Kolážista Tomáš Břínek alias TMBK: Halinu Pawlowskou už moc nevídám, naposledy si mě spletla s vnukem

Tomáš Břínek alias TMBK pokřtil v roce 2018 knihu Továrna na debilno. Nechyběl Jiří Ovčáček (vpravo).Zleva: Dominik Landsman, Petr Stuchlík a Tomáš Břínek.Tomáši Břínkovi přišla pokřtít knihu také herečka Ester Geislerová.Slavný kolážista TMBK si pochopitelně nenechal ujít ani výročí 100 let Kofily.+ 5 fotek+ 6 fotek

Tomáš Břínek alias TMBK baví virtuální prostor svými kolážemi nejen na politická témata. Málokdo ví, že má syna Huga s dcerou Haliny Pawlowské, Natálií, se kterou se ovšem před rokem rozešel. V rozhovoru pro Lifee.cz vysvětluje, jestli svoji tchýni vídá i nadále, a jak to je se slávou jeho psí kamarádky FRDX.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 02. 2023 08:00

Tomáš Břínek alias kolážista TMBK a Natálie Pawlowská se rozešli na začátku roku 2021. Pár spolu vychovává syna Huga. TMBK svoji tchyni Halinu Pawlowskou rád používal v kolážích.

„Viděli jsme se asi před rokem a půl, když jsem vracel dítě. Myslím, že zrovna byla na zahradě a spletla si mě s tím dítětem. Říkala: ,A, kdo se nám to vrátil!' Myslela pochopitelně toho mého syna. Potom jsem vyšel já a z toho byla trochu nešťastná. Jinak spolu moc nemluvíme," otevírá Tomáš Břínek téma soukromého života v našem rozhovoru.

Tomáši, setkáváme se na oslavě 100 let čokolády Kofily. Máte rád čokoládu?

Odpoledne už jsem snědl čokoládový dort, takže dnes večer jsem si odpustil dezert. Přenechal jsem ho někomu jinému, asi nějakému slovenskému herci (Ján Koleník, pozn. red.).

Držíte dietu a počítáte kalorie?

Před třemi měsíci jsem začal cvičit. Byl jsem tam dvakrát.

Co to znamená?

Já si vlastně nemyslím, že bych to potřeboval. Cvičím, abych si udržel pevné tělo a zdravou mysl.

Kofila slaví 100 let, jaké pocity to ve vás vyvolává? Znamená to několik generací. Řešil jste dnes například dress code?

Neřešil, oblékl jsem tak, jak se oblékám normálně. A omlouvám se, pokud na sobě nemám modrou a žlutou.

Před týdnem se nám změnila hlava státu. Jak nového prezidenta prožívají lidé na sociálních sítích?

Pořád je to docela čerstvé a inaugurace bude až v březnu. Dáme tomu ještě čas a teprve potom budeme soudit, jak to dopadlo nebo jak to vypadá.

Čekáte třeba na nějaký podnět z druhé strany?

Vlastně se pořád nic neděje. Takže vyčkávám a uvidí se.

Jak vznikají vaše koláže? Občas vydáváte čtyři obrázky denně a někdy si fanoušci počkají i několik dní.

Vždycky jde o to, co se aktuálně děje. Když se nic neděje, čekám, a potom udělám třeba deset věcí za den. Záleží na aktuálním dění.

Jak je na tom instagramový účet vaší fenečky FRDX? Předpokládám, že jede.

Přiznám se, že jsem tenhle Instagram dlouho neviděl a musím se podívat, jestli to ještě vůbec žije. Ale jinak se FRDX má dobře.

Fotí se s ní fanoušci?

Ona má bohužel takovou srst, že vypadá podobně jako další dva miliony psů v Praze. Proto ji fanoušci bohužel nepoznávají.

Takže vzhledem asi slavná nebude.

Stejně jako já...

Tomáši, potkáváte se ještě s vaší bývalou tchyní Halinou Pawlowskou?

Už jsem ji dlouho neviděl. Viděli jsme se asi před rokem a půl, když jsem vracel dítě. Myslím, že zrovna byla na zahradě a spletla si mě s tím dítětem. Říkala: „A, kdo se nám to vrátil!" Myslela pochopitelně mého syna. Potom jsem vyšel já a z toho byla trochu nešťastná. Jinak spolu moc nemluvíme. Ale asi se má dobře. Doufám.

Často jste ji používal ve svých kolážích.

Už moc ne.

Jak se má váš syn Hugo?

Ten se má dobře. Dostal vysvědčení a měl tam dvě dvojky, takže jsem na něj pyšný.

Podědil nějaké umělecké sklony?

To ještě nevíme, ale maluje a zvládá spoustu věcí, takže uvidíme.

Související články

Další články