Meghan, americká princezna: Kdo je vlastně žena, která Británii odloudila prince Harryho?

Meghan, americká princezna: Kdo je vlastně žena, která Británii odloudila prince Harryho?
Zdroj: se souhlasem České televize
Meghan, americká princezna: Dokument z roku 2018 nahlíží pod pokličku života Meghan Markle.Kdo je ve skutečnosti Meghan Markle? Jen to "jen" vypočítavá žena, která britské královské rodině odloudila prince Harryho?Meghan Markle podle Britů nebyla "materiál" pro britského prince. Už měla jeden sňatek za sebou, živila se jako herečka...Ale historie pozná nejeden podobný případ. Třeba Eduard VIII. se dokonce vzdal trůnu, aby si mohl vzít Wallis Simpson, rozvedenou Američanku. I o tomto vztahu pojednává dokument Meghan, americká princezna.+ 1 fotka+ 2 fotky

Meghan Markle nemůže spousta Angličanů přijít na jméno, "odvezla" si za Atlantik oblíbeného prince Harryho, narušila vztahy v monarchii, už byla jednou vdaná a tak dále. Dokumentární film Meghan, americká princezna, který uvede Česká televize, se snaží přijít na to, kdo je tato žena ve skutečnosti.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 16. 03. 2022 15:00

Meghan, americká princezna: Britové nedají na svou královskou rodinu dopustit, a také s ní vstávají a usínají. Součástí toho všeho je i hledání ideálního protějšku zatím svobodných příslušníků monarchie. Princ Harry byl vnímán jako zrzavý rošťák, který si může leccos dovolit, a také to dělal. Ale když došlo na výběr životní partnerky, britská veřejnost zůstala pobouřena víc. Vybral si podle sebe a rozvedenou Američanku a herečku. Kdo je vlastně Meghan Markle, která hodně zasáhla celou Británii, královskou rodinu nevyjímaje? Odpověď možná dá dokument Meghan, americká princezna, který odvysílá ČT 2 ve čtvrtek o 20:00.

Kdo je Meghan Markle?

Zatímco vévodkyně Kate jde ve stopách princezny Diany, matky svého manžela prince Williama, a je veřejností mimořádně oblíbená, Meghan se pohybuje na opačné straně. Od začátku působila jako "rušivý faktor" a slavné interview u Oprah Winfrey, kde se pralo špinavé prádlo britské královské rodiny, jí na oblibě rovněž nepřidalo. Když se pak s Harrym odstěhovali do Ameriky, kde se usadili a založili rodinu, byla to poslední kapka.

Dokument Meghan, americká princezna se nesnaží dopátrat, jestli je to mladá a vypočítavá žena, která se chtěla dobře vdát, nebo je v tom celém nevinně. Snaží se poukázat na to, jak to mají s osobní svobodou lidé, kteří se stali veřejným majetkem.

Láska Eduarda VIII. a dolarové princezny

Princ Harry samozřejmě není první, kdo si našel ženu v zámoří, britská královská rodina v tom má jistou tradici. Stačí si vzpomenout na krále Eduarda VIII., který si také vzal rozvedenou Američanku. Jenže kvůli Wallis Simpson způsobil ve 30. letech ústavní krizi, jejíž výsledkem byla Eduardova abdikace. Poté, co na trůnu strávil necelý rok.

Jak připomíná web CCN, od poloviny 19. století až do druhé světové války se objevovaly takzvané dolarové princezny. Šlo o dívky z prominentních amerických rodin, které měly peníze, ale chyběl jim titul. Na druhé straně Atlantického oceánu sice žili šlechtici s velkým majetkem, ale bez hotovosti, pomocí které by jej mohli obhospodařovat. Z jednoho takového svazku pochází i Winston Churchil, jehož otec lord Randolph Churchill si vzal Jennie Jerome, dceru jednoho z nejbohatších mužů New Yorku. A díky věnu ve výši 250 000 dolarů (dnes přes 4,5 milionu) obnovil své zchátralé sídlo Blenheim.

Zdroje informací:

Ceskatelevize.cz: Meghan, americká princezna

CCN.com: Meghan Markle Isn’t the First ‘American Princess’ Loathed in Britain

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články