×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

smetana

Velikonoční beránek: Hrnkový recept vám ušetří čas i práci a potěší děti

Velikonoční beránek: Hrnkový recept vám ušetří čas i práci a potěší děti

Borůvkový dortík se smetanou: Připravte si svěží pochoutku plnou vitaminů a antioxidantů

Borůvkový dortík se smetanou: Připravte si svěží pochoutku plnou vitaminů a antioxidantů

Kuře na paprice: Kdysi pokrm maďarské šlechty, dnes vzpomínka na dětství u babičky

Kuře na paprice: Kdysi pokrm maďarské šlechty, dnes vzpomínka na dětství u babičky

Smažený tempeh à la kuře na paprice s rýží: Exotická potravina v klasické úpravě

Smažený tempeh à la kuře na paprice s rýží: Exotická potravina v klasické úpravě

Svíčková na smetaně: Vhodné je nejen zadní hovězí, maso špikujeme slaninou z mrazáku

Svíčková na smetaně: Vhodné je nejen zadní hovězí, maso špikujeme slaninou z mrazáku

Avokádový krém s malinami: Jednoduchý recept dochucený tvarohem a medem

Avokádový krém s malinami: Jednoduchý recept dochucený tvarohem a medem

Mrkvičky pro koledníky z listového těsta: Skvělé velikonoční pohoštění

Mrkvičky pro koledníky z listového těsta: Skvělé velikonoční pohoštění

Česnekové kuře na smetaně, jak ho připravuje Jana Boušková. Snadný a výtečný oběd

Česnekové kuře na smetaně, jak ho připravuje Jana Boušková. Snadný a výtečný oběd

Aztécké lanýže: Čokoládovo-smetanový dezert, kterému nikdo neodolá

Aztécké lanýže: Čokoládovo-smetanový dezert, kterému nikdo neodolá

Kuře na paprice: Obyčejné jídlo, které může chutnat naprosto luxusně

Kuře na paprice: Obyčejné jídlo, které může chutnat naprosto luxusně

Božská zelňačka jen ze tří základních surovin. Za dvacet minut je na stole!

Božská zelňačka jen ze tří základních surovin. Za dvacet minut je na stole!

Brambory jsou nejenom skvělou přílohou, ale s trochou fantasie je můžete využít i jako hlavní chod.

Rychlá a levná večeře z brambor čtyřikrát jinak

Pivní lívance s jablky

Suroviny:
300 ml světlého piva OSSEGG / náš tip ATHANASIUS 10 OSSEGG PRAHA /
2 vejce
½ lžičky mleté skořice
200 g hladké mouky
sůl
olej na smažení
1 lžíce vanilkového cukru nejlépe domácího
2 nakyslá jablka / náš tip zelené jablka Grenny Smith/
2 lžíce másla
2-3 lžíce tuzemského rumu
150 g cukr krupice

Postup:
1.	Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
2.	Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec tak, aby jablka zůstala vcelku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetrů.
3.	Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova.
4.	Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí.

Netradiční lívance: Vyzkoušejte kokosové, mandlové nebo dokonce pivní

Segedínský guláš se vždy vaří z kysaného zelí a vepřového masa.

Pravý segedínský guláš: Důležitý je výběr kvalitního vepřového, vaření omáčky chce svůj čas

Na domácí zmrzlinu ze tří ingrediencí budete potřebovat: 1x plechovka Salka 397 g,
2x Tatra smetana na šlehání 30% 200 g.
Poslední ingredienci se meze nekladou. Může to být vanilkový lusk, oříšky, ovoce, skořice... podle toho, na jakou zmrzlinu máte zrovna chuť.

Domácí smetanová zmrzlina našich babiček: K výrobě vám stačí jen tři ingredience

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Jarní trendy podle ELLEELLEphoriaApetit piknik 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Zdravá a krásná hříva i v létě: Máme praktické tipy, jak pečovat o vlasy na dovolené i po níPikantní koníček Karla Lamače: U mladých hereček chtěl být vždy ten první, Lída Baarová nebyla výjimkouNávrhářka Martina Pipková Loudová radí, jak si oblečením ubrat kila a roky: Kalhoty s vysokým pasem z vás udělají hvězduPonuré životní kapitoly Otomara Korbeláře: Otčím ho vyhodil z domu, kvůli ztrátě syna bojoval se závislostí na alkoholuChyby při nošení slunečních brýlí: V jaké situaci je podle etikety slušné je sundat a kdy naopak nevadíDvacet let od úmrtí Leoše Suchařípy: Syn David vzpomíná na nejtěžší období, kdy kvůli režimu s matkou zůstal sám
Doporučené články
Trápí vás akné? Vybrali jsme deset nejlepších SPF krémů pro problematickou pleťNový letní hit? Obyčejné tričko z neobyčejné bavlny, která se z ložnic přesouvá do našich šatníkůProměna interiéru na severu Moravy: Ze zapomenutého koutu domu je teď stylový pokojTarotový výklad kartářky Alice Cross: Jedna karta varuje před konkurencí, druhá hovoří o důvěře, třetí nabádá k aktivitě. Jednu si vyberteVyzkoušeli jsme fígl, jak celý týden udržet čerstvé a křupavé ředkvičky: Nestačili jsme se divit, co dokáže trocha vodyKypřicí prášek, jedlá soda nebo amonium? Velký přehled kypřidel + tipy, kdy je použít

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra