Youtuber Kovy už má s Halinou Pawlowskou účty vyřízené: Vzala mou parodii velmi sportovně, tvrdí

Youtuber Kovy už má s Halinou Pawlowskou účty vyřízené: Vzala mou parodii velmi sportovně, tvrdí
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Karel Kovář alias Kovy si nenechal ujít křest nové knihy Haliny Pawlowské.Halinu přišel podpořit také Richard Tesařík.Slavnostní křest knihy moderoval herec Jakub Kohák.Dcera Haliny Pawlowské Natálie se vyzdobila v duchu dress codu události, kterým byl Halloween.+ 11 fotek+ 12 fotek

Spisovatelka Halina Pawlowská (67) vydává novou knihu nazvanou Užívej života. Na jejím křtu nechyběl youtuber Karel Kovář neboli Kovy (26), který si ještě před časem z Haliny utahoval a s gustem ji využíval ve svých parodiích. Kde nastal zlom v jejich vztahu a jaká byla spisovatelčina reakce na "zneužití" Kovym, prozradil youtuber v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 11. 2022 12:00

Kovy přiznává, že ho s uznávanou spisovatelkou Halinou Pawlowskou překvapivě pojí víc, než bychom čekali. Stála totiž na samém začátku jeho kariéry a ve výsledku jej ovlivnila víc, než coby pouhý předmět posměchu v parodických skečích.

„Vtipné je, že když jsem před lety přijal nabídku dělat rozhovor s předsedou Evropské komise Jean-Claudem Junckerem, tak moje předchozí zkušenost byla skutečně jen rozhovor s Halinou Pawlowskou," přiznává bezelstně Karel Kovář, idol náctiletých. Od té doby pochopitelně uplynulo mnoho času a Kovy, kterého na kanálu YouTube odebírá téměř 900 000 lidí, už má na kontě dokonce rozhovor s dalajlámou.

Jaké vztahy máte aktuálně s Halinou Pawlowskou? V minulosti to bylo všelijaké...

To je pravda. Naše cesty se protnuly virtuálně, když jsem si její pořad vybral jako perfektní materiál pro svoji parodii. Na svůj starý youtube kanál Gameball.cz jsem natočil asi čtyři parodie s Halinou, kdy jsem ji předaboval a z jejího přátelského pořadu o vaření vznikaly úplně jiné dějové situace. O to jsem byl spokojenější, když jsem se s ní asi rok a půl nato osobně potkal. Každá z těch parodií už měla asi milion shlédnutí, takže k ní se to dostalo a ona to vzala velmi sportovně. To mě potěšilo a udělali jsme spolu dokonce rozhovor. Od té doby jí samozřejmě držím palce a jsem rád, že se jí daří.

Drží palce také ona vám? Jste stále v kontaktu?

Nejsme v kontaktu neustále, jen máme občas štěstí se potkat u příležitosti některých společenských akcí. Ale věřím, že sympatie jsou vzájemné, to je jasné.

Občas na ni ve svých videích vzpomínáte. Dává vám Halina na vaši tvorbu nějakou zpětnou vazbu?

Ano, nedávno se ke mně doneslo, že jsem byl vzpomenut na seriálovém place. Myslím, že v obou tohle naše přátelství stále rezonuje.

Můžeme se tedy těšit na nějakou vaši novou tvorbu, ve které by Halina hrála hlavní roli?

Já se od dob parodií trochu posunul, i když ten prvek rád propisuju do svých videí stále. Mám rád ten pocit, že se člověk někam posouvá a objevuje nové hranice, ale to neznamená, že to občas nelze okořenit nějakými osvědčenými prvky. To je asi něco, čemu jsem rozhodně otevřený.

U vás se velmi často prolíná linie publicistiky a klasického odlehčeného obsahu, co vídáme na YouTube běžně. Hodláte se v tomto smyslu nějak ustálit?

Jsem rád, že to nemusím nějak pojmenovat a že ta škatulka je tak široká, že se do ní vejde leccos. Mám třeba týden, že mám náladu natáčet něco uvolněného a veselého, sám si potřebuji odpočinout, a tím směrem zacílím i svoji tvorbu. Pak naopak mívám týdny, kdy vím, že se chci pustit do nějakého nového tématu a představit ho divákům. To se do něj potom na čas ponořím a zkusím, co z něj vykřešu. Tohle mě baví nejvíc. Ne vždycky má člověk náladu se smát a bavit, proto jsem rád, že mě do toho můj formát nenutí - ale umožňuje mi to.

Umí vás občas překvapit vaši fanoušci? Chodí vám třeba do zpráv neustále něco nového, co vás dostane?

Určitě! Nedávno se mi stalo, že jsem podepisoval jedné babičce křížovky - zřejmě si mě pamatovala ze StarDance, takže za to mohu vděčit spíše televizní obrazovce. Těch zážitků je spousta. Představte si, že potkáváte kamarády po celé republice - to je přeci krásné! Přicházejí za vámi, znají vás skrze vaši tvorbu, a i ta konverzace je díky tomu přátelská. Dozvím se spoustu věcí a je to strašně milé.

Přemýšlím, kam vás zařadit. Vy zřejmě nemáte ambice být celebritou.

Nemám. Nejraději jsem za to, že si nemusím vybírat škatulku. Dnešní doba to umožňuje a každý si s přehledem najde svoji vlastní kategorii, když to nejde jinak. Proč jít jedním směrem? Miluji také pocit, že se něco nového učím a dozvídám. Vtipné je, že když jsem před lety přijal nabídku dělat rozhovor s předsedou Evropské komise Jean-Claudem Junckerem, tak moje předchozí zkušenost byla skutečně jen rozhovor s Halinou Pawlowskou. Průprava tedy nebyla bohatá, ale Halina mě podle všeho na rozhovor připravila důkladně.

Nedávno jste ve videu vyjádřil také k incidentu v Bratislavě. Jaké jste na to měl ohlasy a dorostla do tohoto tématu také vaše fanouškovská základna?

Moje fanouškovská základna dorostla velmi dramaticky. Svoji tvorbu pro ni dělám deset let, takže drtivá většina už je 18 plus, jen nepíšou komentáře. Právě kvůli komentářům se to později může zdát lehce zavádějící. Aktuálně je tam asi 3 000 komentářů a dostal jsem na to také hodně reakcí. Z toho mám radost. Myslím, že je dobré jednou za čas vystoupit upřímně, otevřít se a nebát se, že je člověk na chvíli zranitelný. Právě skrz to můžeme ostatním umožnit nějakou skutečnou empatii. Věřím, že nejjednodušší cesta je sdílení osobního příběhu - začít u sebe a přemýšlet nad tím, jaké to ve mně probudilo pocity. Je to bez příkras, bez filtrů, jen upřímná zpověď. To považuji za další kouzlo svého kanálu - něco vás zasáhne a vy nemusíte jít před kameru a předstírat úsměv. Raději divákům řeknete, jak těžký byl tento týden a že byste si o to s nimi rád promluvil.

Je Kovy svobodnější než před lety?

Kovy je díkybohu stále svobodný. Je pravda, že tlak je velký. Diváků je hodně a když už k nějakému tématu přistupuji, tak jsem si vědomý jisté zodpovědnosti. Ale podle mě je to ten správný tlak.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články