Smažený tempeh à la kuře na paprice s rýží: Exotická potravina v klasické úpravě

Smažený tempeh à la kuře na paprice s rýží: Exotická potravina v klasické úpravě
Zdroj: Albert

Tempeh je javánský potravinový produkt ze sóji, který vzniká fermentací. Stále větší popularitu si ale získává také v Evropě. Upravit se dá na mnoho způsobů, jedním z nich je i ten v receptu připomínajícím kuře na paprice s rýží.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 19. 11. 2022 11:30

Příprava smaženého tempehu à la kuře na paprice s rýží vám zabere 45 minut a je velmi snadná. Pokud se chcete pro jednou vyhnout masu a živočišným produktům vůbec, tak s chutí do toho!

Smažený tempeh à la kuře na paprice s rýží

Budete potřebovat: 4 lžíce hladké mouky, 250 ml veganské smetany, 200 g uzeného tempehu, 40 g strouhanky, 60 ml olivového oleje, 1 cibuli, 2 mrkve, 2 červené papriky, 1 lžíci sladké papriky, 1 cuketu, sůl, pepř, 240 g rýže, 1 jarní cibulku, 1 lžičku chilli vloček, 1 lžičku černého sezamového semínka

Příprava: Metličkou rozmíchejte 4 lžíce mouky ve 100 ml veganské smetany. Tempeh obalte v moučné směsi a poté ve strouhance. V pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje a smažte z obou stran dozlatova. Dejte do trouby vyhřáté na 70 °C, aby tempeh zůstal teplý.

V pánvi rozehřejte 30 ml oleje a oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli opečte dosklovata. Přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a 2 nadrobno nakrájené papriky. Restujte 5 minut, přisypte lžíci sladké papriky a restujte další minutu. Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu, zalijte 350 ml vody a pomalu vařte 10 minut. Vše rozmixujte, přidejte 150 ml veganské smetany a dochuťte solí a pepřem.

Omáčku servírujte s rýží připravenou podle návodu na obalu a pokrájeným smaženým tempehem. Ozdobte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou, špetkou chilli vloček a můžete dozdobit sezamovým semínkem.

Zdroj receptu: Albert

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články