Tajemství ikonického obočí Brooke Shields: Používá na něj prostředek, který dermatologům nevoní

Tajemství ikonického obočí Brooke Shields: Používá na něj prostředek, který dermatologům nevoní
Zdroj: Showpix
Brooke Shields prozradila tajemství péče o své ikonické obočí až koncem uplynulého roku.Stačí jí k tomu dva prostředky - grafitová tužka na náčrty a pomáda na obočí. První zmíněný prostředek je trnem v oku kožním lékařům. Podle nich může zanechávat na pokožce trvalé tmavé stopy, a navíc způsobovat alergie.
Brooke Shields přiznává, že se o obočí nikdy zvlášť nestarala. Nechala ho růst, jak příroda velela.Když se jednou pokusila o jeho protrhání a jiný styling, Brooke Shields záhy pochopila, že jde o pořádný přešlap.+ 2 fotky+ 3 fotky

Krásné Brooke Shields (56) nikdy nedělalo problém uhranout muže. Krom štíhlé postavy, zelených očí a hřívy kaštanových vlasů bylo její nejsilnější zbraní husté obočí. Herečka nyní prozradila, že k jeho stylingu používá dva prostředky, na které nedá dopustit. Jeden z nich je přitom trnem v oku dermatologům.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 01. 2022 09:00

"Takhle si zkrášluji obočí," zahajuje video, které vložila na Instagram. Místo toho, aby vzala do ruky tužku na obočí, chopí se té, kterou malíři používají na náčrty. "Je určená pro umělce... malíře," poukazuje Shields se smíchem předtím, než tužku přiloží k obočí.

Další bod úpravy obočí už je předvídatelný a snadný. Brooke na něj použije pomádu, která chloupky zafixuje ve správné pozici. "Ta zajistí, že obočí vypadá přitažlivě a zdravě," poukazuje herečka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Brooke Shields (@brookeshields)

Nebezpečí použití grafitové tužky na obočí

Ač Shields působí ve videu vskutku nadšeně, dermatologové už z ní takovou radost nemají. Trnem v oku je jim hlavně použití tužky na náčrty. "Hroty těchto tužek obsahují grafit a jíl, proto při používá mohou na pleti zanechat trvalé tmavé stopy," míní dermatoložka Kavita Mariwalla.

Zvlášť velké riziko těchto trvalých stop nastává v případě, že si obočí protrháváte. Na poraněné kůži se totiž grafit snáze drží. Další úskalí podle dermatologa Harolda Lancera spočívá v tom, že grafitová tužka může vyvolat kožní alergii, případně podráždit oči, pokud vám mikroskopické částice z ní uvíznou například na řasách.

Nikdy jsem se obočí příliš nevěnovala, přiznala Shields

Ač obočí patří k nejvýraznějším rysům krásné herečky, Brooke přiznává, že mu nikdy nevěnovala příliš pozornosti. "Nikdy jsem se o něj zvlášť nestarala. A když jsem to jednou udělala, skončilo to katastrofou," přiznala Shields.

Dodnes s láskou vzpomíná na nedávné focení, při němž se s make-up artisty rozhodli, že hereččino obočí nastylizují tak, aby bylo podobně výrazné a husté jako v 80. letech. "Ve výsledku jsem vypadala jako klaun," směje se Brooke, která už se dnes tak bohatým porostem přirozeně nechlubí.

Zdroj informací:

People.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články