Brigitte Bardot slaví 86. narozeniny: Několikrát se pokusila o sebevraždu. Celý život hledala pana Dokonalého

Brigitte Bardot
Zdroj: Wikimedia Commons, Michel Bernanau, CC BY-SA 3.0
Brigitte Bardot je francouzská herečka a modelka. Nejvíce se proslavila filmem A Bůh stvořil ženu. V dětství se jí však posmívali kvůli brýlím a rovnátkům.
Je stoprocentní vegetariánkou.
"Svět je malý. Jednou se všichni setkáme v posteli," Brigitte Bardot.
V roce 1995 skončila na devatém místě v žebříčku 100 nejvíce sexy hvězd.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Okouzlující herečka Brigitte Bardot slaví 86. narozeniny. Její krása pro ni byla prokletím. Celý život hledala pana Dokonalého, nyní dává raději přednost zvířatům. Jaký byl její život? A co ji vedlo k tomu, že se několikrát pokusila o sebevraždu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 09. 2020 08:00

Brigitte Anne-Marie Bardot se narodila 28. září 1934 v Paříži. Je to francouzská herečka, zpěvačka a modelka a nyní aktivně bojuje za práva zvířat a proti přistěhovalectví. V politickém spektru se totiž kloní doprava, stejně jako její manžel, který je pravicovým politikem.

Původně se chtěla věnovat baletu

Brigitte Bardot se sice narodila v meziválečném období, ale rozhodně se nedá říci, že by strádala. Její otec byl velmi váženým inženýrem, který navíc pracoval v rodinném podniku. Uměl tak svou rodinu zabezpečit. Spolu se svou sestrou Marie-Jeanne se jí dostalo vzdělání v těch nejprestižnějších školách. Obě také navštěvovaly hodiny baletu, ve kterých však jednoznačně vynikala Brigitte.

Její talent ji dostal až na pařížskou konzervatoř. Snažila se opravdu moc, ale když se dostala nad ideální výšku, což bylo 165 cm, musela skončit. Její matka však nelenila a ihned svou dceru nasměrovala na dráhu modelky. A podařilo se. Ještě jí nebylo ani osmnáct a už se usmívala z obálky časopisu Elle.

Hledání pana Dokonalého

Ač o film neměla moc velký zájem, podvolila se. Do záře reflektorů ji přivedl režisér Roger Vadim. Okouzlila ho tak, že dokonce změnil vyznání, jen aby získal souhlas jejích rodičů k jejich sňatku. Největšího úspěchu dosáhl Vadim filmem “A Bůh stvořil ženu”, ve kterém hrála. Brigitte se stala hvězdou evropského formátu, jejíž styl líčení a oblékání kopírovalo mnoho žen.

Ona však stále toužila po dráze baletky. Ve filmech hrála jen kvůli svému manželovi. Vše vyústilo až v několik pokusů o sebevraždu a v roce 1957 se s Rogerem rozvedla. Poté ji čekal dvouletý vztah s Jeanem-Louisem Trintignantem, se kterým hrála ve výše zmíněném filmu. Další v řadě byl Jacques Charrier, za něhož se provdala a měla s ním jediného syna Nicolase.

Ani toto manželství však nevydrželo. Třetím manželem se stal Němec Günther Sachs. Když to nevyšlo ani do třetice, stáhla se do ústraní a oznámila konec kariéry.

Zvířata a politika

K lásce ke zvířatům ji vlastně přivedl vlastní trpký osud. Sama se považovala za snadnou kořist, stejně jako němé tváře, jež se nemohou bránit. Začala se tak věnovat boji za práva zvířat a záchranu vymírajících druhů. Má desítky koček, psů, ale také i koz či kachen.

V roce 1992 dala lásce ještě jednu šanci a vyplatilo se. Jejím manželem se stal pravicový politik Bernard d’Ormale. Politické přesvědčení sdílejí oba stejné. Bardot hlasitě vystupuje proti přistěhovalcům z Afriky a Asie. Nesouhlasí také s hnutím Black Lives Matter. “Nechápu, jak jsme to mohli nechat zajít tak daleko. Válcují nás lidé, kteří s námi nemají nic společného,” uvedla.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Brigitte Bardot

Smh.com.au: Brigitte Bardot’s extraordinary life

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články