Z outsiderů vítězi: Darija Pavlovičová a Dominik Vodička s rozpaky převzali cenu za nejlepší tanečníky StarDance 2023

Darja Pavlovičová
Zdroj: ©Česká televize - Autor: Mikuláš Křepelka/koláž Lifee
Taneční pár Darija Pavlovičová a Dominik Vodička v začátcích StarDance rozhodně nepatřil k favoritům.První taneční večer ve StarDance a Darija coby Wednesday ze stejnojmenného seriálu.Že rozhodně neměli na růžích ustláno, ukázal druhý taneční večer, v němž Darija s Dominikem porotu zrovna nepřesvědčili.Třetí taneční večer Dariji a Dominika ve StarDance.+ 4 fotky+ 5 fotek

Stalo se to, co na začátku StarDance 2023 čekal asi jen málokdo. Dvanáctý ročník taneční soutěže opanovali herečka Darija Pavlovičová (22) a její partner Dominik Vodička (27). Rozhodl o tom finálový večer, v němž porazili druhé v pořadí, snowboardistku Evu Adamczykovou (30) s tanečníkem Jakubem Mazůchem (35), a bronzový pár, kajakáře Vavřince Hradilka (36) s tanečnicí Kateřinou Bartuněk Hrstkovou (37).

Tereza Švandová
Tereza Švandová 17. 12. 2023 00:05

Všechny tři finálové páry předvedly v sobotu večer čtyři tance –⁠ první latinskoamerický, druhý standardní, třetí podle svého výběru a čtvrtý, který považovaly v dosavadním průběhu soutěže za svůj nejlepší. V případě Dariji Pavlovičové šlo o sambu, waltz a dvakrát freestyle.

Freestylový tanec Dariji Pavlovičové plný emocí

Zvlášť první freestylový tanec na populární skladbu Michaela Jacksona Earth Song chytil diváky za srdce. Oba protagonisté se doslova ocitli v přírodě a pohybem vyjadřovali její volání o pomoc. "Náš tanec nebyl veselý, za to se omlouváme," nechal se slyšet Dominik, který vyhrál i 10. řadu StarDance s herečkou Veronikou Khek Kubařovou (36).

Jak sama Darija přiznala, k přírodě má velmi blízko. "Ráda bych zkusila vyrazit do divočiny. Sním o tom, že projdu Island s krosnou na zádech," svěřila se.

Doporučené video: Rozhovor redaktorky Veroniky Novákové s Darijou Pavlovičovou.

Dojatá Darija Pavlovičová vítězství nečekala

Od porotců sklízela mladičká herečka jen samou chválu a vysoké známky a s postupujícím večerem bylo jasné, že se s Evou Adamczykovou popere o post vítězky soutěže. Jenže sama Darija to možná do poslední chvíle netušila, čemuž by odpovídala i její děkovná řeč poté, co zaznělo její jméno.

"Já vůbec nechápu, co se děje, to je hrozně krásný, děkuju všem. Na proslovech bych měla zapracovat," prohlásila viditelně zaskočená představitelka princezny Hanky z pohádky O léčivé vodě a obrátila se na svého tanečníka. "Určitě bych měla poděkovat tobě, i když jsi teď také rozpačitý. Byla to strašně intenzivní cesta, co jsme spolu prožili. Děkuju ti za každý den, horší či lepší, že jsme to spolu zvládli. Děkuju rodině a kamarádům," pokračovala čerstvá vítězka StarDance 2023, otáčejíc se na maminku v publiku. Divákům tak hned bylo jasné, po kom herečka zdědila blankytně modré oči.

Z outsiderů vítězi StarDance 2023

Dominik Vodička neopomněl připomenout fakt, že před startem soutěže Dariju znal málokdo a rozhodně nebyla považována za favoritku. Jenže s každým kolem její výkon rostl, její předností byla elegance a procítěný pohyb. "Naše cesta byla taková zvláštní, ze začátku nás brali jako outsidery, ani nás nezvali na rozhovory. Já jsem strašně hrdej na to, co Darija zvládla. Dostala se do finále StarDance a ještě to oba nechápeme, to přijde. Ale já vím, že si to zasloužíš," řekl Dominik, kterému po tvářích stékaly slzy.

Související články

Další články