Daniela Písařovicová o svých 182 centimetrech: Vysoké ženy si mohou dovolit víc, problém nastává u kalhot

Moderátorka Daniela Písařovicová doprovodila partnera Ondřeje Brzobohatého na předávání cen Český slavík. O šaty pro společenské akce se Daniele stará dvorní fashion designérka Lenka Mulabegovič. Takhle to Daniele slušelo v roce 2022 během moderování Cen Thálie.Bílý overal vynesla Daniela Písařovicová na premiéru muzikálu Slunce, seno, jahody.Daniela Písařovicová na křtu knihy, kam oblékla neformální sukni a růžovou mikinu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Moderátorka Daniela Písařovicová (44) patří se 182 centimetry mezi naše nejvyšší celebrity. Zajímalo nás proto, jaké nesnáze jí výška způsobuje v profesním i osobním životě. Co by poradila stejně urostlým ženám? Dopustila se někdy faux pas ohledně dress codu? A které vlasové experimenty se jí v minulosti vůbec nepovedly?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 03. 2023 09:00

Moderátorka Daniela Písařovicová si neláme hlavu s tím, že je vyšší než většina jejích kolegů a kolegyň. Dokud ji na to někdo neupozorní. „Myslím, že výška je vlastně ve finále strašné plus, do té doby, než vám to okolí začne rozmlouvat. V tom smyslu, že se vedle vás třeba oni necítí komfortně. Já nikdy se svou výškou problém neměla, spíš jsem slyšela narážky ostatních," vysvětluje například situace, odehrávající se v televizních studiích během vysílání. „Zároveň si myslím, že vysoké ženy to mají vlastně hezké - mohou si dovolit víc než menší ženy. Ty musejí své tělo opticky prodlužovat," naráží Daniela na otázku módy.

Trable Daniely Písařovicové s délkou kalhot

Problémy podle ní nastávají také při nakupování v e-shopech. „Co je špatné ohledně módy a co mám opravdu vyzkoušené, je to, že málokdy seženete opravdu dlouhé kalhoty. To už musí být prodloužená délka. Při online nakupování vám tam většinou nenapíšou, jak dlouhá je nohavice," vysvětluje Daniela, které se několikrát stalo, že musela kalhoty vracet, protože jí byly krátké. Stejně vysokým ženám by je proto doporučila raději nakupovat v kamenných obchodech.

V letadle zažila moderátorka nepříjemnou zkušenost

Kromě peripetií s krátkými kalhotami se Daniele nevyhnula ani nepříjemná zkušenost v letadle. Jak známo, vysocí lidé zpravidla vyhledávají místa v uličce nebo u nouzového východu, kde je více místa na nohy. „Není to tak dlouho, co jsem byla na dovolené a přelétávali jsme malým letadlem. Nebylo příliš vysoké, takže jsem celou dobu musela jít v uličce skloněná. A jak byla okénka, měla jsem hlavu nad nimi. Když jsem se chtěla podívat, musela jsem se sklonit," vzpomíná moderátorka v našem rozhovoru. Do smíchu jí prý nebylo. „Chápu, že má výška není úplně průměrná, ale zároveň to pro mě nebylo příliš komfortní. Naštěstí to byl krátký let, který se dal zvládnout."

Módní faux pas se mi nevyhýbají, přiznává Písařovicová

V pondělí 17. dubna čeká Danielu moderování přímého přenosu předávání literárních cen Magnesia Litera. Jak nám prozradila, s velkou pravděpodobností oblékne šaty z dílny své dvorní módní designérky Lenky Mulabegovič, která tvoří pod značkou Mi fashion label. „Myslím, že už mě má dobře v oku a zároveň ví, které partie nerada ukazuji a co mi sedí," vysvětluje Daniela.

Když se na společenské akce obléká sama, občas udělá nějaký ten módní přešlap. Stylistku totiž nemá. „Mám ale pocit, že do jisté míry to dokážu vychytat. Tyhle módní přešlapy souvisely třeba s tím, že nebylo vyžehleno to, co bych potřebovala, a spěchala jsem. Potom člověk automaticky po něčem sáhne, a když se vidí v reálu, je mu jasné, že to dohromady nefunguje," přiznává Daniela.

Kadeřnici jí dohodila Veronika Arichteva

Své hnědé vlasy zkracovala zhruba před měsícem, protože už měla pocit, že jsou vysušené a nelesknou se. „Dlouhé roky jsem chodila k Martymu Tylovi a byla jsem s ním strašně spokojená. Bohužel má tolik práce, že už jsme se nepotkávali termínově. Takže jsem zavolala Veronice Arichtevě, čímž jí moc děkuji, a ta mi doporučila svoji kadeřnici Michaelu Drbohlavovou," prozradila Daniela.

Písařovicová jako zrzka, černovláska nebo s ofinkou

Ani moderátorce se nevyhnuly vlasové experimenty. Vzpomíná hlavně na období střední školy, kdy bydlela na intru. S holkami jsme dělaly výlety do drogerií a tam jsme si kupovaly barvy. Nikdy to nebyla nějaká modrá nebo zelená. Vždycky jsem si strašně chtěla vyzkoušet zrzavou barvu, ale k mému typu a k mému obočí to vůbec nejde," směje se Daniela. „Dlouho jsem také nosila černou, která mi vůbec nesedí. Potom jsem měla období ofiny, ale ani to se nepovedlo," krčí rameny brunetka Písařovicová.

Související články

Další články