Josef Maršálek (40) byl o 20 kilo lehčí, ale štěstí mu to nepřineslo: Mám se rád takový, jaký jsem

Josef Maršálek byl jedním z kmotrů kuchařky Hanky Křížkové.S muzikálovou zpěvačkou pojí Josefa Maršálka velké přátelství.Kniha je podle Josefa plná jednoduchých a krátkých receptů, které zvládne každý.Josef Maršálek má rád dobré jídlo a pití, proto žádné diety držet nehodlá.+ 6 fotek+ 7 fotek

Cukrář Josef Maršálek byl jedním z kmotrů nové kuchařky zpěvačky Hanky Křížkové. Někdejší porotce soutěže Peče celá země, který je velkým milovníkem dobrého jídla, nám prozradil, že ani on trend hubnutí následovat nehodlá a kalorie počítat nechce, jelikož mu štíhlejší pas žádné štěstí nepřinesl. Místo toho už pracuje na tom, aby jeho zahrádka na jaře co nejvíce plodila.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 01. 2023 08:00

Josefu Maršálkovi jeho sladké a voňavé zaměstnání dost možná přiřkl osud. Jak o sobě totiž se smíchem říká, narodil se coby dietní chyba. Proto si i nadále hodlá užívat života a hubnutí přenechat jiným.

Sám sebe si pamatuji o dvacet kilo lehčího, ale nebylo mi o dvacet kil lépe. Myslím fyzicky. Mám se rád takový, jaký jsem," vypráví s úsměvem kudrnatý sympaťák, který si letos předsevzal dělat jen samé příjemné věci.

Nedávno jste pokřtil vaší kamarádce, muzikálové zpěvačce Hance Křížkové, kuchařku. Co hezkého jste jí popřál?

Myslím, že všichni ti lidé, kteří píší kuchařky, chtějí prodávat - to je logické, je to byznys. Ale druhá stránka věci je, aby kniha byla živá. Aby podle ní lidé pekli. Já bych si strašně přál, aby se stala zdrojem inspirace. Jsou tam krátké jednoduché recepty - na jedné dvojstraně klidně najdete tři. Přál bych si, aby čtenáři všechno hezky zvládli upéct. Já osobně miluji bonusovou přílohu plnou fotografií - jsou nádherné.

Kniha je o jídle. Ale jak jste na tom s předsevzetími, která se týkají shazování přebytečných kilogramů? Dáváte si taková?

Tak to by bylo ambiciózní předsevzetí! Já se narodil jako dietní chyba, takže touha hubnout úplně není mým předsevzetím. Ale jedno jsem přeci jen měl. Rozhodl jsem se, že tento rok budu méně pracovat. Loni to byl do slova a do písmene záhul. Já si užil každou jednu sekundu. Bylo to krásné, ale, přátelé, bylo toho moc. Takže já si přes Vánoce odpočinul a zregeneroval se.

Jak to probíhalo?

Byli jsme ve Francii na vesnici, u známých. Tam se dobře jí a pije a žije. Všechno jsou to krásní lidé, zemědělci. Rozhodl jsem se, že tento rok budu opravdu dělat jen hezké věci. A všeobecně chci do budoucna dělat jen věci, které mě baví.

Takže počítání kalorií od vás čekat nemusíme?

Jestli bych měl hubnout? Já to tak necítím. Sám sebe si pamatuji o dvacet kilo lehčího, ale nebylo mi o dvacet kil lépe. Myslím fyzicky. Mám se rád takový, jaký jsem. Nikomu neříkám, že by měl dělat to, co dělám já - a naopak. To je jedna ze známek osobnosti. Jsem prostě takový, jaký jsem!

Na začátku roku se nám váhavě ukázalo jaro a vy jste velký zahradník. Jak se daří vašemu skleníku, zahrádce a na co prvního tam s jarními paprsky naskočíte?

Pravda, donedávna jsme tady měli jaro, dneska už zase začala zima. Minulý týden jsem vysel papriky, takže ty už nám tam hezky rostou. Máme devět různých druhů z celého světa. Do skleníku by měly jít někdy v květnu. Předtím samozřejmě bude ještě květák, zelí, kapusta. Tu bych chtěl v květnu už sklízet, takže ta půjde do skleníku jako první. No a někdy v půlce března všechno zaseju a už budu jen chodit a obdělávat, okopávat a kopat. Potom bych rád sklízel.

Související články

Další články