Pavel (32): Sestra se mnou nemluví už dlouho. Závidí mi, že mám rodinu a klidný život

Pavel (32): Sestra se mnou nemluví už dlouho. Závidí mi, že mám rodinu a klidný život
Zdroj: Unsplash

Vztah mezi sourozenci nemusí být vždy ideální. Nejhorší je, když mezi ně vstoupí závist. Pavel se svou sestrou Elenou nevychází dobře již dlouhé roky. Jí totiž vadí, že on má šťastný rodinný život, ale ona ne.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 22. 01. 2023 17:00

Moje sestra Elena je o tři roky starší než já. Už když jsme byli děti, měli jsme spolu značně komplikovaný vztah. Nikdy mě nebrala jako sobě rovného. Spíš jsem pro ni byl nevyspělý kluk, co nic neumí a neví.

Mám úžasnou rodinu

V dospělosti se toho moc nezměnilo. Když jsem si našel první holku, skoro se mi vysmívala. „Jen počkej, až ti dá kopačky. Ta s tebou moc dlouho nevydrží,“ říkala mi. Jenže v této věci se naprosto mýlila. Jana se mnou zůstala dodnes. Vzali jsme se a máme spolu dva krásné syny. Staršímu Honzovi je sedm let a mladšímu Kubíkovi jsou tři.

Máme se s Janou nádherně. Nemůžeme si na nic stěžovat. Náš vztah klape a synové nám dělají jen a jen radost. Skoro až nemůžu uvěřit svému štěstí. Teď zrovna přemýšlíme, že bychom se rádi přestěhovali do většího a koupili si dům. Žiji vlastně svůj sen.

Sestra nemá ani přítele

Elena na tom je hůř. Už od střední s ní žádný kluk nedokáže vydržet. Ani se jim nedivím. Je to tiž zlá, panovačná, tvrdohlavá a urážlivá žena. Její milostný život je proto naprostá katastrofa. A je mi jasné, že ji to trápí. Ráda by měla manžela a rodinu, ale zatím nenašla nikoho, kdo by s ní dokázal zůstat.

Jelikož je Elena taková, jaká je, nedokáže překousnout, že jsem na tom lépe než ona. Moje láska ze střední je se mnou už víc jak patnáct let, máme spolu dvě krásné děti a nic nám nechybí. Elena kromě své práce a dvou koček nemá nic.

Závidí mi můj život

To, jak mi závidí, je vidět na jejím chování. Nedokáže se mnou normálně mluvit. Pokaždé mě uráží. Jsem z jejího chování často zoufalý, prakticky se s ní vůbec nestýkám. Kdyby nás rodiče nezvali na společné Vánoce, tak se snad ani nevidíme. Přes rok spolu moc nemluvíme, obligátně si popřejeme k narozeninám, ale to je vše.

Důvod jejího chování je naprosto jasný. Závidí mi, že mám to, co by si ona tolik přála. Kdysi jsem ji zval na návštěvy, ale když neustále odmítala, přestal jsem. Pokud se s námi nechce vídat, tak já se o bližší kontakt snažit nebudu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články