Legendární kuchař Gordon Ramsay: Původně z něj měl být fotbalista, hotelnictví vystudoval omylem

Gordon Ramsay
Zdroj: TV Seznam
I mistr tesař se utne. V roce 2009 byla zveřejněna informace, že prý ve svých zařízeních podává zmražené polotovary.
Gordon argumentoval, že jinak to nejde. Něco se musí předpřipravit dopředu.
O rok později uzavřel několik restaurací. Důvodem byly velké finanční ztráty.
Z dluhů mu tehdy pomohl jeho tchán...
+ 2 fotky+ 3 fotky

Pokud by měl mít Zdeněk Pohlreich svůj zahraniční protějšek, byl by jím bezesporu Gordon Ramsay. Jejich způsob vystupování a práce s podniky, které jsou téměř před krachem, jsou velmi podobné. Co se ale skrývá pod slupkou tvrdého profesionála?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 09. 2020 16:00

Gordon Ramsay je britský šéfkuchař a televizní hvězda. Za svou práci získal 16 michelinských hvězd. Do podvědomí diváků se dostal moderováním kuchařské show Pekelná kuchyně.  Je držitelem Řádu britského impéria.

Na Gordona Ramsaye se můžete podívat dnes večer na TV Seznam

Komplikované dětství

Otec Gordona byl alkoholik se sklony k násilí. Taky se neváhal otočit za každou sukní. Matka Helen pracovala jako kuchařka, po nocích pak jako zdravotní sestra. Budoucí slavný šéfkuchař se nakonec z nepříliš přívětivého prostředí dokázal vymanit. Jeho bratr se však dodnes potýká se závislostí na kokainu.

Hotelnictví jen omylem?

Možná ano. V mládí byl Gordon vášnivým fotbalistou. Jeho sportovní talent zaujal přední britský fotbalový klub, který mu měl nabídnout velmi lukrativní smlouvu. Bohužel v té době utrpěl mnohá zranění, takže z nabídky nakonec sešlo.

A tak se jal studovat hotelnictví, k němuž se měl nachomýtnout vlastně omylem. Vystřídal několik restaurací, kde se věnoval francouzské kuchyni, což vyústilo v několikaletý pobyt v Paříži a vaření na soukromé jachtě.

První restaurace

Po pěti letech usilovné práce a sebezdokonalování si mohl splnit sen a otevřít si vlastní restauraci, se kterou mu pomohl jeho tchán. U jednoho podniku to ale nezůstalo. Záhy začaly přibývat další, jež vytvořily Ramsayho kuchařské impérium. Jeho restaurace můžeme najít po celém světě. Každá z nich má své specifické zaměření.

Ostrý slovník

Gordon je známý nejen kvůli kuchařskému umu, ale také vulgaritám, kterými neváhá častovat účastníky jeho pořadů. Sám ale tvrdí, že se nejedná o prvoplánovou image. Taková je prostě jeho osobnost. Navíc je to součást tvrdé práce, jakou vaření bezesporu je.

Na druhou stranu dokáže ocenit a respektovat talentované kuchaře. Do vaření nenutí ani vlastní děti. Přesto je o nich známo, že po něm zdědily jeho schopnosti. Nejstarší dcera Matilda má již také vlastní pořad o vaření.

Zdroj textu: Gordon Ramsay: wikipedie

Zdroj fotek:  TV Seznam

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články