Martin Zounar zhubnul přes 20 kilo: Krize přišla, když váha začala stagnovat, říká jeho přítelkyně Kateřina

Martin Zounar zhubnul 20 kilo za podpory přítelkyně Kateřiny: Krize přišla, když váha začala stagnovat
Zdroj: Profimedia
Herec Martin Zounar zhubnul během dvou a půl roku přes 20 kilogramů.Největší oporou mu byla přítelkyně Kateřina.Jak vypadal Martin Zounar v době, kdy měl 120 kilo?Teď se za své tělo nestydí ani v herecké šatně.+ 8 fotek+ 9 fotek

Herec Martin Zounar (55) zhubnul v průběhu dvou a půl let více než 20 kilogramů. Největší oporu našel během celého procesu ve své přítelkyni Kateřině, která byla také jedna z prvních, kdo jej na rizika obezity upozorňoval. V rozhovoru pro Lifee.cz Kateřina vzpomíná na momenty, které Martinovu cestu za lepším tělem komplikovaly.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 12. 2022 12:00

Teď je Martin Zounar o více než 20 kilo lehčí a pro všechny, které by jeho cesta za lepší postavou zajímala, vydává knížku Jíst, či nejíst. To je, oč tu běží. Knihu slavnostně pokřtil v Divadle Metro, kam jej doprovodila přítelkyně Kateřina.

Martin Zounar našel podporu ve své Kateřině

„Upřímně, nedokážu si představit, že bychom se do něčeho takového pustili doma ve dvou. Moje žena sice neustále tvrdí, že potřebuje hubnout, ale je naprosto skvělá," píše Zounar ve své knize.

„Vy, ženy, to takhle máte, jste se sebou věčně nespokojené. Vy potřebujete obdiv, lásku a péči a taky chválit. To je samozřejmé. Ovšem my, chlapi, to pochopitelně potřebujeme též. I my chceme být ujišťováni a podporováni," dodal herec, podle kterého to je právě Kateřina, kdo má na jeho úspěšném hubnutí velkou zásluhu.

Vážil 120 kilo a obouval jen boty bez tkaniček

„Podržela mě hodně. Jen nevím, kdybychom v té situaci byli oba, jestli by toho nebylo najednou moc. Příliš velký stres. Protože hubnutí občas přináší různé problémy, které dopředu nečekáš," míní herec, který ještě před dvěma lety vážil kolem 120 kilogramů.

„Já říkám, že jsem začal chodit jako tučňák. V kroksech. Bez tkaniček," vypráví Zounar, který si tento typ bot natolik oblíbil, že z lenosti nechtěl obouvat žádné jiné. A začaly se objevovat zdravotní problémy. „Moje žena měla samozřejmě rovněž strach a říkala věci jako: ,Dělej s tím něco, nemůžeš mít takový tlak, vždyť tě klepne!' vzpomíná herec ve své knize.

Koukejte, Zounar, ten je ale tlustej!

Zásadním momentem byla pro Martina Zounara dovolená v Chorvatsku. „Potkali jsme tam na procházce jednu paní, Češku, a ta naprosto upřímně vyhrkla: ,Jé, Zounar! Ježiš, ten je tlustej!' Ta reakce byla tak přirozená!" kaje se dnes herec. „Paní se zděsila, co řekla, tak to honem chtěla nějak napravit a pokračovala: ,No, je vidět, že se vám daří dobře!' Kačka, moje žena, to v tu chvíli taktně přešla, ale pak povídá: ,No, víš, opravdu, trošku zhubnout bys možná mohl...'"

Přítelkyně Kateřina: Mrzelo ho, když hubnutí stagnovalo

Jste na Martina pyšná?

Určitě. Protože má za sebou spoustu práce, opravdu ho to stálo hodně sil. Byla to dlouhá cesta, ale zvládnul to.

Potřeboval od vás psychickou podporu? A dostal ji?

To víte, že ano. Nebylo to vždycky jednoduché, jsou také dny, kdy má člověk stres a starosti. Takže podpora okolí je velmi důležitá.

Vaříte společně?

Musím říct, že Martin mě naučil vařit. Já uměla jen takové základy, aby člověk nasytil ty, kteří to potřebují, ale skutečně vařit a dochucovat jídla, to mě naučil až Martin.

Máte nějaké oblíbené jídlo, které připravujete společně?

My většinou společně nevaříme. Když vaří Martin, já sedím na druhé straně kuchyně a povídáme si. Ale on nechce pomáhat. Já mu třeba nabízím, že bych něco nakrájela - a on nikdy nechce. No, je to prostě chlap. A samozřejmě, že vaří lépe než já.

Byly při tom hubnutí momenty, kdy to chtěl Martin vzdát?

Mám pocit, že ne. On se tak hezky rozjel, a když už se Martin pro něco rozhodne, většinou si jde za svým. Samozřejmě, začátek byl super, protože kila šla hezky dolů, ale potom ta váha stagnovala, nehýbala se, a to ho mrzelo. Ale ti, co ho podporovali z lékařského hlediska, mu pomohli to nevzdat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články