Dvojnásobný otec, šéfkuchař Přemek Forejt: Rodič chce být nemocnému dítěti nablízku, je to věc empatie

Eva Burešová a Přemek Forejt se synem Evy Burešové Nathanielem.Eva Burešová a Přemek Forejt jsou spolu od roku 2020.Eva Burešová má Nathaniela z předchozího vztahu s muzikantem Michaelem Krásným.Druhého syna Tristana Williama Eva přivedla na svět koncem léta 2022.+ 9 fotek+ 10 fotek

Šéfkuchař Přemek Forejt (35) se stal koncem letošního léta dvojnásobným otcem, když mu partnerka Eva Burešová (29) porodila syna Tristana Williama. Ve Fakultní nemocnici Motol porotce soutěže MasterChef slavnostně otevřel dům pro rodiče, kteří sem doprovázejí své nemocné děti. Jakou má Přemek s nemocnicemi zkušenost? A jak snášel nemocniční prostředí, když byl malý?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 11. 2022 12:00

Šéfkuchař Přemek Forejt je otcem osmileté Stelly a Tristana Williama, který se narodil koncem letošního léta. Společně s partnerkou Evou Burešovou (29) pečuje také o jejího pětiletého syna Nathaniela.

Jak slavný porotce ze soutěže MasterChef tvrdí, jejich děti naštěstí žádná vážná nemoc nepostihla, ale z nemocničního prostředí má respekt. Proto se také objevil v pražské Fakultní nemocnici Motol, kde se slavnostně otevíral první český Dům Ronalda McDonalda.

Ten nabízí celkem 21 pokojů pro rodiče doprovázející nemocné děti. Jeho výstavba stála více než 100 milionů korun a vše hradili štědří dárci z řad veřejnosti. Pobyt v domě bude zdarma, bez nutnosti čerpání zdravotního pojištění. „Věřím, že kdyby to bylo nutné, využil bych toho," tvrdí Přemek, který kvituje hlavně fakt, že se interiér domu ani trochu nepodobá nemocničnímu prostředí.

Dům Ronalda McDonalda je v podstatě hotel pro rodiče, kteří doprovázejí do nemocnice své děti. Jakou zkušenost máte v tomto směru vy?

Já jsem člověk, který se nemocnic odjakživa bál. Přiznám se, že první věc, která se mi na téhle budově líbí, je to, že nemá nemocniční nádech. Jsme v areálu nemocnice, ale připadám si tu jako v krásném hotelu. Myšlenka toho, že mám nemocné dítě a můžu mu být na blízku, a dokonce si ho sem vzít, mi přijde naprosto skvělá.

Vy sám jste dvojnásobným tátou. Musel jste někdy řešit složitou situaci s tím, když dítě onemocní?

Zatím jsme nemuseli řešit, že by naše děti byly dlouhodobě v nemocnici. Díky Bohu za to a klepu na dřevo. Samozřejmě, že pohled rodiče je trochu jiný a řeší to jinak - mám děti a dívám se na tuhle věc už z trochu jiné perspektivy. Líbí se mi tenhle projekt a věřím, že kdyby to bylo nutné, využil bych toho.

Když dítě onemocní, jste ten rodič, který sedí u postýlky nonstop?

Nemůžu říct, že nonstop, ale je to věc empatie. Vždycky chcete být se svým dítětem a snažíte se mu být na blízku.

Byl jste jako dítě někdy v nemocnici? Jak jste to prožíval?

Jako dítě asi nikdy, s ničím vážným jsem v nemocnici nebyl.

Ani zlomenina?

Zlomeninu jsem měl, ale nebylo to nic vážného.

Jak se vám s Evou v poslední době daří? Naposledy jsme se viděli na Českém slavíku a moc vám to spolu slušelo.

Moc děkuji. Myslím, že se máme krásně. Užíváme si to, že máme krásnou rodinu a že se nám daří. Máme hodně práce a hezky to všechno kloubíme dohromady.

Související články

Další články