10 tipů, jak využít med

6. Med. Svými antibakteriálními účinky je pověstný. Dokáže tak zatočit s pupínky i záněty. Kromě toho zrychuje hojení ranek a ekzému. Zamilují se do něj ženy, které trápí celuitida. Medová masáž pokožku vyhlazuje. A pomerančová kůže se dá na ústup.
Zdroj: Eastnews.ru
Kombinace medu a zázvoru má zázračné účinky.Med je svými antibakteriálními účinky pověstnýMáte problémy s nespavostí?Čaj s medem by měl být vaším zimním společníkem+ 1 fotka+ 2 fotky

Většina z nás si tak maximálně osladí medem čaj, což je škoda, protože tahle hustá, sladká a lepkavá hmota vytvářená včelami umí spoustu zázraků. Pojďte se podívat, co takový med vlastně dokáže.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 02. 2019 10:00

1) Prevence

Prevence je jedno ze stále aktuálních témat. Užíváním polévkové lžíce denně dostanete do těla potřebné enzymy, minerály, vitaminy a stopové prvky. Předejdete tím řadě typických onemocnění, jako je například nachlazení.

2) Popáleniny, odřeniny a drobná zranění

Nehody v kuchyni, na zahradě i při sportu jsou občas dost nepříjemné, ale i v těchto případech si můžete pomoci medem. Pod gázu nebo na náplast natřete tenkou vrstvu medu. Na ráně se vytvoří slabý film a bude se lépe hojit.

3) Nervozita a stres

Ach ten stres! Všichni jsme si někdy prošli nebo zrovna procházíme obdobím stresu. Ať už v práci, ve škole nebo prostě je toho na vás jen moc. Dejte si před spaním pohár vlažné vody s medem a citronem.

4) Potíže se spánkem

Znáte ten okamžik, kdy se v posteli převalujete a ne a ne usnout? Ohřejte si hrnek teplého mléka a dejte do něho 1 kávovou lžičku medu. Pomůže vám uklidnit mysl i tělo.

5) Nevolnosti a bolesti žaludku

Ne vždy nám všechno jídlo sedne. Je-li vám těžko nebo cítíte bolesti žaludku, vyzkoušejte kávovou lžičku medu. Při dlouhodobých obtížích užívejte lžičku medu ráno nalačno půl hodiny před jídlem.

6) Zácpa

Při nevhodné skladbě jídla nebo po užívání léku se často stává, že střeva nepracují, jak by měla. Jejich správnou funkci jim můžete navrátit díky jedné lžičce medu ráno nalačno.

7) Nachlazení

Známe to všichni! Kolísání teplot, stresy a podobné nepříjemné situace přispívají k tomu, že nás čas od času bolí v krku nebo teče rýma z nosu. Vyzkoušet můžete různé čaje s medem nebo si zkuste namíchat vitaminovou bombu, kterou je zázvor s medem a slivovicí.

8) Na posílení imunitního systému

Rada na posílení imunity je jednoduchá. Jezte denně jednu lžičku medu 20-30 minut před jídlem.

9) Honí vás mlsná? Dejte si med!

Chodíte po bytě a koukáte, kde byste co snědli? Typický případ, když máte chuť na něco dobrého. S klidným svědomím si dejte med. Díky unikátnímu složení jde totiž rovnou do krve, takže nesníte takové množství, jako kdybyste jedli cukr. Chuť na sladké vás tak přejde velmi rychle.

10) Koupel jako Kleopatra

Každý z nás někdy potřebuje pořádnou relaxaci. I pár minut ve vaně nám pomůže dobít baterie. Vyzkoušejte koupel, jakou si užívala i Kleopatra. Dejte si do vany 3 polévkové lžíce medu a 1 litr mléka a 20 minut nechte své tělo hýčkat.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články