Hvězda Sanitky Eva Hudečková: Maminka jí zatajila biologického tátu, hledala ho dlouhé roky

Herečka a spisovatelka Eva Hudečková byla hostem Miluše Bittnerové v talk show Na kafeečko.Hvězda seriálu Sanitka zde promluvila o životním zlomu, kdy odhalila, že jí maminka zatajila biologického otce.S manželem, houslovým virtuózem Václavem Hudečkem, otce hledala dlouhé roky.Teď je Eva Hudečková s otcovou absencí smířená a promlouvá s ním alespoň v myšlenkách.+ 3 fotky+ 4 fotky

Hvězda seriálu Sanitka nebo komedie Jak utopit doktora Mráčka, herečka Eva Hudečková (73), se musela vyrovnat s velkým rodinným traumatem. Jak přiznala v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou, maminka jí nepřiznala, že má jiného otce než její dva sourozenci. Tatínka později dlouhé roky bez úspěchu hledala. Dnes říká, že jí po něm zbylo v jejím srdci velké prázdné místo.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 12. 2022 12:00

Do dvaceti let herečka Eva Hudečková (73) netušila, že má jiného otce než její dva sourozenci. Přišla na to úplnou náhodou. „Objevila jsem maminčin snubní prstýnek a na něm bylo datum, kdy byl mojí sestřičce už rok a půl. A já si říkala, tak kdy se ta moje maminka vlastně vdávala, když mně už byly skoro čtyři roky? To jsou takové okamžiky pravdy," odhaluje Hudečková po letech v talk show Na kafeečko.

Eva Hudečková žila v klamu

Milované mamince přitom nic nevyčítá, podle herečky měla na své životní rozhodnutí právo„Gabriel García Márquez napsal krásnou věc: 'Člověk má vlastně tři životy. Život veřejný, soukromý a tajný.' A já tohle respektuji. Nikdy do takových věcí nezasahuji, nevyzvídám," prozradila Eva Hudečková, kterou známe z filmu Jak utopit doktora Mráčka nebo seriálu Byl jednou jeden dům„Samozřejmě, že člověka to strašně mrzí, protože vás kus někde chybí. Ale maminka to cítila tak, že s tím asi sama dokázala jen těžko žít. Také se dožila velmi nízkého věku. Musela si prožít velké vnitřní utrpení."

Otce Eva Hudečková dlouhé roky marně hledala

Přesto Evu pravda natolik zasáhla, že se biologického otce rozhodla hledat. Pátrání bohužel žádné výsledky nepřineslo„My jsme ho s Venouškem (manželem, houslovým virtuózem Václavem Hudečkem - pozn. red.) hledali i po revoluci, všude možně. Ale to už jsem si spočítala, že by to byl velmi starý pán. Jelikož se nám to nepodařilo, už jsme dál nepátrali."

Absence biologického otce nicméně herečku trápí dodnes. Mám tam velké bílé místo. Nikdy jsem ho nepoznala. Dnes už to není bolest, ale taková zašlá touha, která se ve mně občas vynoří, a přemýšlím, jaký byl," přiznává Eva Hudečková, která je přesvědčená, že po otci zdědila spoustu dobrých vlastností.

Vlastně ho pořád nosím v sobě a mám pocit, že ve mně někde blízko je. Prostě ta milovaná bytost bydlí v mé dušijá s ní komunikuji. Někdy mám opravdu ten pocit, třeba když se rozhoduji o něčem, co by nemuselo být nejlepší. To ho potom slyším," vysvětluje.

Krásu zdědila Eva Hudečková po mamince

Svoji maminku herečka miluje a popisuje ji jako velmi krásnou ženu„Když vidím fotografie, kde jsme tři malé děti, a to si i pamatuji, že když jsme šli, všichni se otáčeli. My jsme byli všichni tři docela roztomilí. A teď ta maminka, ta se nesla, byla pyšná. Vláčela nás za sebou a my na ni koukali," usmívá se herečka spokojeně při vzpomínce na dětství. „Bylo to asi nádherné období a musela být velmi šťastná. Samozřejmě, že život potom přinesl i v jejích vztazích spoustu změn, které ji zranily a vlastně s nimi nedokázala žít," zamýšlí se herečka, jejíž rodina byla mimo jiné poznamenaná také komunistickým režimem.

Dědečka Evy Hudečkové například věznili kvůli úspěšnému podnikání a babička to pochopitelně těžce nesla. Mé dětství bylo jako průlet růžovým keřem. Nádherné voňavé květy a v tom trny, které velmi zraňovaly. Ale měla jsem veliké štěstí, že jsem kolem sebe měla lidi, kterým na mně záleželo," uzavírá herečka, která svoji kariéru na vlastní žádost ukončila v roce 1985 právě kvůli komunistickým praktikám.

Související články

Další články