Ilona (28): Co si kamarádka nabrnkla bohatého chlapa, nedá se s ní mluvit. Peníze ji zcela změnily

Ilona (28): Co si kamarádka nabrnkla bohatého chlapa, nedá se s ní mluvit. Peníze ji zcela změnily
Zdroj: Pexels

Ilona a Patricie byly kamarádky na život a na smrt. Znají se od plenek a za ty dlouhé roky si vybudovaly krásný vztah. Všechno se pokazilo ve chvíli, kdy si Patricie našla bohatého muže. Peníze ji hrozně změnily a zahodila i letité přátelství s Ilonou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 03. 2023 13:00

Moje nejlepší kamarádka Patricie (28) si našla velmi bohatého muže. Nebylo by na tom nic špatného, kdyby ji to nezměnilo. Naše přátelství už pro ni není důležité. Ona je teď podle všeho někdo. A já jí nesahám ani po kotníky. Je mi líto, že zahodila dlouholeté přátelství kvůli penězům a luxusu.

Na nejlepší kamarádku bych nedala dopustit

Patricie je skoro jako moje sestra. Naše mamky sdílely jeden pokoj v porodnici. Staly se z nich kamarádky a díky tomu jsem pak poznala Patricii. Narodily jsme se ve stejný den. Jako malé holčičky jsme si hrávaly v pokoji s panenkami, chodily do stejné školky i školy. Jezdily jsme společně na tábory. Nebylo snad dne, kdybychom se neviděly.

Naše vzácné přátelství nás provázelo životem. Po škole jsme dokonce nastoupily i do stejné firmy. Já jako recepční, ona jako koordinátorka. Takže jsme spolu i nadále udržovaly každodenní kontakt. Po práci jsme spolu chodily cvičit nebo zašly na skleničku. Nesdílely jsme jenom bydlení. Já bydlela s přítelem a ona s mamkou.

Za Patricii bych položila život, skočila do ohně, prostě cokoliv. A měla jsem za to, že to má stejně. Jak se ale ukázalo, tak nemá. Nedávno mě totiž hodila přes palubu. A může za to seznámení s jedním velmi bohatým mužem. Robin (40) je tak bohatý, že by si penězi mohl utírat i zadek.

Peníze ji hrozně změnily

Když mi o něm vyprávěla poprvé, velmi jsem jí to přála. Byla z něj na větvi a mě ani ve snu nenapadlo, že právě to nás dvě rozdělí. Robin jí začal dopřávat luxus, který byl pro ni do té doby zcela neznámý. Byla zvyklá na skromný život s rodiči. Na dovolené jezdili jednou za uherák, neutráceli za nesmysly. To se teď změnilo.

Patricie se od základu změnila. Začalo to drahým oblečením. „Dívej na tu bundu, ta stála dvacet tisíc," chlubila se. K tomu přičetla šperky, drahé hodinky, telefony a nemohla se na to vynadívat. V práci dala výpověď se slovy, že si Robin nepřeje, aby pracovala. Postupně se z ní stávala nafoukaná panička, která se nebaví jen tak s někým.

Ten její milý jí zaplatil nová prsa, liposukci a botox. Když jsem to viděla, pochopila jsem, že stará Patricie je pryč. Už na mě ani nemá čas. Ona totiž obráží bujaré večírky milionářů a snobů. Vydává se za někoho, kým není. Ukazuje světu, co všechno má. A na to, co je ve skutečnosti opravdu důležité, tak nějak zapomíná.

Naše přátelství vyměnila za peníze a luxus

Naposledy jsme se viděly před třemi měsíci. To mi řekla, že bych se sebou měla něco udělat a najít si bohatého muže. „Takhle jsi jen nicka, která každý den vstává do práce a ze života nemá nic," řekla nafoukaně. Na to jsem mohla reagovat jediným způsobem. „To ty nevíš, co je život. Topíš se v penězích a nazýváš to štěstím. Kde je ta stará Patricie?" odvětila jsem.

„Ta je na dobro pryč. Teď jsem někdo jiný. Bohatá žena, která může mít cokoliv. Tebe už vlastně nepotřebuji. Když na to přijde, mohu si kamarádku zaplatit," dodala a to byl náš konec. Od té doby jsem ji neviděla. Ublížila mi. A co je horší, zahodila letité přátelství. Vyměnila mě za peníze. Doufám, že jí to jednoho dne dojde a pochopí, jak velikou chybu udělala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články