Claudia Cardinale: 15 let žila jako otrokyně, připravili ji i o syna

Claudia Cardinale
Zdroj: archiv, Wikimedia Commons Public Domain, Showpix

Přestože o ní říkali, že je chytrá, rafinovaná a sexy, v soukromí se nechala ovládat jinými. Řeč je o slavné herečce Claudii Cardinale. Kvůli hraní se musela vzdát svobody i svého jediného syna. Čím vším si musela projít?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 09. 2020 13:00

Claudia Cardinale je italská filmová a divadelní herečka. Největší slávu zažila v šedesátých a osmdesátých letech, kdy se stala evropským sex symbolem. Nejvíce vynikala v rolích temperamentních žen. Během své kariéry spolupracovala s řadou známých režisérů a získala mnohá ocenění.

Těžké to měla od začátku

Claudia to neměla v životě nikdy lehké, a to ani v dětství, které by mělo být bezstarostné. Nejenže se musela potýkat s posměšky okolí, protože se coby Italka narodila v Tunisku, které bylo v roce 1935 francouzskou kolonií. Během druhé světové války se stali z Francouzů a Italů nesmiřitelní nepřátelé, navíc ještě byla vychovávaná v katolické víře, což nelibě nesli obyvatelé muslimského vyznání.

Mladé dívce tak nezbylo nic jiného, než se zahalit od hlavy až po paty a neupoutávat na sebe nežádoucí pozornost. Její otec se jí také snažil namluvit, že by měla hovořit pouze tehdy, pokud bude tázána. Claudia ho poslechla, protože měla k mlčení ještě jeden pádný důvod. Na svůj věk měla nebývale hluboký a chraplavý hlas. Nemohla kvůli němu ani zpívat ve školním sboru.

Musela se zřeknout svého syna

Po střední škole se chtěla Claudia stát učitelkou. Jenomže poté, co vyhrála Miss Tuniska, zvedl se o ni, ze strany producentů a režisérů, obrovský zájem. Zprvu všechny nabídky vytrvale odmítala, až se nakonec v jejím životě objevil producent Franco Cristaldi. Kývla mu na jeho návrh, a tím si zpečetila svůj osud na dlouhých patnáct let.

Přesně tak dlouho trvalo jejich soužití a smlouva, která měla v sobě skutečně nelidské dodatky. Nejprve se musela zřeknout svého syna, kterého porodila v devatenácti letech. Otcem měl být jakýsi Francouz. Kvůli image nevinné dívky chodila do třetího měsíce těhotenství v korzetu, pak se na chvíli stáhla do ústraní.

Po porodu se dítěte ujala matka Claudie. Její syn Patrizio se nesměl nikdy dozvědět, že žena, o které tvrdí, že je jeho sestra, je ve skutečnosti jeho matkou. Vše se provalilo až po nátlaku novinářů.

Novodobé otroctví

Ztrátou jediného syna to ale neskončilo. Podepsaná smlouva hovořila jasně: nikdy se nemohla pořádně najíst, aby náhodou trošku nepřibrala. Nesměla si také změnit styl líčení a účesu. Placená byla velmi skromně a nikdy neměla ani chvilku pro sebe. Vždy měla okolo sebe celý štáb lidí, který se o ni staral.

V roce 1966 se dokonce za Franca provdala. Byla to tajná svatba, došlo i na osvojení Patrizia. Z toxického vztahu se jí podařilo vymanit až o devět let později, kdy utekla s režisérem Pasqualem Squitierim. Tehdy se v ní něco zlomilo a stala se z ní nezávislá žena. Co naplat, že její manžel vyhrožoval sebevraždou a snažil se jí všemožně uškodit, ona vše ustála a už nikdy se k němu nevrátila.

Zdroj textu: wikipedia, dotyk.cz

Zdroj fotek:  Wikimedia Commons, showpix

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články