Bodyguard princezny Diany o problematickém princi Harrym: Zlomilo ho, že nebude králem

Bodyguard princezny Diany o problematickém princi Harrym: Zlomilo ho, že nebude králem
Zdroj: Showpix
Princové William a Harry mívali podle Dianina bodyguarda problematický vztah už v dětství.Harry podle všeho trpěl tím, že nikdy nebude mít nárok na trůn.Ken Wharfe, který pro rádio LBC odkryl Harryho frustraci, dělal bodyguarda princezně Dianě.Princ Harry po monumentální svatbě s americkou herečkou Meghan Markle raději od královské rodiny odešel.+ 6 fotek+ 7 fotek

Princ Harry se jako dítě posmíval staršímu bratrovi Williamovi: „Můžu si dělat, co chci, protože nebudu králem!“ To prozradil britskému rádiu LBC Ken Wharfe, bývalý bodyguard zesnulé princezny Diany. Pozoruhodně to ilustruje, jaké myšlenkové pochody se malému princi honily hlavou a jak moc ho status „zbytečného bratra bez titulu a naděje na moc” poznamenal. Bude se historie opakovat i u tří dětí prince Williama?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 01. 2022 12:30

Ve světle pozdějších událostí může svědectví bodyguarda pomoci ozřejmit, jaká psychická traumata si druhorozený princ Harry z královské rodiny odnesl. Zrzavý skandalista v dospívání navštěvoval divoké večírky a užíval drogy, v dospělosti se pak oženil se sebevědomou americkou herečkou Meghan Markle a společně se vzdali královských poct i povinností.

A to všechno možná jen proto, že Harrymu od dětství předhazovali, že on králem nikdy nebude. "Ale čím tedy v životě vlastně budu?" jako by se ptal frustrovaný malý princ a nikdo mu neodpovídal.

Můžu si dělat co chci, křičel princ Harry

Podle Kena Wharfea byly Harrymu asi čtyři roky, když se s bratrem začal během cesty z Londýna do Gloucesteru hádat na zadním sedadle auta. Jednou budeš králem, já ne. Proto si můžu dělat, co chci!křičel Harry a obhajoval tak své nevhodné chování na veřejnosti. „Kde to sakra vzal?” divila se prý nahlas Diana.

William být králem nechtěl

Oficiálně je princ Harry až šestým následníkem britského trůnu. Podle svědectví z paláce přitom Diana měla vyjádřit názor, že Harry by byl lepším vladařem než William a že William být králem nechce. Ostatně mladšímu synovi měla podle šuškandy přezdívat „Good King Harry”, tedy Dobrý král Harry. 

Smíří se Louis a Charlotte s rolí "těch druhých"?

Nabízí se tedy otázka, jak britská královská rodina hodlá řešit psychickou pohodu tří malých dětí prince Williama a vévodkyně Kate. Očekává se, že po smrti prince Charlese, který má po královně Alžbětě II. nástupnické právo na britský trůn, se žezla ujme právě William. Budoucnost jeho prvorozeného syna, prince George, je předem daná. Princezna Charlotte a její bratr Louis mohou jen tiše stát v pozadí a plnit společenské nebo filantropické povinnosti. Spokojí se s těmito rolemi? A je filosofie královské rodiny udržitelná v jednadvacátém století?

Zdroje informací:

LBC.co.uk

Marieclaire.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články