Iveta Bartošová: Takhle zářila v dobách největší slávy. 4 fakta, která jste o ní možná nevěděli

Iveta Bartošová: Takhle zářila v dobách největší slávy. 4 fakta, která jste o ní možná nevěděli
Zdroj: Showpix
Iveta Bartošová byla v roce 1995 múzou skladatele Karla Svobody.Obsadil ji také do svého ikonického muzikálu Drákula.Iveta vydala v osmdesátých a devadesátých letech neskutečné množství singlů.Mezi její poznávací znamení mimo jiné patřil účes na vrabčáka a široký úsměv.+ 9 fotek+ 10 fotek

Díky minisérii Iveta, které startuje 6. května 2022 na platformě Voyo, si po letech připomínáme křehkou a krásnou zpěvačku s nezaměnitelným hlasem Ivetu Bartošovou (†48). Pojďme se podívat na její ikonická alba a fotografie z 80. nebo 90. let. Jak jí to slušelo na premiéře muzikálu Dracula v roce 1995?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 05. 2022 12:00

Iveta Bartošová byla idolem celé jedné generace mužů. Díky jedinečnému hlasu a něžnému vzhledu se brzy vyšvihla mezi nejpopulárnější zpěvačky tuzemské scény. Její hity Dva roky prázdnin či Knoflíky lásky si dodnes prozpěvují nejen zpěvaččini fanoušci. Ivetin život však nebyl žádná idylka a 29. dubna 2014 tragicky skončil pod koly vlaku.

4 zajímavosti o Ivetě Bartošové, které jste možná nevěděli

Dvojče Ivana

Sestra Ivety Bartošové Ivana se podle informací Blesku vypravila na místo tragédie jen jednou - a naposledy. Stejně jako její sestra se věnuje zpěvu, ovšem málokdo ji zná. Z Česka zmizela do Švýcarska a jejím partnerem je truhlář.

Chůva Golda

Chůva syna Ivety Bartošové Artura nedávno prozradila v rozhovoru pro Život v Česku, že s úsměvem vzpomíná na dobu, kdy se zpěvačkou kradla brambory. Ačkoli jistou dobu měly spory, nakonec si padly do náruče a našly k sobě cestu. S Ivetou žila Golda pod jednou střechou více než deset let a s Arturem si vybudovala téměř babičkovské pouto. Delší odloučení proto nesla velmi nelibě.

Syn Artur

Syn Ivety Bartošové Artur Štaidl zdědil po mamince pěvecký talent. V metalové kapele Behind the Mirror působí jako zpěvák. Po smrti matky i otce mu spadlo do klína velké bohatství a s příběhem své mámy tak, jak ho uvádí Voyo, je spokojený„K souhlasu s natáčením mě přesvědčilo několik věcí. Bylo mi sympatické, že za mnou režisér a scenárista Michal Samir přišel osobně, aby mi po letech rešerší prezentoval svou představu, a přesto byl vše ochoten položit, kdybych nesouhlasil,“ uvedl pro Tn.cz.

Ladislav Štaidl

Ladislav Štaidl byl kapelníkem, ale také autorem hitů Karla Gotta. S Ivetou Bartošovou žil dlouhých 13 let, ale mezi jeho další lásky patřila zpěvačka Dara Rolins„Byli spolu dlouho. Začali si spolu na zájezdech a pak si ji bral do Apolinářské. O tom, jak tam za ním dochází, mi v době, kdy jsme ještě byli jen kolegové, dokonce vyprávěl. Tehdy to ještě nebyl jeho dům, měl tam jenom tu garsonku. Takový kutloch, kam si bral holky, jak už jsem o tom mluvila - Daru Rolincovou, Jitku Zelenkovou a všechny ostatní,“ popisuje Iveta Bartošová ve své knize Neměla jsem se narodit.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články