×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

smetana

Velikonoční beránek: Hrnkový recept vám ušetří čas i práci a potěší děti

Velikonoční beránek: Hrnkový recept vám ušetří čas i práci a potěší děti

Borůvkový dortík se smetanou: Připravte si svěží pochoutku plnou vitaminů a antioxidantů

Borůvkový dortík se smetanou: Připravte si svěží pochoutku plnou vitaminů a antioxidantů

Kuře na paprice: Kdysi pokrm maďarské šlechty, dnes vzpomínka na dětství u babičky

Kuře na paprice: Kdysi pokrm maďarské šlechty, dnes vzpomínka na dětství u babičky

Smažený tempeh à la kuře na paprice s rýží: Exotická potravina v klasické úpravě

Smažený tempeh à la kuře na paprice s rýží: Exotická potravina v klasické úpravě

Svíčková na smetaně: Vhodné je nejen zadní hovězí, maso špikujeme slaninou z mrazáku

Svíčková na smetaně: Vhodné je nejen zadní hovězí, maso špikujeme slaninou z mrazáku

Avokádový krém s malinami: Jednoduchý recept dochucený tvarohem a medem

Avokádový krém s malinami: Jednoduchý recept dochucený tvarohem a medem

Mrkvičky pro koledníky z listového těsta: Skvělé velikonoční pohoštění

Mrkvičky pro koledníky z listového těsta: Skvělé velikonoční pohoštění

Česnekové kuře na smetaně, jak ho připravuje Jana Boušková. Snadný a výtečný oběd

Česnekové kuře na smetaně, jak ho připravuje Jana Boušková. Snadný a výtečný oběd

Aztécké lanýže: Čokoládovo-smetanový dezert, kterému nikdo neodolá

Aztécké lanýže: Čokoládovo-smetanový dezert, kterému nikdo neodolá

Kuře na paprice: Obyčejné jídlo, které může chutnat naprosto luxusně

Kuře na paprice: Obyčejné jídlo, které může chutnat naprosto luxusně

Božská zelňačka jen ze tří základních surovin. Za dvacet minut je na stole!

Božská zelňačka jen ze tří základních surovin. Za dvacet minut je na stole!

Brambory jsou nejenom skvělou přílohou, ale s trochou fantasie je můžete využít i jako hlavní chod.

Rychlá a levná večeře z brambor čtyřikrát jinak

Pivní lívance s jablky

Suroviny:
300 ml světlého piva OSSEGG / náš tip ATHANASIUS 10 OSSEGG PRAHA /
2 vejce
½ lžičky mleté skořice
200 g hladké mouky
sůl
olej na smažení
1 lžíce vanilkového cukru nejlépe domácího
2 nakyslá jablka / náš tip zelené jablka Grenny Smith/
2 lžíce másla
2-3 lžíce tuzemského rumu
150 g cukr krupice

Postup:
1.	Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
2.	Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec tak, aby jablka zůstala vcelku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetrů.
3.	Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova.
4.	Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí.

Netradiční lívance: Vyzkoušejte kokosové, mandlové nebo dokonce pivní

Segedínský guláš se vždy vaří z kysaného zelí a vepřového masa.

Pravý segedínský guláš: Důležitý je výběr kvalitního vepřového, vaření omáčky chce svůj čas

Na domácí zmrzlinu ze tří ingrediencí budete potřebovat: 1x plechovka Salka 397 g,
2x Tatra smetana na šlehání 30% 200 g.
Poslední ingredienci se meze nekladou. Může to být vanilkový lusk, oříšky, ovoce, skořice... podle toho, na jakou zmrzlinu máte zrovna chuť.

Domácí smetanová zmrzlina našich babiček: K výrobě vám stačí jen tři ingredience

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Světoznámý fyzioterapeut Michal Novotný: Jak mít zdravé tělo a úspěch jako Roger FedererSlavný až po padesátce: Komik Louis de Funès se dlouhá léta živil jako klavírista, jeho koníčkem byla zahradaChcete, aby vás druzí pochopili? Držte se tří jednoduchých zásad, radí psycholožka VlachynskáPrvní český Bachelor Jan Solfronk má 5 kilo dole. Zhubnul po náročném rozchodu se svojí vyvolenouDokonalá Zuzana Čaputová jako módní inspirace pro ženy 50+: I v zimě můžete omládnout díky světlým barvámJak v zimě vrstvit oblečení: Eva Burešová zkombinovala barvy i materiály sezony a zapojila klasickou bílou košili
Doporučené články
Když jsi příliš unavená na to se obléct, zachrání tě tyto čtyři kouskyObyčejná košile pětkrát stylově jinak: Otočená, rozepnutá nebo s kravatou.Zima, že by psa nevyhnal? Tomu vašemu pomůže teplý kabátekKvíz pro dříve narozené: Otestujte své všeobecné znalosti a paměť v 10 otázkách z 10 okruhůKakao: Víte, jak vzniká oblíbený hnědý prášek a kde všude najde své využití?Sladké, slané, pikantní: Zavařte si podzimní čatní a citrusové marmelády, které dokonale sedí k sýrům a masu

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra