Pojem mužská rýmička má podle vědců opodstatnění. Tipy, jak svého muže vyléčíte rychle a snadno

Pojem mužská rýmička má podle vědců opodstatnění. Tipy, jak svého muže vyléčíte rychle a snadno
Zdroj: unsplash.com

Je obecně známým faktem, že muži při rýmě a nachlazení často trpí více než ženy. Něco na tom bude, protože tímto faktem se už zabývají i seriózní studie. Máte-li doma takového maroda, vyzkoušejte naše více i méně tradiční tipy na to, jak ho dostat zpátky do formy.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 10. 02. 2020 08:00

I přes to, že o pánech s rýmou koluje mnoho vtipů, odborníci namítají, že jejich potíže jsou skutečné. Současné výzkumy kanadských lékařů z Memorial University of Newfoundland ukazují, že když muži onemocní infekcí dýchacích cest, oproti ženám prožívají o hodně horší stavy. V mozku totiž mají speciální receptory, které jejich utrpení zvětšují.  Navíc podle provedených studií mají pánové také slabší reakci imunity na virové infekce dýchacích cest. To se netýká jen nachlazení, ale i dalších nemocí. Podle odborníků ženská imunita lépe reaguje i na očkování proti chřipce. Jak jim tedy co nejvíce ulevit od tolik otravného nachlazení? Tyto rady možná oceníte oba.

Rada č. 1: Uvařte mu pořádný vývar

Jako první a účinnou pomoc uvařte partnerovi posilující vývar. Nejen že budete mít vyřešený oběd, ale především pomůžete své drahé polovičce získat více sil v boji s nepříjemným nachlazením. Teplý vývar mu totiž prohřeje organismus a stoupající pára dokáže uvolnit ucpaný nos.

Rada č. 2: Pitný režim obohaťte o bylinkový čaj proti nachlazení

V lékárně zakupte speciální bylinkové směsi přímo určené pro léčbu rýmy a nachlazení, které pak v podobě horkého nápoje podávejte partnerovi několikrát denně. Stejně dobře ale poslouží také klasický černý čaj. Samozřejmostí je hotový nápoj dosladit medem a dochutit citronem. Dejte ale pozor, kdy med i citron do čaje přidáte. Voda nesmí být příliš horká, jinak by ztratily účinné látky.

Rada č. 3: A zase ten česnek!

Ne nadarmo je česnek nazýván přírodním antibiotikem. Pokud se vašemu muži nechce k lékaři, měl by ho rozhodně zařadit do svého jídelníčku. Pomáhá účinně při nachlazení a má dokonce i protizánětlivé účinky. Vsaďte na klasiku a uvařte si doma pořádně silnou česnečku, na kterou už dávno spoléhají všechny hospodyňky.

Rada č. 4: Připravte mu horkou koupel

Spojte příjemné s užitečným a nachystejte partnerovi pořádnou koupel.  Horká pára, která v koupelně vznikne, může fungovat stejně jako silný horký vývar nebo inhalace.  Nezapomeňte zavřít dveře, aby pára byla dostatečně hustá. Ulevíte tak dutinám i ucpanému nosu vaší drahé polovičky. Pokud není "pacient" alergický, můžete do vody přihodit i bylinky.

Rada č. 5: Zásobte domácnost ovocem a zeleninou

I když vitamin C, který je obsažený v ovoci a zelenině, slouží k hlavně prevenci, jeho příjem v podobě čerstvého zdroje rozhodně neuškodí.  Vitamin C posiluje imunitu a pomůže vašemu muži nabrat sílu v boji s nachlazením.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články