Melounek Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: Christina Applegate porazila rakovinu prsu, teď se pere s roztroušenou sklerózou

Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: Christina Applegate překonala rakovinu prsu, pak ji postihla roztroušená skleróza
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Patrně nejslavnější rolí Christiny Applegate je ne moc bystrá Kelly ze seriálu Ženatý se závazky.Slavná rodina ze seriálu Ženatý se závazky v civilu - Christina Applegate (Kelly), Katey Sagal (Peggy), Ed O'Neill (Al) a David Faustino (Bud).Christina Applegate hrála Kelly ze seriálu Ženatý se závazky v letech 1987 až 1997.Christina Applegate s prvním manželem Johnathonem Schaechem. Vzali se v roce 2001. Rozvedli se o šest let později.+ 8 fotek+ 9 fotek

Christina Applegate si v legendárním seriálu Ženatý se závazky zahrála Kelly, blond kočku proplouvající životem s neochvějnou sebejistotou člověka, který nevnímá realitu. Skutečnost ovšem dala Christině Applegate opravdu zabrat.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 19. 11. 2022 09:00

Kelly Bundy nepobrala moc inteligence (prý to má po tátovi) a byla nesmírně promiskuitní (to má mít po mámě). Podle fanouškovského webu zaměřeného na seriál Ženatý se závazky spala s víc než 3000 muži...

Christina Applegate alias Kelly ze seriálu Ženatý se závazky

Blond herečka se narodila 25. listopadu 1971 do hudebně založené rodiny. Její otec Robert byl hudební producent, máma Nancy zase zpěvačka a herečka. Rozvedli se krátce po narození Christine. Ona už v té době měla rozběhnutou vlastní kariéru. Poprvé se totiž objevila před kamerou, když jí byly tři měsíce.

Vedle toho se v dětství věnovala různým druhům tance, od džezu až po balet. Kromě pohybového nadání má také mimořádný talent pro komedii. Je až s podivem, že mezi všemi těmi hřejivými seriály jako je třeba Krok za krokem nebo Plný dům, se stal Ženatý se závazky obrovským hitem.

Christina to jednou popsala tak, že Bundyovi a všichni ostatní byli na sebe hrozní, bylo to naprosto nechutné a úplně špatné, ale lidé se tomu stejně smáli. Místo toho, aby chtěli mít rodinu jako ze seriálu, byli ve skutečnosti vděční, že nejsou jako oni. A to řekla mimořádně dobře.

Christina Applegate i její maminka měly rakovinu prsu

Loni herečka oznámila, že trpí roztroušenou sklerózou a stáhla se z veřejného života. Jako kdyby toho nebylo málo. V předchozích letech se totiž prala s rakovinou prsu, ke které zdědila predispozice po mamince. Ta také měla rakovinu prsu. A i když se vyléčila, po letech se jí nemoc vrátila.

Sledovala jsem ji, jak podstoupila mastektomii, pak jsem ji sledovala, jak prochází dvěma roky chemoterapie a osmi operacemi a hysterektomií," řekla Applegate pro magazín People o své mamince, kterou nazvala tichou bojovnicí. „Viděl jsem, jak přežila tyto věci, takže jsem věděla, že budu v pořádku, ať se děje cokoliv."

Sama nechtěla žít v nejistotě a docházet se strachem na pravidelné kontroly. I když byla její rakovina zachycena v ranném stadiu, rozhodla se v roce 2008 podstoupit mastektomii obou prsníků. Říká, že to bylo těžké rozhodnutí, ale vzápětí dodává, že alespoň bude mít hezká prsa i v devadesáti letech...

Jak dnes žije Christina Applegate

Herečka je k vidění v seriálu Smrt nás spojí, jehož třetí a poslední série měla nedávno premiéru na Netflixu. Jde o mix komedie a tragédie. Jednou z hlavních postav je Jen (Christina Applegate), která přijde hned na začátku o manžela. A, jak už to je u herečky zvykem, zvládá výtečně obě polohy, vážnou i tu komediální.

A právě v průběhu natáčení poslední série herečka oznámila, že trpí roztroušenou sklerózou. Na veřejnosti se objevila až po roce, když 14. listopadu dostala svou hvězdu na Chodníku slávy. Byla u toho i část její seriálové rodiny ze Ženatého se závazky. Christině chodící o holi asistovala Katey Sagal, která hrála její maminku Peggy. 

Nejdůležitější osobou na světě je moje dcera," řekla viditelně pohnutá herečka. „Jsi mnohem víc, než si vůbec uvědomuješ. Jsi tak krásná a milá a chytrá a zajímavá. Je pro mě požehnáním každý den, kdy se probudím a odvezu tě do školy... děkuji, že jsi stála při mně v tom všem. A mimochodem, jsem nemocná. Nevšili jste si to? Ani nenosím boty!" pronesla Christina Applegate. Její děkovná řeč byla ukázkou, jak si i ve špatné době zachovat špetku optimismu a humoru. Christina navíc už týdny před ceremoniálem sdílela na Twitter fotky vycházkových hůlek a zvažovala, kterou si vezme na červený koberec.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Christina Applegate

Tvovermind.com: 10 Things You Didn’t Know about Christina Applegate

Variety.com: Christina Applegate Makes Emotional First Public Appearance After MS Diagnosis: ‘I Love You All So Much’

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články