Marsell Bendig: V romské komunitě jsme šli s bráchou příkladem. Každému říkám, ať drogy nebere

Marsell Bendig v rozhovoru pro Lifee.cz zavzpomínal na prostředí romské komunity.Marsell Bendig natáčí nový seriál TV Prima Banáni.Ten vychází z reálné kauzy, kdy se v jednom ze supermarketů našel mezi banány kokain.Marsell Bendig si zahraje drogového poradce, jak roli sám nazval.+ 6 fotek+ 7 fotek

Bratr zpěváka Jana Bendiga Marsell (24), který se těší z první sošky Českého lva za film BANGER!, se vrací do prostředí kokainu. Tentokrát v připravovaném seriálu TV Prima Banáni. V průběhu první klapky Marsell magazínu Lifee.cz prozradil, zda se s drogami setkal také v prostředí romské komunity, ve které vyrůstali, a zda neplánuje po boku bratra začít rapovat nebo zpívat.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 03. 2023 09:00

Nový seriál Banáni vychází z reálné kauzy, kdy bylo v jednom ze supermarketů v krabicích s banány objeveno velké množství kokainu. V osmidílné černé komedii se diváci mohou těšit na Cyrila Dobrého, Sandru Novákovou, Ondřeje Malého, Petru Horváthovou, Naďu Konvalinkovou, Josefa Cardu, Leoše Nohu nebo právě Marsella Bendiga.

Ten už se s tématem drog, konkrétně právě kokainem, setkal během natáčení svého prvního filmu BANGER! Drogově závislé ovšem dobře zná také z prostředí romské komunity, kde s bratrem Janem vyrůstali. „Lidé, kteří tam s námi žili a pohybovali se kolem nás, drogy brali. A dopadli špatně. Proto vím, že já osobně bych je nikdy nezkoušel. My s bráchou jsme šli příkladem. Říkám to každému: Neberte drogy, nedělejte to, je to zbytečné," poukazuje Bendig.

Jakou roli máte v připravovaném seriálu Banáni?

Díky za otázku - aktuálně mě můžete vidět v mém kostýmu. Moje role se jmenuje MCG, je to rapper a drogový poradce.

Co to znamená, drogový poradce?

To je taková moje mluva. V obchodě, který za mnou můžete vidět, se najdou drogy a kluci s tím přijdou za mnou - zjistit, kde a komu to můžou prodat. A já jsem ten, který jim poradí.

Je ti vůbec tohle téma blízké?

Blízké mi to v osobním životě určitě není, ale v tom filmovém už zkušenosti mám - právě ze snímku BANGER!

Nechtěl by ses z této škatulky už vymanit?

Určitě ano, zaškatulkovaný být nechci. Uvidíme, co bude dál. Ale další nabídku drogového dealera už brát opravdu nebudu! Jsem si stoprocentně jistý.

Co ti na roli v seriálu řekl brácha Jan?

O téhle roli jsme se nebavili. Vzal jsem to, protože miluju hrát a řekl jsem si, že si to užiju. Musím ale říct, že v tomto seriálu jsem si poprvé zarapoval ve studiu. Bylo to pro mě něco úplně nového a musím se přiznat, že si opravdu vážím rapperů, protože to bylo náročné, byť to tak nevypadá. Mimochodem, ten výsledek jsem potom poslal bráchovi - a byl nadšený.

Takže se možná dočkáme nějakého duetu?

To ne! Ale uvidíme.

Jak jsi spokojený s maskami v seriálu? Nechal by sis na obličeji nějaké malé tetování jako vzpomínku?

Já bych si tetování na obličej v životě nedal. Měl jsem problém s tetováním i na ruce. Mám jedno pod prsem, které je moje. Tohle na obličeji moje není a nikdy nebude.

Pocházíš z romského světa, což je prostor sám pro sebe. Možná odsud máš nějaké zprostředkované zkušenosti s drogami. Znáš někoho, kdo je bral?

Určitě, znám. Lidé, kteří tam s námi žili a pohybovali se kolem nás, drogy brali. A dopadli špatně. Proto vím, že já osobně bych drogy nikdy nezkoušel. My s bráchou jsme šli příkladem. Říkám to každému: „Neberte drogy, nedělejte to, je to zbytečné."

Chodíš nakupovat do supermarketů? Třeba banány?

No jasně! Banány teda zrovna pro mě nejsou, ale nakupovat chodím moc rád. A teď všechno zdražili!

Bojuješ s tou drahotou?

Určitě jo. Spíš jsou to nervy. Říkám si - co já, já jsem mladý člověk a mám ruce a nohy, můžu jít do práce a pořád vydělávat peníze. Ale potom se zamyslím a říkám si, co dělají ti staří lidé, kteří jsou v důchodu a mají jen tu svou penzi, nejsou schopni jít do práce. Potom jdou do obchodu a nechají tam velké peníze. Nebo matky samoživitelky. Strašně mě to rozčiluje. Je to smutný, ale je to realita. Takže ano, drahotu vnímám a štve mě to.

Související články

Další články