičku slunečnicového oleje, 1 vejce Česká chuť, 200 g čerstvého sýra Česká chuť, 50 ml smetany ke šlehání (31 %), nať ze 2 mrkví, 100 g 30% eidamu strouhaného Česká chuť

Příprava: Listové těsto nakrájejte na proužky o síle cca 1,5 cm a alobal naměřte na stejnou délku, jako má listové těsto. Část alobalu po délce přehněte a vytvarujte z něj kornoutek ve tvaru mrkvičky.

Proužek těsta namotejte na předem připravený kornoutek z alobalu potřený slunečnicovým olejem, začněte od špičky. Potřete mrkvičky rozšlehaným žloutkem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a opatrně vyjměte z alobalu.

Na náplň si připravte do misky 200 g čerstvého sýra a 50 ml smetany. Promíchejte. Poté přidejte hrst najemno nasekané mrkvové natě a 100 g strouhaného eidamu, osolte, opepřete.

Přendejte do zdobicího sáčku, ustřihněte nůžkami špičku a sýrovou směsí plňte upečené kornoutky. Nakonec do náplně zapíchejte zbylou mrkvovou nať a máte originální velikonoční pohoštění pro koledníky jedna radost.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články