Chcete se co nejdříve uzdravit? Obklopte se květinami!

Obklopte se doma rostlinami, budete se cítit zdravěji.
Zdroj: Pixabay
Obklopte se doma rostlinami, budete se cítit zdravěji.Rýmovník při rýmě a ucpaném nosu pomáhá svou vůní – pomocí inhalace z rozmačkaných listů napomůžete k rychlejšímu uzdravení. Je doporučován i astmatikům.Aloe pravá pomáhá při hojení zánětů a povrchových poranění – rány, kožní onemocnění a záněty různého původu, dokonce působí proti lupénce a psoriáze. Má výrazné proti infekční účinky, brání přístupu infekce do rány.Kalisie vonná má podle výzkumů tak široké spektrum léčivých schopností, že má téměř univerzální využití. Pomáhá při rakovině, zánětu žaludku, cukrovce, chorobách jater a trávicího ústrojí. Dále velmi výrazně detoxikuje organismus. Šťáva z listů pomáhá při léčení ekzémů.+ 1 fotka+ 2 fotky

Většina lidí zná květiny jako zkrášlující element svého obydlí nebo hezký dárek, který jednou nebo dvakrát ročně koupí své milované polovičce. I když mají některé květiny a byliny léčebné účinky, většinou je konzumujeme v podobě čajů nebo vitamínů. Nyní se ale ukazuje, že i čerstvé květiny mají léčebný vliv na naše zdraví.

Petra Járková
Petra Járková 20. 09. 2019 12:00

Nejen ozdoba interiéru

Rostliny a čerstvé květiny mohou sloužit nejenom jako ozdoba interiéru, ale mít pozitivní vliv na lidské zdraví. Podle nejnovějšího výzkumu se totiž lidé, kteří jsou během nemoci v obklopení květin, zotavují mnohem rychleji.

Americká studie

Američtí výzkumníci se ve své studii zaměřili na vliv rostlin na pacienty v nemocnici. Lidi, kteří absolvovali operaci a procházeli následnou hospitalizací v nemocnici, rozdělili do dvou skupin. První skupině vybavili pokoje květinami, účastníci druhé skupiny odpočívali v obyčejných nemocničních pokojích.

Zajímavé výsledky

Následné pozorování vývoje zdravotního stavu pacientů přineslo vědcům velmi zajímavé výsledky. Výzkumníci totiž zjistili, že lidé, kteří se zotavovali v pokojích, kam byly umístěny květiny, měli lepší krevní tlak, menší bolesti, netrpěli tak silnými úzkostmi a pociťovali menší vyčerpání než lidé, kteří byli hospitalizováni v pokojích bez květin.

Méně stresu a úzkosti

Květiny také velmi pozitivně působí na lidskou psychiku. Podle odborníků tak lidé, kteří dostávají nebo mají ve svém obydlí květiny a rostliny, čelí menšímu stresu a úzkostem.

NA LÉČIVÉ POKOJOVÉ ROSTLINY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články