Alain Delon a jeho divoké mládí: Pro ránu nešel daleko a končil ve vězení

Alain Delon
Zdroj: Showpix.cz
Romy Schneider se do Alaina zakoukala při natáčení filmu Christine. Žili spolu téměř šest let, pak ji Alain opustil kvůli jiné ženě.Claudia Cardinale. Ačkoli se snažil sebevíc, nikdy mu nepodlehla.Nico Paffgen. Herečka, modelka a zpěvačka. Právě s ní podváděl Romy. Paffgen mu dokonce porodila syna, on jej však zapřel. Nathalie Barthelemy. Manželství trvalo pět let, pak se rozvedli. I ona mu porodila syna. Díky Delonovi si nemohla stěžovat na nedostatek práce. Producenti ji obsazovali jen proto, že byla jeho ženou.+ 3 fotky+ 4 fotky

Herec Alain Delon se v mládí protloukal všelijak. A jelikož byl poměrně temperamentní, nenechal si nic líbit. Svůj podíl na tom také určitě mělo nepříliš dobré rodinné zázemí. Málokdo tak ví, že kvůli rvačkám skončil hned několikrát ve vězení.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 09. 2020 13:00

Alain Delon se narodil 8. listopadu 1935 ve Francii. Je filmovým a divadelním hercem, který byl za svou činnost oceněn Césarem. Během let spolupracoval s těmi nejlepšími režiséry. V roce 1997 oznámil ukončení herecké kariéry, byl ochotný přijímat již jen malé role.

Problémové dospívání

Rodiče Alaina se rozvedli, když mu byly pouhé čtyři roky. Ještě předtím ho však stihli zapsat do katolické internátní školy. Dlouho v ní ale nezůstal. Byla to jen jedna z mnoha škol, kterou musel opustit kvůli špatnému chování. Přesto se ve všech ústavech opakovala zvláštní situace. Delon ukázal, že má skutečné vlohy pro studium náboženství. Učitelé se ho tak snažili přesvědčit, aby si vybral dráhu kněze. Marně.

Ve 14 letech začal pracovat v řeznictví svého nevlastního otce. Po třech letech nastoupil na vojnu, a to sice k francouzskému námořnictvu. Ani tam se ale nezklidnil, za časté porušování disciplíny strávil ve vězení celkem jedenáct měsíců.

Bez peněz

Po propuštění z armády se Delon ocitl zcela bez prostředků. Nezbývalo mu tak nic jiného, než přijmout jakoukoli práci. Vyzkoušel si třeba číšníka, vrátného, sekretáře a prodavače zeleniny. Vykonával ale také jedno velmi specifické zaměstnání, které nazýval “chráněnec bohatých dam”, což hovoří samo za sebe.

Pozitivní změna v jeho životě nastala až po seznámení s herečkou Brigitte Auber. S ní totiž absolvoval výlet na filmový festival v Cannes, kde také později začala jeho filmová kariéra. Všiml si ho tam hollywoodský producent David Selznick a francouzský režisér Yves Allégret, který mu nabídl roli ve filmu Když se do toho zaplete žena.

Rozjezd slibné kariéry

Alain Delon se měl původně, na pokyn producenta Selznicka, začít učit anglicky, čemuž se po návratu z Cannes intenzivně věnoval. Jenomže Allégret jej přesvědčil, aby začal s herectvím raději ve Francii. Delon se tak vyvázal ze smlouvy s producentem a zvolil raději domácí frontu, z čehož vznikl výše uvedený film. O rok později se objevil ve snímku Kristýna po boku Romy Schneider.

Následovala obrovská řada úspěšných filmů. Propad přišel až v osmdesátých a devadesátých letech, kdy si Delon zahrál v řadě propadáků. To ho dovedlo až ke zrušení herecké kariéry. Posledním pomyslným hřebíčkem do rakve byla Poloviční šance s Jeanem-Paulem Belmondem.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Alain Delon

Česká televize: Neznámý Alain Delon

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články