Zapoměňte na tělové punčocháče. Takhle nosí trendy černé Rita Ora, Nicole Kidman i Tatiana Dyková

Zapoměňte na tělové punčocháče. Takhle nosí trendy černé Rita Ora, Nicole Kidman i Tatiana Dyková
Zdroj: Profimedia, Herminapress/koláž: Lifee
Rita Ora a její stylové pojetí celočerného outfitu okořeněného černými transparentními punčocháči.Kylie Jenner uchopila trend černě oděných nohou po svém a také podle nejnovějšího trendu.Stylová Nicole Kidman doladila černými punčocháči večerní róbu značky Balenciaga.Tatiana Dyková a její perfektní volba transparentních černých  punčochových kalhot.+ 12 fotek+ 13 fotek

Silonky, tedy správně řečeno punčochové kalhoty, patří k jedněm z nejdiskutovanějších módních doplňků současnosti. Ty tělové už mají takřka po kariéře, nosit je rovná se téměř módní sebevraždě. Jak ale naložit s jejich černými variantami? 

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 16. 11. 2023 18:00

Narozdíl od “tělovek”, ty černé zatím do kolonky nevhodných doplňků nesklouzly, s chladnými dny navíc jejich alespoň částečnou funkci ochrany před chladem oceníme. Jak je ale nosit stylově? Inspirujte se u známých dam, které po různě silných punčochových kalhotách stále neváhají sáhnout a neodpustí si ani extravagantnější zpracování černých punčochových kalhot.

Vkus Wednesday nebo Morticie Adams

Celočerné outfity patří k aktuálním trendům, i když je obecně známo, že takové kombinace lehce přidávají svým nositelkám roky. Správně postavený model ale může fungovat přímo skvěle a své o tom ví i trojice známých tváří ze showbyznysu, které se s nimi vypořádaly každá svou cestou, samozřejmě ale s patřičným módním přesahem a pro mnohé i dávkou inspirace. V současnosti by stylově nepokulhávaly ani nejprotřelejší nositelky černé, podivná, ale černou takřka blahořečící Wednesday nebo její matka, hyper elegantní černá dáma Morticie Addams.

Pozor na lesk u punčocháčů

Zpěvačka Rita Ora (32) v doprovodu svého manžela vyrazila v černočerném modelu na ostře sledovanou oslavu narozenin herce Leonarda di Capria (49) nabitou světovými celebritami. Rita se ve společnosti objevila v saténových minišatech, které ještě na ulici doplnila také elegantním dlouhým sametovým pláštěm. Pár centimetrů výšky si zkušeně přičarovala jehlovými podpatky černých lodiček, a aby byl její monochromatický look dokonán, sáhla i po tenounkých černých punčocháčích. Zpěvačka zvolila správnou transparentní variantu, blesky fotoaparátu ale přecejen odhalily na jejím výběru chybičku: Punčocháče disponovaly leskem, toho se v dnešní době snaží veškeré módní odbornice za každou cenu vyvarovat a vybírají striktně ty nejjemnější a nejprůsvitnější varianty s matným a výrazně transparentním efektem.

Dva v jednom

To modelka Kylie Jenner (26), která zvolila černý outfit od hlavy až k patě na afterparty po show jejího přítele Timothéa Chalameta (27), si správnou volbu punčocháčů poněkud pojistila. Místo po silonových punčochových kalhotách sáhla po ultra trendy neprůhledných legínách s neoprenovým efektem, které taktéž kryjí nohy včetně chodidla. Model od značky KHY je zjevně inspirován podobně extravagantní kreací ikonického módního domu Balenciaga, jehož varianta takových legín rovnou propojuje model s obuví a nešetří ani centimetry podpatků šplhajících velmi vysoko. Kylie naopak oslovil chytlavý trend bizarních kombinací a na legíny kryjící chodidlo nazula po vzoru přímo z módních mol ty nejsubtilnější páskové sandálky. Na druhou stranu, aspoň tyto ryze letní střevíčky najdou praktické využití i v chladnějších dnech.

Černé silonky na červeném koberci

Zato australská herečka Nicole Kidman (56) neváhala zapojit černé punčochové zboží rovnou do black tie róby hodné červeného koberce z dílny již zmíněného domu Balenciaga, která je součástí Ready to Wear kolekce značky pro nadcházející jaro roku 2024. A výsledek? Nicole rozhodně boduje. Tmavší punčocháče podtrhly dramatický charakter kombinovaných šatů, a stejně tak i tvar vysportovaných nohou světoznámé rusovlásky. Její instagramový účet ale nabízí i další z líbivých outfitů, kterým vévodí její nohy v takřka nepostřehnutelných transparentních černých punčocháčích a stojí to za to.

Češky v černých punčocháčích

Černé punčocháče ale umí nosit i známé krajanky. Nedávno svůj cit pro dokonalý výběr potvrdila herečka Tatiana Dyková (45), když jemnými transparentními punčocháči doladila sametové minišaty s hlubokým dekoltem, ve kterých se blýskla na premiéře filmu Bratři. Opačnou variantu, tedy co nejsilnější, takřka neprůhledné punčochové kalhoty, pro změnu do svého kompletně černého outfitu zapojila zpěvačka Marta Jandová (49). Neprůhledné punčocháče tedy rozhodně letos také nezatracujte, vedle těch černých se letos v ulicích objeví i mnoho variant ve výrazných barvách.

Stylové černočerné outfity známých hvězd i námět, kam vyrazit pro módní punčocháče v černém provedení, najdete v galerii níže.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články