Zpěvačka Heidi Janků o konci kariéry: Ještě mám deset let čas, pak mě manžel začne strašit

Zpěvačka Heidi Janků o konci kariéry: Ještě mám deset let čas, pak mě manžel začne strašit
Zdroj: Herminapress
Koncert Legenda Zdeněk Borovec si Heidi Janků nenechala ujít a zazpívala Když se načančám.Na koncertu pro Zdeňka Borovce se sešly nejzářivější hvězdy české pop music.Nechyběly Helena Vondráčková nebo Leona Machálková.Dlouhýma štíhlýma nohama a mladistvým vzhledem se zpěvačka chlubí i rok před šedesátkou.+ 2 fotky+ 3 fotky

Čtyři roky po smrti manžela Iva Pavlíka skočila zpěvačka Heidi Janků (59) rovnýma nohama do pracovních povinností. Nezahálela ani doma. Během pandemie koronaviru zvládla vlastními silami zrekonstruovat dům, což ji vyšlo na pěkných 600 000 korun. Přesto šmrncovní brunetka pro Lifee.cz uvedla, že co se zpěvu týče, má před sebou už jen deset let kariéry. Proč?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 01. 2022 09:00

S Heidi Janků jsme si povídaly před začátkem koncertu na počest textaře Zdeňka Borovce, který je autorem jejího hitu Když se načančám. Heidi ho dodnes lidem s radostí zpívá. Je to píseň, které se asi nezbavím. Můj zesnulý muž Ivoš mě varoval, že jestli zjistí, že ji i v sedmdesáti pořád zpívám, tak mě bude chodit strašit. Ještě nepřišel, ještě mám deset let čas,” směje se Heidi, která ani rok před šedesátkou nemá potřebu oblékat dlouhé usedlé šaty nebo kostýmky. Na koncert do Divadla Broadway vyrazila ve flitrovaných mini.

Heidi Janků přišla ke své písni v Havířově

Dodnes, když tuhle píseň zpívám a lidé jsou trochu ovínění, zpívají ji se mnou a hrozně si to užívají. Jsem za ni Zdeňku Borovcovi nesmírně vděčná,” říká pokorně. Hudbu napsal Jirka Zmožek, který v té době bydlel v Havířově a my v Ostravě. Zavolal Ivošovi, že má písničku k pohádce a chtěl by, abych ji nazpívala já. Přijeli jsme za ním, on prodával gramofonové desky a v tom krámku měl klavír. A už v té svahilštině, ve které ji zpíval, bylo to slovo čančám slyšet,” vzpomíná, jak ke svému hitu přišla.

Chtěla bych zase žít normálněji, přeje si Heidi Janků

Zpívat Heidi nepřestala pracovat ani během pandemie, ačkoli možnosti jsou omezené. "Nejsem si jistá, že se ta doba ještě někdy vrátí taková, jaká byla. Ale snad se dočkáme toho, že budeme žít trochu normálněji,” přeje si Heidi.

Nedostatkem práce netrpí. Vrátila se k moderování pořadu Aféry na Barrandově a přijala také spolupráci s německým řetězcem, který do Česka expanduje. Pandemii jsem nějak zvládla. Sice nepracuju tak, jak bych si představovala, ale co se dá dělat. Zpívám při otvíračkách nových prodejen a moderuju je. Samozřejmě, že bych raději stála s kapelou na jevišti, ale účty a hypotéka se neptají,” krčí rameny.

Koncert Legenda Zdeněk Borovec odvysílá Česká televize 26. února.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články