Kde během festivalu v Karlových Varech večeří (a paří) celebrity? Máme pro vás osvědčené tipy!

Kde v Karlových Varech paří celebrity? Známe jejich tajná místa!
Zdroj: Herminapress, Veronika Nováková/koláž Lifee.cz
Restaurace Capri uprostřed hlavní promenády směrem ke Grandhotelu Pupp láká už od vchodu na známé tváře, které sem zavítaly.Majitel restaurace si dává záležet, aby zdokumentoval každou známou osobnost, která sem našla cestu. V plejádě celebrit nechybí ani Leoš Mareš.Zahlédnout zde můžeme také představitele Jamese Bonda Daniela Craiga.+ 6 fotek+ 7 fotek

Web Lifee.cz pro vás vybral šest ikonických míst v Karlových Varech, kde každoročně bývá největší šance na velmi neformální setkání s některou ze známých osobností filmového festivalu. Letos to může být prezident akce Jiří Bartoška, matador a oslavenec Jiří Macháček nebo hvězda filmů o pirátech z Karibiku Geoffrey Rush.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 07. 2022 12:00

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech probíhá od 1. do 9. července 2022 a lázeňské město se díky němu na týden promění v centrum republiky, do kterého se soustředí velká pozornost veřejnosti, a také všechny známé tváře, které by se rády prošly po červeném koberci.

Bulvární média a fotografové se budou soustředit na místa, kam chodí celebrity snídat, obědvat, a především večeřet. Dopřejete si zde s nimi sklenku vína, šneky po burgundsku, pečenou kachnu nebo snad panáčka karlovarské becherovky? Kam letos s Jiřím Bartoškou zavítá zahraniční hvězda filmového festivalu, záporák z filmů o pirátech z Karibiku Geoffrey Rush?

Restaurace Promenáda

Mezi stálice karlovarského filmového festivalu bezpochyby patří luxusní restaurace Promenáda v těsné blízkosti Tržní kolonády a Pramene Karla IV., tedy přibližně uprostřed slavné promenády, po které nese jméno.

Sem prezident filmového festivalu Jiří Bartoška tradičně zve na soukromé večeře ty největší hvězdy Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Pokud sledujete bulvární tisk, mohli jste zaznamenat hned několik osobností světového formátu, jak v jeho doprovodu pádí od Grandhotelu Pupp - pochopitelně v doprovodu paparazzi - vstříc jedné z nejhonosnějších restaurací v Karlových Varech.

Ostatně, jejich volbě podniku se nelze divit. Promenáda se roky umisťuje na předních příčkách v hodnocení restaurací a kromě Richarda Gera nebo Roberta De Nira zde v minulých ročnících festivalu povečeřel bezprostředně po převzetí Křišťálového glóbu například oscarový herec Michael Caine.

Připravte si pochopitelně větší finanční obnos. Dle aktuálního jídelního lístku zde za tatarský biftek s topinkami zaplatíte 489 Kč, za vyhlášené šneky Bourguignon 240 Kč a za dančí hřbet s badyánovou omáčkou, brusinkami a zeleninou 498 Kč. Vynechat nesmíte sklenku (nebo lahev) vína, které zde mají v exkluzivní kvalitě.

Hotel Embassy

Také legendární hotel Embassy, který se nachází na promenádě v těsné blízkosti Grandhotelu Pupp, nabízí na první pohled obyčejná česká jídla, po kterých se ovšem celebrity mohou utlouct. Vyhlášená je ve zdejší restauraci například svíčková, pečená kachna nebo ovocné knedlíky. Na obědě zde můžete zastihnout prezidenta festivalu Jiřího Bartošku nebo festivalového matadora Jiřího Macháčka.

Posezení nabízí restaurace nejen uvnitř, ale i venku. A ne jen tak ledajaké. Přímo uprostřed mostku přes říčku Teplou, přičemž vyniká okouzlujícím výhledem na pompézní Grandhotel Pupp. Podle oficiálních stránek restaurace sem během festivalu zavítali Juliane Moore, Robert Redford, Michael Douglas, Gérard Depardieu, Antonio Banderas, Renée Zellweger, Jude Law, Robert De Niro, Morgan Freeman, Danny DeVito, John Malkovich, John Travolta nebo Mel Gibson.

Grandhotel Pupp, Becher's Bar

Kam jinam zajít na závěrečný drink večera, než do proslaveného Becher's Baru, který je součástí Grandhotelu Pupp. V době festivalu ovšem dejte pozor, protože bar povětšinou nebývá přístupný běžným návštěvníkům, ale pouze čestným hostům festivalu. Ochranka u vstupu je v tomto ohledu nesmlouvavá. Loni slavný bar například navštívil - a také zde po jistý čas setrval - slavný bouřlivák Johnny Depp.

Pizzeria Capri

Mezi restaurace, které se pyšní pestrou škálou zahraničních celebrit, patří také Pizzeria Capri, kterou najdete téměř uprostřed promenády mezi hotelem Thermal a Grandhotelem Pupp.

Podle retro fotografií, které majitel umístil do výlohy restaurace, zde pojedli Leoš Mareš, Gérard Depardieu, Morgan Freeman, Helena Vondráčková, Miroslav Donutil, Andrea Verešová, Jaromír Jágr nebo Michal David. Na vývěsní štít restaurace včetně zmiňovaných retro fotografií se slavnými návštěvníky se můžete podívat v naší fotogalerii.

Party stan u hotelu Thermal

Téměř stoprocentní šanci, že večer potkáte nějakou známou tvář, máte u hotelu Thermal, kde se každoročně nachází party stan konkrétní značky alkoholu. Zpravidla se zde míchají koktejly a pořádá různorodý večerní program včetně koncertů a diskoték. VIP tváře vám sice na chvíli mohou zmizet do své privátní zóny, co nevidět je ale znovu spatříte na parketu nebo ve frontě na hamburgery.

Vinárna Bokovka

Vinárna Bokovka se nachází ve strmém krpálu nad historickým centrem Karlových Varů, proto zde občas české televizní hvězdy nabývají dojmu, že se mohou odvázat více, než by si dovolily dole na promenádě.

S železnou pravidelností zde svůj večírek pořádá Česká televize a známých tváří, které lační po výborném vínu, tu potkáte spoustu. Již zmiňovaný frontman kapely Mig 21 Jiří Macháček slaví 6. července 56. narozeniny, takže si příležitost posedět s přáteli u sklenky dobrého vína jistě nenechá ujít.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články