Miroslav Hanuš (59) je pyšným dědečkem: Prozradil jméno vnuka i skryté ambice v truhlařině

Miroslav Hanuš (59) je pyšným dědečkem: Prozradil jméno vnuka i skryté ambice v truhlařině
Zdroj: Herminapress
Žena Miroslava Hanuše, Jana, je vystudovanou tanečnicí. Na katedře činoherního divadla pražské DAMU vyučuje tanec, step a jevištní pohyb.Jana Hanušová se díky své profesi setkává se svým mužem i pracovně.Jana Hanušová svého muže ráda doprovází na filmové premiéry.Profesně se manželé nedávno setkali díky nové hře Divadla Na Fidlovačce, Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. Jana Hanušová zde dělala choreografii.+ 6 fotek+ 7 fotek

V dubnu loňského roku se stal herec Miroslav Hanuš (59) dědečkem. Jeho dcera Eliška, kterou znáte ze seriálu Ulice, porodila syna, jehož jméno dosud nikde nezveřejnila. Na sociálních sítích chlapečka označuje jako „Véčko". My už dnes víme, že se pod písmenem V skrývá Vašek, Václav, nebo Vendelín, jak mu něžně říká dědeček.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 08. 2022 16:00

Se svou novou rolí dědečka je herec spokojený a chlapeček mu dělá velkou radost. Já myslím, že se mi daří i v téhle roli. Teď jsem třeba vytvořil obrovské pískoviště. Opravoval jsem něco na chalupě a koupil jsem jednou tolik písku, aby pro Vendelína zbylo," vypráví v našem rozhovoru Miroslav Hanuš, který se po letech vrací ke svém roli v seriálu Případy 1. oddělení, vyšetřovatele Josefa Korejse. Třetí řada oblíbeného seriálu startuje na obrazovkách ČT 1 už 5. září ve 20:10.

S Ondřejem Vetchým se na place rádi špičkují

Jaký pro vás byl návrat k Případům 1. oddělení? Prý se vás lidé ptali, zda se na obrazovku seriál nevrátí?

Lidé se neustále ptali. Ve chvíli, kdy zjistili, že pokračování bude, se zase začali ptát, jestli tam bude Korejs. Ono se říká, že to je neoblíbená postava, ale já myslím, že je naopak jedna z nejoblíbenějších. Záporáci jsou zkrátka populární. Bez parťáka by byl ten klaďas Vetchý vyřízenej.

Říkáte, že jste se s panem Vetchým na place špičkovali. Jak to na place probíhalo?

Špičkovali jsme se neustále a kvůli všemu, i za ty postavy. My jsme prostě hráli dál, mimo natáčení, a to nás hrozně bavilo. Korejs se tam vrátí přes jeho velký odpor, vetře se tam. Proto jsem se za ním po zhasnutí kamer snažil velmi přátelsky přilézat, Vetchoň úplně šílel a vyháněl mě z placu. Říkal jsem mu, že nemůžu odejít, protože jsem teď nový a hodný člověk, a budu jim se vším pomáhat.

Během natáčení jste také oloupal kila jablíček, uvedl jste, že to mohlo být 12 kg. Můžete se na ně vůbec ještě podívat a jíst je?

Já ve skutečnosti moc jablka nemůžu, bolí mě po nich žaludek. Kdo se bude pozorně dívat, uvidí, že já jich tam hodně nakrájím, ale málokdy je jím. Takže jsem to rozdával štábu, jako svačinář.

Tvrdíte, že jablíčka proto, že má vaše postava za Prahou zahrádku.

Přesně znám jeho životopis, který jsem si vymyslel. Korejs má domeček v Berouně, kde bydlel s rodinou. Teď je po dvou infarktech, zemřela mu manželka a děti si ho nevšímají. Najednou se objevuje v úplně jiné životní pozici a to se mi jako herci moc líbí. Dál pracujeme s jeho typem, ale za jiných životních okolností.

Víme nebo nevíme, jestli se polepšil?

Já to vím! On se nepotřeboval polepšit, protože byl vždycky výbornej.

Vy ho máte prostě rád!

Já ho mám rád, je to tak.

Miroslav Hanuš ve zcela nové roli mimo kamery

Podobně jste na tom také v osobním životě - jak se vám daří ve zcela nové roli dědečka?

Ano, už přes rok jsem dědečkem Vendelína. Já myslím, že se mi daří i v téhle roli. Teď jsem třeba vytvořil obrovské pískoviště. Opravoval jsem něco na chalupě a koupil jsem jednou tolik písku, aby pro Vendelína zbylo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Eliška Bašusová (@el_izabeta)

Bude k tomu Vendelín mít i houpačku a skluzavku?

Houpačky má všude, tu má i moje žena. Skluzavka mu zatím chybí. Co není, může být.

Takže léto trávíte na chalupě?

Byli jsme v Chorvatsku. Ale já dovolenou rád trávím pracovně, takže kdybych nebyl Korejsem, tak bych byl moc rád někým, kdo pracuje fyzicky, rukama. Třeba truhlářem, to by mě ohromně bavilo.

Takže proto dnes stojí to pískoviště?

Ano, vlastně máte pravdu, je to tak.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články