Jak dnes vypadá Hana Zagorová? U příležitosti vzniku muzikálu ze svých písní natočila emotivní video

Hanka Zagorová poslala protagonistům nového muzikálu dojemný vzkaz přímo ze svého obývacího pokoje.V novém muzikálu Biograf láska se na jevišti opět setkají manželé Roman a Michaela Tomešovi.Muzikálový zpěvák Jan Kříž se netypicky představí v roli režiséra celého představení. Na snímku s herečkou Eliškou Ochmanovou (vlevo) a svou ženou Marií (vpravo).Ředitel divadla Michal Kocourek (vlevo) pózuje se spisovatelkou Uljanou Donátovou.+ 8 fotek+ 9 fotek

Zpěvačka Hana Zagorová (75) o sobě dává vědět fanouškům i široké veřejnosti, a to díky připravovanému muzikálu Biograf láska, který se bude skládat z jejích největších hitů. Aby podpořila herce, kteří v něm budou účinkovat, připravila krátké video, v němž všechny zdraví a přeje projektu hodně zdaru. Jak Hanka poté, co se celý národ strachoval o její zdraví, dneska vypadá?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 05. 2022 17:00

Na scénáři nového muzikálu pracovala spisovatelka Uljana Donátová a režie a scénografie se ujal ostřílený muzikálový zpěvák Jan Kříž. Premiéra se uskuteční 16. září v pražském Divadle Kalich, ve kterém si Hana Zagorová před lety zahrála v muzikálu Jack Rozparovač a kde také často pořádá koncerty.

Bude to tedy pro ni návrat na zdejší divadelní prkna - alespoň tedy v přeneseném slova smyslu. Muzikál má být částečně nostalgický, melancholický a odehrávat se bude v kavárně, která se jmenuje Biograf láska. Patronem inscenace je spisovatel Michal Viewegh.

Jan Kříž doufá, že se muzikál bude Hance Zagorové líbit

Písničky Hany Zagorové jsou pro muzikál jako stvořené," říká v rozhovoru pro Lifee.cz Jan Kříž„Když jsem do toho projektu asi před rokem a půl vstupoval, tak u toho Hanka byla. Mám velkou radost, že nejde jen o její písničky, ale že je s tím muzikálem osobně spojená," vypráví zpěvák, který je vystudovaným scénografem. Teď se ujal role režiséra.

Hanka za tím stojí, četla to a bavili jsme se o scénáři i o výběru písní. Zároveň nám nechává velkou divadelní tvůrčí svobodu. O to větší cítím zodpovědnost, moc si jí a jejího repertoáru vážím," říká Jan Kříž, „věřím, že to úsilí a nadšení, co do toho všichni vkládají, jako divadelnice ocení a bude se jí představení líbit."

Věřím, že mě kolegové budou tolerovat, přeje si Kříž

Zpěvák přiznává, že ho návrh ředitele divadla Michala Kocourka udělat z písniček Hanky Zagorové muzikál, nejprve zaskočil. Ale poté, co si poslechl její repertoár, se okamžitě do tématu zamiloval. Nabídka přišla během velmi emotivní doby - alespoň pro mě. Byl to první lockdown. Všem divadelníkům tak trochu naházeli hračky do kanálu," vzpomíná Kříž,  „v tu chvíli to byl moc hezký impuls k tomu otevřít nějaké nové dveře a zkusit něco dalšího."

Jak budou na Kříže v roli režiséra reagovat jeho muzikáloví kolegové a kamarádi? Získá si jejich respekt? „Při vybírání kolegů jsme se soustředili také na to, aby to byli lidé, kteří mě nepošlou do háje. Věřím, že mě mají rádi, budou mě tolerovat a že spolu budeme moci i nadále stát na jevišti. To by bylo fajn," směje se Honza.Neberu to jako cestu k nové profesi, pořád jsem muzikálovým hercem a ta práce mě baví," dodává.

Související články

Další články