Kim Basinger slaví 67: Jak dnes žije a vypadá slavná kráska, kterou ničila agorafobie

Kim Basinger slaví 67: Jak dnes žije a vypadá slavná kráska, kterou ničila agorafobie
Zdroj: Profimedia.cz
Správní chlapi: Soukromý detektiv a nájemná gorila vyšetřují zmizení pohřešované dívky a úmrtí hvězdy z filmů pro dospělé.I am here: Kim Basinger jako úspěšná manažerka, která tak moc touží po dítěti, že je odhodlaná si jej sehnat i nelegálně.Mílový běh: Drama o středoškolákovi, který se dostal na scestí a nyní mu jde o jediné – vyhnout se vězení.Ten třetí: Příběh o lásce, vášni, důvěře a zradě.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kim Basinger vypadá i v 67 letech stále dobře. Začínala jako modelka, ale poté přesedlala k filmu, kvůli kterému se ale musela vypořádat s padáním vlasů. Ani v soukromí se jí vždy nedařilo. V osmdesátých letech ji postihla agorafobie.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 12. 2020 08:00

Kimila Ann „Kim“ Basinger se narodila 8. prosince 1953 v Georgii. Je to americká herečka, bývalá modelka a držitelka Oscara a Zlatého glóbu. Byla dvakrát vdaná. Poprvé za uměleckého maskéra Rona Snydera a podruhé za herce Aleca Baldwina, se kterým má dceru Ireland Baldwin.

Herectví ji bavilo víc

Kim Basinger se pro modeling a film doslova narodila. Dokonalé míry a dlouhé blond vlasy byly zárukou toho, že vyhrávala jednu soutěž krásy za druhou. Ve dvaceti z ní byla top modelka s astronomickými výdělky. Objevovala se na obálkách časopisů a ve stovkách reklam. A právě tehdy začala navštěvovat kurzy herectví.

To ji nadchlo natolik, že s prací modelky nadobro sekla. I když ne tak docela. Jednou se k tomu ještě vrátila, když nafotila odvážné snímky pro pánský časopis Playboy. Díky tomu začala dostávat lukrativní nabídky od filmových producentů. Třeba na roli Bond girl v Nikdy neříkej nikdy se Seanem Connerym.

Blond hříva v ohrožení

Jelikož měla Basinger v Hollywoodu pověst svůdného anděla, bylo žádoucí, aby se z ní před kamerou stala platinová blondýna. Nejinak tomu bylo u filmu L. A. – Přísně tajné, kde si zahrála prostitutku. Z filmu si odnesla dvě věci. Oscara a padající vlasy. Není se čemu divit, odbarvovali ji opravdu často. Řešení bylo jediné, razantně zkrátit účes.

Vězněm ve vlastním domě

V osmdesátých letech, po rozvodu s Ronem Snyderem, se u ní rozvinula agorafobie, což je psychická porucha vyznačující se strachem z otevřeného prostranství. Kim se tak nějaký čas pohybovala jen doma nebo na místech, kde se cítila bezpečně. Ale ani poté, co své problémy překonala, se jí moc dobře nevedlo.

Během natáčení komedie Muž na ženění se seznámila s hercem Alecem Baldwinen, který dostál názvu filmu a o dva roky později se stal jejím manželem. Za další dva roky přišla na svět Ireland, které je nyní třiadvacet let. Po čase začal ale Baldwin pít a být agresivní. A tak nastal konec vskutku romantického svazku. Dnes je už ale vše zapomenuto, jak říká sama Basinger, která se kromě herectví angažuje také v ochraně zvířat, kvůli čemuž se stala vegetariánkou.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Kim Basinger

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články