10 slavných mužů, kteří se neostýchají zajít na kosmetiku: Krampol je na ní jako doma

10 slavných mužů, kteří se neostýchají zajít na kosmetiku: Krampol je na ní jako doma
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee.cz
Moderátor Karel Voříšek patří mezi muže, kteří se neváhají starat o svůj zevnějšek. Klidně si proto zajde do salonu.Stejnou strategii razí také herec Jiří Krampol. Proslavený elegán si potrpí na dobře udělaný účes a svoji hodinku v kosmetickém salonu si rád vychutná.Milan Peroutka mladší patří do generace mužů, která je zvyklá o svůj zevnějšek pečovat.Tanečník Filip Jankovič si u Pityho vyzkoušel také bahenní zábaly. + 6 fotek+ 7 fotek

Zajít si na kosmetiku už dávno není výsadou žen. Stále častěji se do rukou odborníků na pleť svěřují i muži. Petr Krejczy alias Pity (42) se stará o vzhled celé řádky populárních tváří, mimo jiné Jiřího Krampola, Honzy Kopečného nebo Karla Voříška. Čeho se pánové na kosmetice obávají? A co by podle Pityho muži neměli v péči o pleť s příchodem jara podcenit?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 03. 2022 08:00

Pity se proslavil díky reality show VyVolení, které se před lety zúčastnil. Dnes má v centru Prahy vlastní kosmetické studio, jež hojně navštěvují celebrity. Dlouhodobě jeho služeb využívají například finalisté soutěže Muž roku, dveře si zde ale podávají také umělci z různých branží, třeba herci a zpěváci.

Kteří VIP muži se o sebe starají?

K Pitymu pravidelně chodí Milan Peroutka, Jiří Krampol, Honza Bendig, Honza Kopečný, Karel Voříšek nebo Marian VojtkoUpravit si nechávají také obočí. „Pánové se toho většinou bojí. Někteří mají například obavu, aby to nebylo moc vidět. Nakonec většinou svolí a výsledek je naprosto přirozený. Když víte, jak na to, vypadá to dobře. Některým klukům obočí dokonce i barvím - a není to vůbec poznat," prozrazuje Pity. „Obecně je u herců a zpěváků problémem nadužívání make-upu. Mají kvůli tomu pleť zašedlou a ochablou. Potřebují ji hlavně čistit," poukazuje.

Ženy mají rády, když muž dobře vypadá

Muži podle něj na kosmetiku běžně chodí jednou za čtyři až šest týdnů, měli by ale častěji, ideálně jednou za měsíc. Starat se o pleť by podle Pityho mělo být pro dnešní muže samozřejmostí, kterou ocení také jejich partnerky. „Málokdo si uvědomuje, že každý se hned podívá na pleť. Všichni kluci dneska chtějí mít vedle sebe hezkou holku. Často ale zapomínají, že i žena si přeje chodit do společnosti s někým, kdo vypadá dobře. Pánové by péči o pleť neměli podceňovat," sahá mužům do svědomí Pity.

Trend se podle něj obrací a zatímco před lety se Češi báli na kosmetiku jen pomyslet, dnes má Pity z poloviny mužskou klientelu. „Někteří muži si mě našli na sociálních sítích s píšou, že by chtěli na kosmetiku, ale stydí se. Respektive styděli by se jít k ženské kosmetičce. U chlapa si možná připadají víc v pohodě a nic neřeší," svěřuje se Pity.

Zásadní je pleť umýt a nanést na ni krém

Pánská pleť se od té dámské pochopitelně liší a vyžaduje také jinou péči. Trendy je například barber ošetření, což znamená přes vousy. Jak by se tedy muži měli starat o citlivou pleť, kterou navíc často holí? „Kosmetika Koolman má sadu, která se jmenuje Essential trio a je navržená přímo pro muže. V zásadě obsahuje všechno, co by muž měl používat každý den. Základem je pleť umýt a vyčistit, k tomu je dobrá mycí pěna," popisuje Pity.

Na takto ošetřenou pleť potom mohou muži aplikovat kyselinu hyaluronovou a nemastný krém. „My chlapi nepoužíváme denní a noční krémy. Základem je starat se o pleť každý den - umýt a nanést krém. Pleť nedokáže čerpat zásoby z těla, proto stárne a je ochablá. Když se o ni muži naučí starat, budou se také mnohem lépe cítit."

Na jaře se dostává ke slovu epilace zad

Na jaře by muži neměli zapomínat dodávat pleti vitamin C a pravidelně podstupovat hydrodermabrazi, díky níž se odumřelé buňky odstraní z pleti. Na takto připravenou pokožku se následně aplikují séra, která pleť vyživí a připraví na jaro a období intenzivního slunce. S tím ostatně souvisí také trend, kterého si Pity ve svém salonu všímá velmi často - epilace. „Muži si v těchto měsících nechávají epilovat záda nebo chomáče chloupků vzadu nad zadkem. A samozřejmě také podpaží a záda," dodává závěrem Pity.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články