Jan Bendig otevřeně: Měl jsem těžké začátky kvůli svému původu, stal jsem se obětí šikany

Jan Bendig otevřeně: Měl jsem těžké začátky kvůli svému původu, stal jsem se obětí šikany
Zdroj: Herminapress
Zpěvák Jan Bendig (vpravo) gratuluje Pavlu Ferencovi k výhře v 7. ročníku hudební talentové soutěže.Jan Bendig na soutěži Miri Giľi také sám vystoupil.Nechyběl zde ani přítel Jana Bendiga Lukáš Rejmon (druhý zleva) a Bendigův bratr Marsell (vpravo).Vítěz soutěže Pavel Ferenc byl z výhry 100 000 korun dojatý.+ 4 fotky+ 5 fotek

Zpěvák Jan Bendig (28), finalista soutěže SuperStar z roku 2009, přiznává, že začátky jeho kariéry nebyly jednoduché. Coby Rom totiž zažíval na základní škole tvrdou šikanu. Právě to se pro něj stalo hnacím motorem, který ho motivoval být úspěšný ve svém oboru. Co radí Romům, kteří se ocitají v podobné situaci?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 07. 2022 12:00

Jan Bendig (28) se dnes ke své romské národnosti hrdě hlásí. S kolegyní, zpěvačkou Markétou Konvičkovou (28) například vydal česko-romský duet Bloudím. Lidé si oblíbili také vtipné parodie na hlášky Romů, které Bendig se svými kamarády natáčí na svůj YouTube kanál.

Dodnes rád vzpomíná na své kariérní začátky v roce 2009, kdy se veřejnosti vepsal do paměti účastí v pořadu Česko Slovenská SuperStar„Pamatuji si to jako včera. Otevřel se mi svět. Ale vše jsem přijímal s vděkem a pokorou. To bych poradil všem,“ prozradil Honza neziskové organizaci Romodrom. Nedávno navíc sám zasedl v porotě hudební talentové soutěže Miri Giľi.

Jan Bendig byl obětí šikany

Sám moc dobře ví, jak těžké je se jako Rom prosadit nejen na hudebním poli. „Měl jsem to o hodně složitější právě proto, že jsem Rom. Hlavně v mládí na základce, kde jsem zažil i dost ostrou šikanu. Ale právě proto jsem si řekl, že jim to jednou ukážu. Bez píle a vytrvalosti to ale nejde,“ poukazuje.

Investuj do písničky, radí vítězi talentové soutěže Bendig

Programem finále Miri Giľi provázel bratr Jana Bendiga Marsell, který si díky této soutěži odbyl svoji moderátorskou premiéru. Vítězem se stal romský chlapec Pavel Ferenc, který jako hlavní výhru obdržel šek v hodnotě 100 000 Kč. Ten podle svých slov použije na studium hudby a tance.

„Doporučuji vítězi, aby peníze investoval do nějaké písničky a videoklipu, protože se mu to jednou vrátí,“ radí Ferencovi aktuální romská ikona Jan Bendig.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články