Leona Machálková nadchla novým účesem ve stylu Victorie Beckham a ukázala se jako zručná houslistka

Leona Machálková nadchla novým účesem ve stylu Victorie Beckham a ukázala se jako zručná houslistka
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka Leona Machálková překvapila tím, že ovládá hru na housle.Objevila se proto mezi ostatními umělci na křtu nového alba houslisty Pavla Šporcla Pocta Janu Kubelíkovi.Kromě Leony Machálkové se na křtu nového alba objevili (zleva) herec Jan Vondráček, zpěvák Vojtěch Dyk nebo muzikant Jan Maxián.Křest alba probíhal netypicky hrou na housle.+ 3 fotky+ 4 fotky

Zpěvačka Leona Machálková (55) si nechala razantně zkrátit vlasy a oslňuje svěžím mikádem ve stylu Victorie Beckham. V rozhovoru pro Lifee.cz také prozradila, jakou netypickou zálibou doma vyplňuje volné chvíle - věnuje se totiž hře na housle. Jde jí to tak dobře, že si ji na křest svého alba přizval sám Pavel Šporcl.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 09. 2022 17:00

Zpěvačka Leona Machálková zaujala na křtu novým účesem, díky němuž neuvěřitelně omládla. Před pár měsíci jsem dostala chuť něco razantně změnit a ty dlouhé vlasy už mě trochu omrzely. V novém účesu se cítím velmi dobře, mám na něj dobré ohlasy a nějakou dobu v něm jistě setrvám," tvrdí zpěvačka.

Dlouhým vlasům přesto nadobro sbohem nedává. Až podle jejích slov přijde ten správný čas, zase se k nim vrátí. U příležitosti zádušní mše za naši Haničku Zagorovou jsem se potkala s fantastickou ženou, operní pěvkyní Gabrielou Beňačkovou - Čápovou, a ta má pořád krásné dlouhé vlasy," libuje si Leona Machálkováproto si troufám říct, že dlouhé vlasy sluší ženě v každém věku. Teď mám ale mikádo, jak říkáte, po vzoru Victorie Beckham. A jsem spokojená."

S Pavlem Šporclem vás pojí nějaký společný repertoár?

Ocitnout se v Obecním domě je pro mě pokaždé svátek a na člověku to ulpí. Ráda sem chodím nejen na výstavy, ale také si zde ráda občas zazpívám. Dnes - poprvé - si zde zahraji na housle. S Pavlem nás pojí letité přátelství, máme se moc rádi. Vymyslel si dnes takovou taškařici, že přivede pár kamarádů, kteří hrají na housle, a máme v plánu si zde na křtu jeho alba zahrát.

Opravdu hrajete na housle?

Na housle je mistr pan Šporcl. Doma si tu a tam něco cvičím a už jsem občas ve svých kapelách hrála, třeba u příležitosti vánočních koncertů. Musí dojít na repertoár, kde si můžu zahrát. Housle jsou krásný nástroj jako takový a vždy je to pro mě hezká chvilka. Ale k dokonalosti vede opravdu dlouhá cesta. Člověk musí cvičit několik hodin denně a Pavel říká, že před koncertem to bývá osm hodin, ne-li víc. Ovlivňuje to intonaci, takže smysl to rozhodně má. Pro čistotu tónů jsou housle perfektní. Mám také moc hezký nástroj, který jsem si před lety koupila. Dřevo zkrátka potřebuje, aby na něj někdo hrál.

Jak často na housle cvičíte vy?

Nepravidelně, zahraji si na ně třeba jednou nebo dvakrát do týdne. Vůbec bych to nezmiňovala, nebýt Pavlova dnešního pozvání. Nemá to nic společného se skutečným drilem.

Máte ambice něco nahrát?

To ne, je to skutečně jen pro potěšení. Asi podobně, jako kdysi hrával na housle pan Josef Kemr. Je to také vítané zpestření mých koncertů.

Velmi razantně jste zkrátila účes po vzoru Victorie Beckham. Co vás k tomu vedlo?

Victorie? To ani nevím. Dnes jsem byla u holiče. Před pár měsíci jsem dostala chuť něco razantně změnit a ty dlouhé vlasy už mě trochu omrzely. V novém účesu se cítím velmi dobře, mám na něj dobré ohlasy a nějakou dobu v něm jistě setrvám.

Takže v dlouhých vlasech vás jen tak neuvidíme?

Ale ano, proč by ne? U příležitosti zádušní mše za naši Haničku Zagorovou jsem se potkala s fantastickou ženou, operní pěvkyní Gabrielou Beňačkovou - Čápovou, a ta má pořád krásné dlouhé vlasy. Proto si troufám říct, že dlouhé vlasy sluší ženě v každém věku. Teď mám ale mikádo, jak říkáte, po vzoru Victorie Beckham. A jsem spokojená.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články