Modelka Kateřina Sokolová si našla ušlechtilého koníčka. Do čeho investuje své peníze?

Modelka Kateřina Sokolová si našla ušlechtilého koníčka. Do čeho investuje své peníze?
Zdroj: Herminapress
Modelka Kateřina Sokolová prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, že teď je její pracovní náplní umění.Konkrétně se Kateřina Sokolová věnuje práci pro pražskou aukční síň a galerii, kde má na starost komunikaci s klienty.Modelka sama říká, že umění naprosto propadla a aktuálně zvažuje koupi dražšího obrazu.Všem ostatním, kteří by do umění také rádi investovali, radí Kateřina Sokolová dobře promyslet výběr konkrétního uměleckého díla.+ 4 fotky+ 5 fotek

Modelka Kateřina Sokolová (32) už se modelingu nevěnuje tolik co dřív. Čas raději tráví aktivitami pro svoji nadaci nebo v pražské aukční síni. Nejen, že zde pracuje, ale navíc v sobě objevila lásku k umění a začíná do něj investovat. Jak prozradila webu Lifee.cz, nedávno si za nemalé peníze koupila vázu a teď si brousí zuby na ještě exkluzivnější kousek.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 03. 2022 14:30

„Když přijde nějaká nabídka z modelingu, jsem samozřejmě ráda, ale už to pro mě není hlavní zdroj obživy," říká Kateřina, kterou aktuálně můžeme vidět například v kalendáři AŽD, který připravila s fotografem Matušem Tothem.

„Kromě toho, že mám nadační fond AutTalk, ve kterém dohlížím na chod a starám se o fundraising, tak poslední dva roky pracuji pro aukční síň a galerii Adolf Loos Gallery," vysvětluje Sokolová. Galerie sídlí v budově Expo 58 na pražské Letné a vedle výstav pořádá také dvakrát do roka aukce.

Kateřina Sokolová se setkávala s předsudky

Kateřina, která vystudovala ekonomii a management cestovního ruchu, se k umění dostala náhodou, ale už do něj začíná hlouběji pronikat a velmi ji to baví. „Byla to pro mě velká výzva, protože oblast umění je skutečně obsáhlá. Určitě se nepokládám za odborníka, spíše se do toho pořád snažím dostat. Na druhé straně to vlastně ani není moje role. Mám za úkol spíše propojovat klienty," vysvětluje obsah své práce. Přiznává také, že se ve společnosti znalců umění zprvu setkávala s předsudky kvůli své práci modelky. 

Do vázy investovala Kateřina Sokolová desetitisíce

Aukční síň a galerie se zaměřuje zejména na známé autory 19. a 20. století, v březnu to byli například Mucha a Kupka. Kateřina prozradila, že ji osobně zajímají současní čeští autoři, jako Milan Sodoma, Lukáš Musil nebo Lukáš Novák. „Nedávno jsem si právě od Lukáše Nováka koupila krásnou vázu Amalín," pochlubila se. Její cena se na oficiálním eshopu autora pohybuje v různých variantách od 4 900 do 44 660 korun. Kateřina do ní investovala v řádu desítek tisíc korun.

Co radí Kateřina Sokolová lidem, kteří chtějí investovat?

Teď plánuji koupit nějaký obraz, klidně i trochu dražší. Jsem přesvědčená, že umění je velmi dobrá investice. Na druhé straně se v tom člověk musí umět trochu pohybovat a nakoupit správně," upozorňuje Kateřina. Na co by si měli dát pozor lidé, kteří investování do umění také zvažují? „Kupec by měl předpokládat, jak se ten konkrétní autor bude do budoucna vyvíjet. Půjdou ceny jeho děl nahoru, nebo dolů? Já osobně mám naštěstí kolem sebe lidi, kteří mi umějí poradit," libuje si modelka.

Umění vyhledává Kateřina Sokolová i v zahraničí

Umělecká díla zatím loví výhradně v České republice. „Abych jezdila nakupovat za hranice, tak daleko jsem to ještě nedotáhla. Ale je pravda, že od té doby, co se v tom pohybuji, kdykoli někam vyrazím, hned si také zjistím, jestli v okolí není nějaká galerie nebo zajímavá výstava," říká Kateřina Sokolová.

V dubnu vám s modelkou přineseme velký rozhovor o její práci pro Nadační fond AutTalk a také jejím vztahu s bratrem Radovanem, který má těžkou formu autismu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články