Lenka (26): Onemocněla jsem před společnou dovolenou s přítelem. Místo mě odletěl s bývalkou

Lenka (26): Onemocněla jsem před společnou dovolenou s přítelem. Místo mě odletěl s bývalkou
Zdroj: Freepik

Lenka se těšila na letošní dovolenou. Měli s přítelem cestovat do Mexika. Ona však pár dní před odletem onemocněla a chtěla zájezd přebukovat. Mirek si za ni nicméně sehnal náhradu, a to v podobě bývalé přítelkyně.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 03. 2023 10:00

S přítelem Mirkem (31) jsme měli na březen dlouho dopředu naplánovanou dovolenou v Mexiku. Byl to náš společný sen, na který jsme léta šetřili. Já týden před odletem chytla covid a k tomu velké střevní potíže. Doufala jsem, že se dovolená posune a poletíme spolu jindy. Míra to však vyřešil po svém. Vzal s sebou svoji bývalku Nikolu. A já teď doma vzteky hryžu do polštáře.

S přítelem jsme plánovali dovolenou v Mexiku

S Mírou už jsme toho za těch pět let procestovali víc než dost. Například jsme stihli strávit tři týdny na Bali, měsíc v Londýně a půlku léta ve Španělsku. Co jsme spolu, na každý rok si naplánujeme výlet do zemí, které nás nejvíce zajímají. Už loni v únoru jsme se domluvili, že se letos v březnu vydáme do Mexika.

Vždycky jsem se tam chtěla podívat a Mirek souhlasil. Najeli jsme tedy na úsporný režim a dávali si peníze stranou. Někdy v létě jsme si koupili letenky a zabukovali hotel. Od té chvíle jsem se začala velmi těšit. Chtěla jsem se podívat na místa, jako Cancún, kde jsou překrásné pláže. Věděla jsem, že se chci potápět v Cabo San Lucas.

Mirek vypadal také velmi natěšeně. Všude po známých jsme básnili o tom, jak se vysněné dovolené nemůžeme dočkat. Pár přátel nám dalo ještě další tipy, kam je dobré se v Mexiku podívat. Nenapadlo mě, jak to celé vlastně skončí.

Týden před odletem jsem onemocněla

Letos v lednu už jsem začínala cítit lehkou cestovní horečku. Pomalu jsem dávala dohromady plán cesty, prstem jezdila po mapě a těšila se na tři krásné týdny v Mexiku. Měli jsme odlétat 10. března brzy ráno. Mně se týden před odletem udělalo špatně. Dostala jsem horečku, nohy mě nenesly. Hned jsem se nadopovala léky a ulehla do postele.

Ani po třech dnech mi ale nebylo lépe. Přidal se k tomu ošklivý kašel. Navštívila jsem lékaře, který mě poslal na testy, zda nemám covid. Ten se k mé smůle prokázal. Začala jsem panikařit a doufala, že i tak odletím. Jenže můj stav byl neměnný a spíš se zdálo, že je mi každý den hůř a hůř.

Hned jsem začala řešit, co s dovolenou, a chtěla se s Mírou domluvit na tom, abychom ji přebukovali. Ten to ale razantně odmítl. Bez mého vědomí začal shánět někoho, kdo by letěl místo mě. Když mi řekl, že s ním pojede jeho bývalá přítelkyně Nikola, málem mě trefil šlak. ,,Nikola? To si snad děláš srandu? Ty pojedeš na naši dovolenou s bývalkou? Spadl jsi snad z višně?“ zuřila jsem.

Na naši dovolenou odletěl s bývalkou

Mirek mi vysvětlil, že změnit jména na letenkách vyjde levněji než přebukovat celou dovolenou. Uvázaná v posteli jsem toho moc nezmohla. Mirek během jediného dne všechno zařídil a 10. března s ní odletěl. Já teď s bolestí hlavy sjíždím fotky na sociálních sítích. Jak se ti dva promenádují na místech, kde jsem měla být já.

Žárlím tak, že si to nikdo neumí představit. Nad každou fotkou brečím jako želva. Nejenom, že se bojím, co tam spolu ti dva dělají, ale vlastně mě Mirek hrozně zklamal. Kdyby jel s kamarádem, budiž. Ale proč zrovna ona? Tohle budou tři nejdelší týdny mého života.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články