Co na sebe práskla Kate Winslet? Při Titaniku mrzla, odmítla Pána prstenů a Oscara má v koupelně

Co na sebe práskla Kate Winslet? Při Titaniku mrzla, odmítla Pána prstenů a Oscara má v koupelně
Zdroj: Showpix.cz

Kate Winslet je jednou z nejznámějších britských hereček. Nekonečnou slávu jí zajistila role Rose v Titaniku, držitelka Oscara se ale do filmových dějin zapsala i dalšími úspěšnými snímky. A my toho o ní víme ještě víc.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 06. 08. 2020 12:32

Věděli jste, že Kate Winslet se už dvakrát rozvedla? Nebo to, že je čtyřiačtyřicetiletá rodačka z anglického Readingu trojnásobnou mámou? Podívejte se, co dalšího ještě o hvězdě filmů Titanic, Předčítač nebo Věčný svit neposkvrněné mysli zřejmě nevíte.

Začala hrát jako malá

Kate Winslet byla zřejmě předurčená k tomu, aby se stala herečkou. Vždyť s hraním začala už jako desetiletá a o rok později se dokonce objevila v reklamě na sladké lupínky Sugar Puffs. Když jí bylo 17 let, dostala i první televizní roli a objevila se v minisérii Anglo Saxon Attitudes.

Cameronovi poděkovala kyticí

Ještě předtím, než se Kate stala definitivně herečkou, prodávala sendviče. Poté jí ale agentka Juliet Hulme řekla, že dostala roli ve filmu Nebeská stvoření a mladé herečce se změnil život. Její osudovou rolí se stala postava Rose v Titaniku, kam ji obsadil režisér James Cameron. Jaká byla reakce Kate? Poslala mu kytici růží!

Natáčení Titaniku ovšem nebylo žádnou procházkou růžovou zahradou. Kate natáčela spoustu scén ve vodě a byla jedinou herečkou, která na sobě neměla neoprenový oblek. Musela jí tedy být pořádná zima.

Přátelství s DiCapriem

Po boku Kate se v Titaniku objevil Leonardo DiCaprio. Ti dva spolu na filmových plátnech vytvořili dokonalý pár a skvěle spolu od té doby vychází i v soukromí. „Myslím, že je to důkaz toho, že je milým člověkem a že ho lidé opravdu nejen obdivují, ale také ho opravdu milují a respektují ho. Když o něm mluvím, dostávám se do emocí,“ řekla Winslet pro E!  S Leonardem DiCapriem mají skvělý vztah i děti Kate, pro které je slavný herec strejda Leo.

Kate Winslet a Pán prstenů

Další slavnou roli si Kate Winslet mohla zahrát ve druhém díle Pána prstenů, kde měla být Eowyn. Britská herečka to ale odmítla a její místo zaujala Miranda Otto.

Kate Wislet a Oscaři

Kate Wislet získala v roce 2009 Oscara za roli ve filmu Předčítač. V té době jí bylo 33 let, bylo to však už pošesté, co byla na toto ocenění nominována, což se dosud nikomu nepovedlo. Mimochodem, slavnou sošku z roku 2009 má „schovanou“ v koupelně. Ve své sbírce má i cenu Emmy z roku 2006, kterou obdržela za roli v britské show Extras. V té hrála sama sebe.

Miluje své nohy

Kate Winslet umí být pořádně zábavná a u rozhovorů s ní se pokaždé zasmějete. Herečka toho totiž na sebe práskla už dost, a tak její fanoušci například ví, na čem si dává opravdu záležet. „Jsem trochu posedlá svýma nohama,“ smála se pro Good Housekeeping.

Kate a Ned Rocknroll

Kate Winslet se třikrát rozvedla. V roce 2011 ale potkala Neda Rocknrolla, o rok později se vzali a rok na to se jim narodil syn Bear Blaze. Mimochodem, Ned Rocknroll není původní jméno hereččina manžela. Narodil se totiž jako Abel Smith a později se nechal přejmenovat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články