Modelky Jana Doleželová a Marie Helvin radí, jak na puchýře od bot: Zabírá tuhý deodorant i lak na vlasy

Modelky Jana Doleželová a Marie Helvin radí, jak na puchýře od bot: Zabírá tuhý deodorant i lak na vlasy
Zdroj: Herminapress
Jana Doleželová je vítězkou Miss České republiky 2004.Bývalá modelka Marie Helvin radí ženám, jak zabránit vzniku puchýřů.Modelka Jana Doleželová nosí podpatky často a na puchýře netrpí. Radu lékárnice ovšem pro čtenářky Lifee.cz má.Modelka Jana Doleželová radí předcházet vzniku puchýřů tak, že patu potřeme deodorantem.+ 6 fotek+ 7 fotek

Modelka a lékárnice Jana Doleželová (41) prozradila Lifee.cz účinnou metodu, jak v teplých měsících vydržet delší dobu v botách na vysokém podpatku a přitom si nezpůsobit nepříjemné otlaky nebo puchýře. Účinné řešení podle Daily Mailu nabízí také bývalá modelka Marie Helvin (70). Ostatně, kdo jiný než manekýny by mohly ostatním ženám v tomto oboru radit?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 05. 2023 08:00

Jana Doleželová má to štěstí, že o podpatcích a puchýřích může hovořit nejen coby magistra farmacie, ale také jako žena, která podstatnou část života strávila na přehlídkových molech. Málokoho asi překvapí, že Jana, vyhlášená milovnice sportu, podpatky ve volném čase nevyhledává.

Vysoké podpatky noste jako přezůvky

„Já se snažím nošení podpatků minimalizovat. Obouvám je jen v nezbytných chvílích, takže ,high-heels' nosím s sebou a často se přezouvám," prozrazuje v rozhovoru pro Lifee.cz Jana, která se pranic nebojí, že by přezůvky působily na večírku nevkusně či nezdvořile. Razí totiž heslo, že večer si žena mnohem více užije, když jej stráví v pohodlných botách.

Patu potřete deodorantem, radí Doleželová

I tak má ale praktickou radu pro čtenářky Lifee.cz, které trpí na otlaky nebo puchýře. Puchýř vzniká kombinací tlaku, tepla a vlhka," poukazuje lékárnice. Proto kdo puchýře mívá, tomu doporučuji potřít patu tuhým deodorantem, který vytvoří na pokožce ochrannou vrstvu, a pak teprve nazout botu," prozradila Jana Doleželová praktické a účinné řešení problému. Pomoc ovšem můžete snadno vyhledat také v lékárně. Případně lze použít náplast s gelovým polštářem," dodává modelka.

Modelky stříkají do bot lak na vlasy

Další praktické rady, jak na boty s vysokým podpatkem, dává v Daily Mailu bývalá modelka Marie Helvin. Vzpomíná například, jak si některé její kolegyně stříkaly do boty lak na vlasy, aby v nich noha lépe držela. S oblibou také doma po dlouhém večírku zkouší nové boty, aby na unavených chodidlech poznala, kde má problémová místa. Na ně potom lepí náplast, aby chodidlo tolik netrpělo.

Nohám pomůže protahování a cvičení

A stejně jako Doleželová doporučuje použít deodorant„Postříkejte si nohy deodorantem, než boty nazujete, abyste se přestali potit a zvýšili tření, což vám pomůže vyhnout se obávaným puchýřům," radí bývalá modelka. Mezi její další fígle patří preventivně nohy protahovat. „Stát na čtyřcentimetrovém podpatku je pro nohy jako cvičení. Protahování hamstringů a rotace kotníků mohou pomoci připravit nohy na to, co přichází. Pro mě je to do značné míry zvyk - dělám to většinu času, když sedím," poukazuje.

Na puchýře platí sůl i černý čaj

A když už se puchýře objeví? Marie Helvin radí dopřát nohám desetiminutovou horkou lázeň ve vodě s epsomskou solí„Zpevní pokožku a sůl také působí jako antiseptikum, zabíjí bakterie a snižuje šanci na rozvoj infekce. Někteří lidé takto používají teplý černý čaj, ale to se mi zdá jako plýtvání dobrým nápojem," směje se.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články