Hvězdy seriálu Dallas: Linda Gray (82) se chystá ujít stovky kilometrů, Victoria Principal (73) zachraňuje zvířata

Seriál Dallas: Co dnes dělají Sue Ellen a Pamela?
Zdroj: Profimedia
Dallas patří k největším seriálovým hitům historie. Pamatujete ještě na osudy rodiny Ewingových?Linda Gray si v seriálu Dallas zahrála Sue Ellen, manželku nevěrného a hamižného J. R. Ewinga (Larry Hagman).Larry Hagman a Linda Gray na setkání po letech.Lindě Gray to sluší i v pokročilém věku, tyto šaty oblékla na The Heart Truth’s Red Dress Collection Fashion Show.+ 6 fotek+ 7 fotek

Slavný seriál Dallas nebyl jenom o životě v přepychu, ale otevíral i dodnes silné otázky, jako je třeba alkoholizmus u žen. S tímto démonem se potýkala Sue Ellen v podání Lindy Grey. Jak na to vzpomíná sama herečka? A co dnes dělají její kolegyně z Dallasu?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 01. 04. 2023 09:00

Přestože seriál Dallas byl hlavně o protřelém J. R. Ewingovi, který v zájmu vlastního prospěchu neváhal jít i proti zbytku rodiny, a odehrával se ve světě tvrdých byznysmenů a naftařů, dovedly se z něj vyloupnout i silné ženské postavy. Takovou je Sue Ellen, manželka zmiňovaného J. R. Ewinga. Byla sice utiskovaná, podváděná a podlehla svodům alkoholu, ale právě to z ní dělalo nezapomenutelnou figuru.

Jak dnes žije Linda Gray

Gray, která Sue Ellen hrála, dnes říká, že Dallas sice byl velice šovinistický seriál, ale svět už se začal měnit. Byl to také jeden z prvních seriálů, kde se mluvilo o mastektomii. „Přišli jsme ze světa, kde se to zametalo pod koberec. Prý nemluvte o tom, že ženy příliš pijí, nemluvte o rakovině prsu... Dobré dívky jsou vidět, ale ne slyšet. Viděla jsem a cítila změnu, bylo to zásadní pro ženy, to, kdo jsme a za čím stojíme, jaké místo zaujímáme ve světě. Místo toho, aby nám pořád říkali, co máme dělat, co si myslet nebo kam jít domů," vzpomíná Gray pro magazín Hello.

I když herečka v září oslaví 83. narozeniny, tvrdí, že věk není důležitý. „Může to znít banálně a je mi to jedno. Dostanete se do bodu, kdy je vám jedno, že mluví o tom, jak jste stará. Pro mě je důležité žít život naplno. Mám tolik přátel, kteří zemřeli... I členové mé rodiny zemřeli, můj syn i sestra podlehli rakovině, ale měli krásný život," říká Linda Gray.

Její rada, jak mít lepší život, je prostá: Jděte na procházku, dejte si hodně vody, mějte pár přátel, bavte se životem, protože nikdy nevíte, co se stane. Ona sama nedávno vstoupila do turistického klubu a v květnu se chystá do Španělska na Svatojakubskou cestu, což je pouť o délce 770 kilometrů a obvykle se počítá s tím, že trvá pět týdnů. Není to na dámu po osmdesátce trochu moc? „Udělejte něco, co se bojíte udělat. Pro mě je to děsivé. Ujdu 20 kilometrů denně a lidé si budou říkat: ‚Ach můj bože, na to jsi příliš stará. Co když spadneš?’ Nechci mluvit s takovými lidmi, chci mluvit jen s těmi pozitivními," vzkazuje herečka.

Victoria Principal alias Pamela

Role Victorie Principal, která v lednu oslavila 73. narozeniny, byla v seriálu Dallas výbušná již od začátku. Její Pamela totiž byla dcerou konkurenčního naftového magnáta, ale Bobby Ewing si ji přivedl domů jako svou přítelkyni...

Principal neusnula na vavřínech z jednoho úspěšného seriálu a založila třeba kosmetickou firmu Principal Secret. V jejím čele strávila téměř 30 let, než se rozhodla věnovat víc filantropii. Její záběr ale je o moc širší. „Zabývám se zejména ekologií, oceány, zakazováním toxických látek a pomoci dětem a zvířatům," řekla v roce 2016 pro TV Insider. Zachráněná zvířata najdou nový domov na jejím ranči, kde se rehabilitují a dostanou potřebnou péči a lásku.

Toto není charitativní organizace, ale něco, o čem jsem snila. Všichni se mnou prožijí zbytek života. Každý den mě to naplňuje radostí, ale mého obchodního manažera už tolik ne..." dodává s nadhledem Victoria Principal.

Malá Lucy z Dallasu je babičkou

Pamatujete ještě na rozmazlenou Lucy, neteř J. R. a Bobbyho? I když se v roce 1985 ze seriálu vytratila, tvůrci ji po protestech diváků vrátili zpátky. Její herecká představitelka Charlene Tilton (64) nazvala svou roli prokletím, protože v ní lidé už navždy viděli jenom Lucy.

Dnes je Charlene dvojnásobnou babičkou a čas strávený s vnuky je pro ni vším. Vedle toho se v rámci organizace Actors for Autism věnuje lidem s autismem, kteří hledají uplatnění v zábavním průmyslu.

Zdroje informací:

Bestlifeonline.com: Victoria Principal Played Pamela on "Dallas." See Her Now at 71.

Hellomagazine.com: Exclusive: Dallas star Linda Gray reveals what gives her confidence at 82

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články