Houslistka Markéta Muzikářová zahraje na počest Bartošové: Popové hvězdy mi nic neříkaly, ale Iveta měla X faktor

Houslistka Markéta Muzikářová zahraje na počest Bartošové: Popové hvězdy mi nic neříkaly, ale Iveta měla X faktor
Zdroj: Herminapress
Houslistka Markéta Muzikářová přivedla na konci června na svět třetího syna Maxe.Během těhotenství navštívila Milušku Bittnerovou v talkshow Na kafeečko. Promluvila o tom, jak složité je mateřství čtyři roky před padesátkou.Přes všechny komplikace je Markéta Muzikářová nadšená, že se třetí dítě narodilo a je zdravé.Markétu Muzikářovou můžeme na koncertních pódiích vídat v triu Inflagranti. + 3 fotky+ 4 fotky

Houslistka ze slavného tria Inflagranti Markéta Muzikářová (46) se na konci června stala trojnásobnou mámou. Syn Max jí dělá velkou radost a podle toho, co řekla magazínu Lifee.cz, je tak hodný, že se o něj dokáže bez problému postarat i tatínek, když je ona v práci. V říjnu Markéta vystoupí na velkém vzpomínkovém koncertu na Ivetu Bartošovou, se kterou se osobně znala.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 09. 2022 09:00

Markéta Muzikářová se 2. října představí na vzpomínkovém koncertu na Ivetu Bartošovou. Na blonďatou zpěvačku přitom vzpomíná s úctou a na její tragický skon má svůj názor. „Pořád je pro mě otázkou, proč tohle udělá ženská, která má dítě. Z mého pohledu je to nepochopitelné. Ale chápu, že nemoci mohou být silnější než lidská mysl. Někdo umře na rakovinu, jiný na psychické selhání," míní slavná houslistka.

Na konci června jste na svět přivedla třetí dítě, syna Maxe. Jak se vám daří?

Na jedné straně se mi daří výborně, protože mám konečně to, co jsem chtěla - tři děti. Ale tak, jak byl začátek bezproblémový, teď začínám přicházet na to, jak moc jsem unavená. Tři děti jsou opravdu záhul. Porodila jsem a starší děti odjely na prázdniny. Teď se vrátily a začala nám škola. Povinnosti, kroužky, to všechno je velmi náročné. K tomu mám hodně koncertů s Inflagranti, hrajeme i třikrát do týdne. Už si říkám, že jsem si ukrojila opravdu hodně.

Kolik hodin denně spíte?

Malý Max spí krásně, klidně 8 hodin v kuse, od 22 do 6 hodin, je skoro jako hodinky. Ale já nechodím spát v deset večer, musím ještě pracovat. Z koncertu jezdím v jednu nebo ve dvě ráno. Spím málo a jsem z toho hodně unavená.

Berete si ho s sebou do práce, když koncertujete?

Vůbec ne, stará se manžel. V létě jsme často hráli o víkendech a manžel má normální práci, takže to vycházelo. O víkendech je statečný a postará se. Max je hodný a pláče jen, když má hlad nebo chce spát. Péče o něj není tak náročná, ale lecjaký chlap by to vzdal.

Jak si na něj zvykají sourozenci? Starají se?

Devítiletý brácha je nadšený, ten se i snaží starat, ale už ho neunese. Max už ve dvou měsících váží šest kilo, bude z něj velký chlap. Brácha kočárek pohoupe a pohlídá ho. Mladší dcerce je pět let a spoleh na ni zatím není. Ona se s kočárkem ráda vytahuje před kamarádkami, ale v tu ránu na miminko zapomene. Má bratříčka jako panenku na ukazování.

Už 2. října vystoupíte na vzpomínkovém koncertu na Ivetu Bartošovou. Znaly jste se?

Znaly jsme se, ale nebyly jsme přítelkyně. Znala jsem ji ze zákulisí, byla jsem asi třikrát hostem jejího pořadu, co měla ke konci života, ale potkávaly jsme se také na firemních akcích nebo jiných koncertech. Byla starší než já, proto byla v mých očích ikonou. V dětství jsem se zabývala jen klasickou hudbou a popové zpěváky jsem skoro neznala.

Takže kterou píseň od vás uslyšíme?

Jedna z mála písní, kterou jsem znala, je Léto, a jsem hrdá, že si ji zahraji také na tomto koncertu. Je to pro mě skutečně vzpomínka na dětství, protože jsem si jako malá navlékla košilku a tancovala jsem v ložnici. Všechno to, co se o Ivetě napsalo, nebo jaký vedla život, přebíjí to, jak skvělá byla zpěvačka. Myslím, že měla určitý X faktor a na pódiu byla strašně zajímavý člověk, který přitahoval davy. Inspirativní, opravdu.

Co soudíte o jejím tragickém konci? Dalo se tomu podle vás zabránit?

Do jejího soukromí jsem neviděla. Myslím, že zabránit se tomu dá, když ten člověk sám chce. Ve finále si každý děláme, co chceme. Nikdo nemáme patent spasit ostatní. Když někoho požádáte, tak vám třeba pomůže. Myslím, že Iveta někam směřovala, ale o tu pomoc si ani neřekla. Už na to dojela spousta lidí a alkohol a jiné látky vám zatemní mysl. Pořád je pro mě otázkou, proč tohle udělá ženská, která má dítě. Tohle je z mého pohledu nepochopitelné. Ale chápu, že nemoci mohou být silnější než lidská mysl. Někdo umře na rakovinu, jiný na psychické selhání.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články