Popelka a Vánoční koleda: 5 nejlepších pohádek, které tento týden uvidíte v televizi

Popelka a Vánoční koleda: 5 nejlepších pohádek, které tento týden uvidíte v televizi
Zdroj: TV Nova, Nova Cinema
Lakomá Barka: Známý příběh o závisti z Werichova Fimfára.
Popelka: Německá verze klasické pohádky. Milé děvče zneužívané macechou a její zlou dcerou, na které se však usměje štěstí.
Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko: Kouzelné sluchátko patří jen do pohádkového světa. V tom skutečném dokáže napáchat pěknou paseku.
Vánoční koleda: Klasický příběh o napravení lakomého muže.
+ 1 fotka+ 2 fotky

Vánoce se kvapem blíží a my máme za sebou již druhou adventní neděli. Televizní program tak začínají pomalu plnit pohádky. Na které se můžeme tento týden těšit? A kdy se budou vysílat?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 12. 2020 09:30

Na jaké pohádky se vyplatí tento týden podívat? Animovaný příběh z pera Jana Wericha O lakomé Barce, německou verzi Popelky, klasiku Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko, Vánoční koledu o zlém starci a Kouzelný sad.

Lakomá Barka

Děj: Hlavními postavami pohádky z Fimfára Jana Wericha jsou obyvatelé Dejvic, a hlavně lakomá Barka, která by jen brala a nic nedávala. Příběh se tak svým tématem řadí mezi ty, jež jsou aktuální i v současnosti.

Zajímavost: Krátkometrážní film Lakomá Barka se později objevil i v celovečerním filmu Fimfárum.

Kdy vysílají: 8. 12. ve 21:30 na CS Film

Popelka

Děj: Popelka je v nezáviděníhodné situaci. Každý den musí do úmoru sloužit zlé maceše a její dceři. Jednoho dne se zamiluje do pohledného lovce, se kterým se seznámí v nedalekém lese. Ve skutečnosti je to princ Viktor, kterého jeho otec pověřil tím, aby ke dvoru pozval všechny dívky z království a vybral si mezi nimi budoucí ženu.

Zajímavost: Německý televizní film na motivy pohádky bratří Grimmů.

Kdy vysílají: 12. 12. v 8:00 na TV Nova

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

Děj: Mach a Šebestová se rozhodnou prozkoumat svět lidí. Kouzelné sluchátko jim jejich přání samozřejmě splní, a tak se i se psem Jonatánem ocitnou v domě, kde žije babička s vnukem Jakubem. Sluchátko je však prospěšné jen v kresleném světě, v tom reálném umí udělat pořádnou paseku.

Zajímavost: Ve snímku můžeme vidět až padesát filmových triků.

Kdy vysílají: 12. 12. ve 12:00 na CS Film

Smůla

Děj: Co je důležitější – vnější, nebo vnitřní krása? A co se stane, když nás potká smůla? Princ Lukáš je přesvědčený o tom, že štěstí a krása spolu souvisí. Obdivuje krásné obrazy, vybraná slova, a především lidskou krásu. A tak není divu, že když potká v lese spanilou vílu Oxanu, ihned se zamiluje.

Zajímavost: V televizní pohádce si zahrála Jitka Schneiderová, Filip Blažek či Jan Šťastný.

Kdy vysílají: 13. 12. ve 13:05 na ČT 1

Vánoční koleda

Děj: Ebenezer Vydřigroš je typický starý chamtivec, kterému otevřou oči až duchové minulých, přítomných a budoucích Vánoc. Vezmou ho na cestu, která ho přesvědčí o tom, že by se měl hodně rychle změnit, dokud je ještě stále čas. Podaří se mu odčinit jeho zlé skutky?

Zajímavost: Disney se kvůli propagaci filmu spojil s vlakovou společností Amtrak. Během jízdy se cestujícím promítaly ukázky z filmu.

Kdy vysílají: 13. 12 ve 14:15 na Nova Cinema

Zdroje informací:

CS Film: Lakomá Barka, Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

TV Nova: Popelka

Česká televize: Smůla

Nova Cinema: Vánoční koleda

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články