Veronika Freimanová (67) zhubla sedm kilo: Zásadní pro mě bylo vzdát se taveného sýra

Veronika Freimanová (67) zhubla sedm kilo: Zásadní pro mě bylo vzdát se taveného sýra
Zdroj: Herminapress
Herečka Veronika Freimanová podpořila svoji nutriční terapeutku Ladu Noskovou a navštívila křest její nové kuchařky.Veronika Freimanová dokázala díky poradenství Lady Noskové zhubnout 7 kilogramů.Lada Nosková říká, že kniha je rozdělena na snídaně, svačiny a večeře, přičemž zhubnout by se mělo podařit každému, kdo bude recepty v libovolném pořadí kombinovat.Oblíbená herečka, kterou diváci aktuálně vídají v seriálu ZOO, už je babičkou. Jak říká, zdravé recepty začala vařit i svým blízkým.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Veronika Freimanová patří mezi spokojené klienty známé nutriční terapeutky Lady Noskové, proto nesměla chybět na křtu její nové kuchařky vyLaděno na talíři. V rozhovoru pro Lifee.cz se herečka pochlubila, že díky změně myšlení dokázala shodit sedm kilogramů, zásadní přitom pro ni bylo vzdát se taveného sýra.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 10. 2022 12:00

Veronika Freimanová nevyhledala poradenství u Lady Noskové primárně kvůli hubnutí, ale hlavně kvůli svému zažívání, které dlouhé roky trpělo vinou nepravidelného stravování. 

„Dnes už vím, do čeho se nepouštět. Na natáčení si beru třeba Ladiny ovesné kaše, které mám po ruce - hezky v krabičce," popisuje svoji denní rutinu oblíbená herečka, kterou televizní diváci mohou vídat v seriálu ZOO, „když je hlad nebo mi zrovna nevyhovuje oběd z cateringu - většinou tam není na výběr - tak si ji dám. Někdy mi ty obědy na place připadají přímo smrtonosné!"

Jak konkrétně vám pomohla s jídelníčkem Lada Nosková?

Ladu znám asi deset let. Dostala jsem se k ní s tím, že bych nepotřebovala ani tak zhubnout, jako spíš splasknout. Měla jsem problémy se zažíváním. Člověk při tomto zaměstnání jí ve velké rychlosti věci, které za to nestojí, ale jsou prostě po ruce. Když se to pak hromadí, je to průšvih. Lada mi v tomto ohledu pomohla. Teď mě kromě jejích receptů zachraňují také její ovesné kaše nebo tyčinky, po kterých člověk může v rychlosti sáhnout.

Má u vás autoritu?

Je pravda, že když s ní člověk mluví, tak vám dokáže vrýt do hlavy červíčka, a to jen pozvednutím obočí. Třeba to, že se dají některé špatné věci v jídelníčku jednoduše vyměnit - a doufám, že v mém případě už to bude do konce života. Člověk už potom některé věci nekonzumuje, protože ví, že by ho zažívání potrestalo. V mém případě to byl tavený sýr.

Čím ten tavený sýr ve vašem jídelníčku Lada nahradila?

Často konzumuji žervé a od toho se člověk přirozeně dostane k tvarohu. Začíná to u nákupu základních a kvalitních surovin. Je zbytečné do sebe rvát ztužovadla a všechno je možné nahradit kvalitními potravinami. Ten tavený sýr mi utkvěl v hlavě a když nad tím dnes přemýšlím, nemám už nejmenší důvod ho jíst.

Lada slibuje, že pokud budeme jíst podle receptů z její kuchařky, můžeme shodit až deset kilogramů. Kolik jste pod její taktovkou shodila vy?

Bude to takových sedm kilo, když jsem se do toho pořádně pustila.

Jak tedy dnes vypadá váš jídelníček?

Dnes už vím, do čeho se nepouštět. Na natáčení si beru třeba její ovesné kaše, které mám po ruce - hezky v krabičce. A když je hlad nebo mi zrovna nevyhovuje oběd z cateringu - většinou tam není na výběr - tak si ji dám. Někdy mi ty obědy na place připadají přímo smrtonosné! Moje zažívání už by tohle nezvládlo. Kaši zaleji horkou vodou a je za tři minuty hotová. Nebo mám v kabelce zdravou tyčinku. Nedělám to striktně, pořád má člověk svobodnou volbu, ale já jsem Ladě za tuhle možnost strašně vděčná.

Odráží se tyto nově nabyté vědomosti také na jídle, které vaříte doma pro rodinu?

Sáhnu po jejích receptech, to ano, a nepoužívám určité prefabrikáty, protože už vím, co mě vytrestalo.

Jsou nějaké potraviny, které jíst nesmíte? Typu pečivo, vejce, mléko?

Naštěstí žádné intolerance nebo alergie nemám, ale dobře vím, co už nesmím. Mé zažívání je dostatečně zatěžkané havarijním stravováním z let minulých. Není volba - ráno v šest nastupujete na plac a jste tam do pěti.

Bez čeho být naopak nemůžete? Někdo přísahá třeba na hořkou čokoládu.

Asi to bude malá sladká tečka po dobrém obědě.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články