Míla (42): Na poslední chvíli jsem zachránila naše manželství. Ještě teď mi z toho jde hlava kolem

Míla (42): Na poslední chvíli jsem zachránila naše manželství. Ještě teď mi z toho jde hlava kolem
Zdroj: Pixabay

Míla cítila, že jí v manželství něco chybí. Kamarádka jí poradila, aby se rozhlédla na seznamce po nějakém společníkovi. S neurčitým záměrem tak učinila. Nečekala však, že tam nalezne profil svého manžela.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 05. 2021 10:00

Před dvaceti lety jsme se s Milošem (45) brali z lásky. Když jsem skládala manželský slib, věřila jsem, že je to poprvé a naposledy. Nedávno jsem ale objevilo něco, co mě značně vykolejilo.

Do našeho vztahu se začal vkrádat stereotyp

Prvních deset let našeho manželství bylo pohádkových. Stavěli jsme dům a plnili si sny. Pak jsem přivedla na svět naši dceru Elišku. Dítě přinese do vztahu svěží vítr. Těžké dny se střídaly s dny plnými radosti a veselí. Já se celkem rychle vrátila do práce, protože jsme spláceli hypotéku. Rozdělili jsme si domácí práce, aby toho na jednoho nebylo moc.

Měli jsme zajeté koleje, které fungovaly. Bohužel s sebou přinesly stereotyp. Nic mi sice nechybělo, ale pociťovala jsem v manželství nudu. O víkendu jsme jezdili po babičkách a v týdnu řešili každodenní starosti. Žádné velké změny se u nás nekonaly. Pořád jsem si říkala, že je to normální. Jenže nebylo. Náš sexuální život také uvadal.

Svěřila jsem se své dobré kamarádce Věrce. Ta mi řekla: ,,To chce nějakou vzpruhu. Jukni na seznamku. Mně pomohlo, že jsem si s někým jen psala. Občas zašla na kávu. Žena musí vědět, že je pořád žádaná. Vážně to zkus.“ Proč ne? říkala jsem si. Ještě ten večer jsem usedla k počítači a našla si seznamku, kterou mi Věrka doporučila.

Našla jsem svého manžela na seznamce

Musela jsem si založit profil, abych mohla vůbec někoho oslovit. Dala jsem tam jen základní informace a fiktivní fotku. Brouzdala jsem po profilech. Poté jsem narazila na jeden, který nesl povědomou přezdívku. ,,Proboha! Vždyť to je Miloš!“ vyjekla jsem. Otevřela jsem jeho profil a nestačila se divit.

Měl ho vyplněný do posledního puntíku. V kolonce stav měl uvedeno zatím zadaný. To mě vytočilo. Seděla jsem a přemýšlela, co budu dělat. ,,On vážně plánuje mě opustit? Proč neřekl, že mu něco chybí?“ ptala jsem se sama sebe.

Červíček v hlavě ale promluvil: ,,Děláš totéž. Jsi na seznamce. Zjevně i tobě něco chybí.“ Žena v takový moment řeší, jak s nepříjemnou informací naloží. Pokud bych na něj uhodila, propálila bych i sebe, že jsem na seznamce. To se mi samozřejmě nechtělo. Na druhé straně i já se ve vztahu nudila. Vše bylo tak nalinkované skoro až dokonalé, že mě to ubíjelo.

Vzala jsem osud manželství do svých rukou

Svěřila jsem se Věrce. ,,To se dalo čekat. To jsou chlapi. Navíc ten tvůj může prožívat krizi středního věku. Co jsi mu řekla?“ zeptala se. ,,Já? Nic. Neví o tom. Mně díky tomu došlo, jak moc mi na něm záleží. Nechci o něj přijít,“ kápla jsem božskou, ,,Tak to si, holka, musíš srovnat v hlavě. Buď zabojuj a udělej nějaké změny. Nebo hledej raději dál,“ poradila mi a podivně se odmlčela.

Vzala jsem osud našeho manželství do svých rukou. Všechny nalinkované procesy jsem začala postupně měnit. Miloš to nejprve nechápal, a dokonce se zdálo, že mu to vadí. Po čase byl ale rád. Začala jsem být spontánní. Občas jsem ho v poledne přepadla v práci a pozvala na oběd. Zjevně pochopil, o co se snažím. Nakoupila jsem si sexy prádlo úměrné svému věku a nastoupila na něj i v posteli. Dnes už jeho profil neexistuje.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články