Nejbizarnější výroky prince Harryho z jeho nové biografie: Bitka s bratrem, bezcitný Charles i drogy v dospívání

Nejbizarnější výroky prince Harryho z jeho nové biografie: Bitka s bratrem, bezcitný Charles i drogy v dospívání
Zdroj: Profimedia
V úterý 10. ledna vstoupila na trh vzpomínková kniha prince Harryho Spare (Náhradník). V ní pátý následník trůnu odhalil několik skandálních tajemství 
britské královské rodiny. Zajímavostí je, že kniha šla hned druhý den po vydání na některých trzích (například v Austrálii) do slevy...Harry vzpomíná v knize na svou matku, princeznu Dianu. Prý byl léta přesvědčený, že nezemřela a jen někde žije v ústraní.S princem Williamem působili jako milující bratři, prý ale mezi nimi panovala velká rivalita, neboť zatímco Will byl následníkem trůnu, Harry jen náhradníkem, a to mu leželo v žaludku. Před třemi lety navíc mezi princi došlo k fyzické potyčce.I na loňském pohřbu královny Alžběty II. bylo znát, že se mezi bratry něco děje, Prozradila to na ně řeč těla.+ 3 fotky+ 4 fotky

Na vzpomínkovou knihu prince Harryho (38) Náhradník, která vyšla v úterý 10. ledna, členové britské královské rodiny jen tak nezapomenou. Pátý následník trůnu v ní totiž odhalil hned několik skandálních informací, jež si jeho otec ani bratr za rámeček nedají.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 11. 01. 2023 15:06

Některá Harryho tvrzení už ostatně minulý týden proběhla médii a způsobila nemalý poprask. Zrzavý princ totiž svého bratra a budoucího britského krále Williama obvinil z fyzického napadení. Stalo se tak údajně v roce 2019 v rodinném sídle Nottingham Cottage. Web Page Six zase přispěchal s tím, že William a Kate podle Harryho slov souhlasili s tím, aby vévoda ze Sussexu na karnevalovém večírku v roce 2005 oblékl skandální nacistickou uniformu.

Harryho kniha čítá 557 stránek a je rozdělená do tří částí, přičemž obsahuje jen tři černobílé fotografie. Věnování na začátku publikace je všeříkající: "Pro Meg, Archieho a Lili... a samozřejmě moji matku."

Prince Williama označil Harry za odvěkého rivala

V jednom z výňatků knihy označuje Harry prince Williama za "milovaného bratra a odvěkého soka". V rozhovoru pro TV pořad Good Morning America vévoda ze Sussexu toto přízvisko okomentoval lakonicky: "Mezi námi byla vždycky určitá rivalita, už proto, že on byl následník trůnu a já náhradník."

Fyzická potyčka mezi Harrym a Williamem

Jak už jsme zmiňovali, k potyčce mezi bratry došlo roku 2019 na Nottingham Cottage a Harry si z ní odnesl viditelné zranění na zádech. William podle Harryho slov začal urážet bratrovu manželku Meghan Markle, o které prohlásil, že je drzá a neomalená. Na to mu Harry odpověděl, že jen papouškuje média a čekal, že mu sdělí něco autentičtějšího.

Will se tehdy ohradil, že chce Harrymu jen pomoct, to ale vyvolalo další slovní přestřelku, která vyvrcholila Williamovým útokem na mladšího bratra. "William mě nazval nelichotivým jménem a pak na mě zaútočil. Stalo se to strašně rychle. Chytl mě za límec a srazil na zem. Upadl jsem na misku pro psa, která se rozbila a střepy mi pořezaly záda. Chvíli jsem tam jen tak ležel, pak se zvedl na nohy a řekl mu, ať vypadne," napsal ve své knize Harry. William ho prý vyznal, aby mu ránu vrátil, ale Harry odmítl.

O momentu, kdy se dověděl o smrti své matky

Princezna Diana zahynula při autonehodě v roce 1997. Tehdy dvanáctiletý Harry se tuto tragickou novinu dozvěděl z úst svého otce. Princ Charles si tehdy sedl na kraj jeho postele a po slovech "drahý synu" Harrymu oznámil, že Diana měla nehodu a podlehla zraněním, která při ní utrpěla. Harry neplakal a Charles ho ani neobejmul. Jen mu položil ruku na koleno a řekl, že všechno bude dobré.

Harry byl přesvědčen, že Diana se po nehodě skrývá

Princ Harry si matčinu smrt odmítl připustit. Domníval se, že se Diana jen někde ukrývá. Se svým podezřením se jednoho dne svěřil také Williamovi. Toho prý bratrovo prohlášení nikterak nezaskočilo a odpověděl mu, že má stejný pocit.

Princ Harry nechtěl, aby si Charles vzal Camillu

Harry ve své knize zmiňuje také to, že si s bratrem nepřáli, aby si Charles po Dianině smrti vzal Camillu, a také to svému otci řekli. Na oba prince totiž působila chladným a věčně otráveným dojmem, proto se obávali, že bude strašná macecha. To se ale prý nepotvrdilo.

V 17 letech bral princ Harry kokain

Harry rovněž přiznal, že na prahu dospělosti bral kokain a jeden novinář mu kvůli tomu vyhrožoval, že zveřejní fotku, kde princ zrovna šňupe. K droze se vévoda ze Sussexu dostal během jednoho z honů po smrti královny matky.

William a Kate mu odsouhlasili nacistickou uniformu

Ve svých pamětech se Harry také vrací k nejostudnějšímu momentu svého života, a to chvíli, kdy si na karnevalový večírek v roce 2005 vzal nacistickou uniformu. Zatímco dříve komentoval kauzu jako vlastní přešlap, v knize hází vinu na další členy královské rodiny. Předvybral si prý dva kostýmy - uniformu pilota a nacistického vojáka.

"Zavolal jsem pak Willovi a Kate, abych se jich zeptal, co si o tom myslí. Brali by nacistickou uniformu, řekli mi," napsal Harry ve své knize s tím, že si pak uniformu oblékl a šel ji předvést bratrovi a nastávající švagrové. "Oba smíchy doslova vyli a říkali, jak je to ohromně zábavné. A to byl i můj záměr," hájí Harry svůj převlek. Bohužel místo huronského smíchu sklidil obrovskou vlnu kritiky, když se fotky z večírku objevily v médiích.

Zdroje informací:

Hellomagazine.com

Pagesix.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články