Co dělají herci z filmu Páni kluci: Z Tomáše je vzorný otec, Hubert utekl do reklamky, Jožka zemřel

Páni kluci
Zdroj: Nova
Režisérka filmu Plívová-Šimková netušila, že autorem scénáře byl Jan Procházka, který byl v té době zakázaný. Raději jí to to neřekli, protože byla známá tím, že co nevěděla, nepověděla.Scénář po Procházkovi tak přepracoval Vít Olmer, který si ve filmu i zahrál, a to sice tatínka Blanky.Z filmového zpracování se vytratila poměrně zásadní věc. V knize Marka Twaina je totiž načrtnuto přátelství mezi černošským a bělošským chlapcem.O hudební doprovod se měl původně postarat Zdeněk Liška. Kvůli nedostatku času doporučil Petra Hapku.+ 2 fotky+ 3 fotky

Vzpomínáte na film Páni kluci, který vznikl na motivy knihy Marka Twaina, Dobrodružství Toma Sawyera? Od jeho natáčení uplynulo již 47 let. Čemu se dnes věnují představitelé hlavních rolí? Zůstali u herectví, nebo je pověsili na hřebík a začali se věnovat něčemu jinému?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 05. 2020 14:00

V jednom poklidném městečku žijí tři nerozluční kamarádi: Tomáš, Jožka a Hubert. Tomáš žije se svým strýcem a tetou, jimž dává pořádně zabrat. On sám se však musí potýkat s naschvály svého bratrance, který rád žaluje. Když přijde jednou pozdě do školy a je potrestaný před celou třídou, rozhodne se, že všem vytře zrak a stane se nejlepším žákem. K tomu potřebuje lístečky s pochvalou, které získává lstí od spolužáků. Lístků je však stále málo, a tak se kamarádi rozhodnou zajít do ředitelny pro další. Jejich podvod je však záhy odhalen a oni tak musí rychle vymyslet plán, jak z toho ven.

Na film Páni kluci se můžete podívat dnes v 17:45 na Nově.

Ve filmu rošťák, dnes zodpovědný otec rodiny

Aspiranta na nejlepšího žáka, Tomáše, si zahrál Michal Dymek. Filmaři si jej vybrali na základní škole, která byla zaměřena hlavně na sport, potřebovali totiž, aby on a jeho další dva kumpáni byli dostatečně pohybově nadaní. Michalovi ale herectví moc nevonělo.

Nejdříve uvažoval nad průmyslovkou, nakonec se nechal přesvědčit ke studiu na konzervatoři, zvolil si ale tanec. Po absolutoriu nastoupil do Státního souboru písní a tanců, ale přesto to pro něj nebylo to pravé. V roce 1988 spolu s manželkou emigroval do Německa, kde se živil jako skladník. Později povýšil na obchodního zástupce. Po revoluci se vrátil zpět do České republiky. Nyní žije se svou ženou a dvěma dětmi v Praze, kde podniká v oblasti solární energie.

Blanka

Dětskou lásku Tomáše ztvárnila tehdy dvanáctiletá Magdalena Reifová. Po letech zavzpomínala, že si natáčení velmi užila. Herecké kariéry se nevzdala, naopak v ní pokračuje dodnes. Jen ke své profesi přidala ještě zpěv a moderování. Dětští diváci ji znají jako Majdu z Kouzelné školky. Na tomto pořadu se podílí i jako scénáristka. Její hlas také můžeme slyšet v Českém rozhlase, kde uvádí pořad pro mladé.

Hubert

Petr Voříšek, coby sirotek Hubert, se po filmu Páni kluci ukázal ještě v několika dalších projektech. Za všechny jmenujme německý seriál z druhé světové války Die Magermilchbande (Mlíčňáci), Indiáni z Větrova či Krvavý román. A právě posledně jmenovaný snímek byl jeho labutí písní. Petr se později živil jako instalatér, podnikal v dopravě, našel se i ve světě reklamy.

Jožka

Petr Starý se po Jožkovi objevil ještě ve třech dalších filmech: Dobrý den, město, Ať žijí duchové a Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Podnikal v informačních technologiích. Pomáhal je zavádět do systémů jiných firem. Poté se přeorientoval na výrobu parafinových svíček. Zemřel v roce 2017.

NA DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI Z FILMU PÁNI KLUCI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: Super, wikipedie, csfd.cz

Zdroj fotek: Nova

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články