Linda (53): Po třiceti letech jsem potkala svou rivalku. Vůbec se nezměnila, pořád se jen vychloubá

Linda (53): Po třiceti letech jsem potkala svou rivalku. Vůbec se nezměnila, pořád se jen vychloubá
Zdroj: Freepik

Každý z nás má člověka, kterého prostě nedokáže snést. Paní Linda měla na vysoké spolužačku, nafrněnou a vychloubačnou Terezu. Neviděly se přes třicet let a Linda byla za to ráda. Nedávno je ale náhoda znovu svedla dohromady.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 07. 2022 13:00

Na vysoké škole jsem měla spolužačku Terezu (53), kterou jsem prostě nemohla vystát. Byla neskutečně otravná a já ji opravdu neměla ráda. Problém byl, že všichni vyučující nás dávali dohromady, takže jsme spolu dělaly velké množství různých projektů.

Spolužačka byla velký flákač

Nechápala jsem, proč mě tak trestají, několikrát jsem se snažila být o krok napřed a vybrat si jiného partnera, ale stejně jsem nakonec skončila s Terezou. Byly to náročné chvilky. Byly jsme každá jiná. Já všechno dělám ráda hned a poctivě, nic neflákám.

Tereza má na všechno moře času a dělá věci na poslední chvíli. Proto naše spolupráce dopadla vždy stejně. Já jsem udělala většinu práce a Tereza se na tom svezla.

Chodila s nejhezčími kluky

Kromě toho, že jsme si nesedly na školních projektech, tak jsme si nerozuměly ani v jiných věcech. Přišlo mi, že se Tereza jen vychloubá. Neustále opakovala, jak jí rodiče koupili byt v Praze, nebo kde byla na luxusní dovolené. Ale nejvíc se snažila zaujmout tím, že všem vyprávěla, s kým zrovna chodí.

Byli to kluci, po kterých toužily všechny moje spolužačky, ale z nějakých nejasných důvodů vždy skončili s Terezou. Nechápu, co na ní viděli. Byla to rozmazlená fiflena. A navíc nebyla ani moc hezká. Terezu jsem po škole neviděla skoro třicet let. Ani jedna jsme přítomnost té druhé nevyhledávaly. Před dvěma týdny nás ale náhoda znovu svedla dohromady. Udělala bych cokoliv, abych tomu mohla předejít, ale mám bohužel smůlu.

Znovu jsem potkala svou dávno rivalku

Společnost, ve které pracuji, nedávno uzavřela smlouvu o spolupráci s jednou IT firmou. A já to měla koordinovat. Hádejte, koho jsem potkala. V oné IT firmě pracuje Tereza. Když můj šéf zjistil, že jsme spolužačky z vysoké, rozhodl se, že vyjednávání budeme vést my dvě.

Tereza se vůbec nezměnila. Pořád se stejně vychloubá. „O prázdninách jedeme s manželem na dovolenou do Thajska, máme tam rezervovaný luxusní resort,“ řekla mi nedávno. O své dovolené jsem se raději nezmiňovala, protože jako každý rok pojedeme s rodinou maximálně na chalupu. Teď jen čekám, jestli začne plácat něco i o mužích.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články